Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ

Αυτό που σας κρύβουν επιμελώς



Εμείς γνωρίζουμε ότι έχει επέλθει συμφωνία ακόμη και για τα πετρέλαια της Κύπρου που διαμοιράζονται μεταξύ των ….εγγυητριών δυνάμεων . ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ . Για αυτό μιλούν για …περιφερειακή στρατηγική. Μέσα σε αυτή εντάσσονται και τα πετρέλαια της Κύπρου. Δεν θέλαμε να το πιστέψουμε αλλά έλα όμως που δειλά - δειλά το αποκαλύπτουν με τις δηλώσεις τους. Γιατί νομίζετε ότι δεν τιτλοποιούνται. Σε τελική ανάλυση η τρόικα – τοκογλύφοι θα πάρουν και από εκεί το μερίδιο τους μέσω Τ.Χ.Σ –ΤΑΙΠΕΔ ,Θα πάρουν και τα αμερικανάκια ,και θα γλύψουν το κόκκαλο οι κύπριοι με ένα…10%. Τα υπόλοιπα είναι 30% …30% …20% .. 10% .Εμείς τελικά  θα πάρουμε τις…. σερβιέτες της Μέρκελ, και ίσως το κεφάλι κάποιου γερμανοτσολιά εάν ποτέ ξυπνήσουμε.

Πήγε, λοιπόν, ο Σαμαράς στο Αμέρικα να συναντήσει τον Ομπάμα. Μόνο που ήρθε δεύτερος και καταϊδρωμένος από πολλές πλευρές. Από πλευράς εξωτερικής πολιτικής τον πρόλαβε ο Ερντογάν που επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Ομπάμα λίγες ώρες πριν την συνάντηση του με τον Σαμαρά. 
Θα μπορούσε να γραφεί μία ολόκληρη πραμάτεια για της μεθόδους της μαύρης προπαγάνδας που χρησιμοποιεί σύσσωμο το καθεστώς, ώστε να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη και να κοροϊδεύει τον Λαό, όμως κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά μακροσκελές, ώστε να αποτελέσει βιβλίο με αναρίθμητα παραδείγματα. Ας δούμε, όμως, ένα μόνο παράδειγμα, το οποίο είναι εξαιρετικά επίκαιρο και σημαντικό. Γέμισαν οι εφημερίδες με αναφορές στις δηλώσει του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Ο σταθερός τίτλος του καθεστώτος, όπως πρωτογεννήθηκε στην εφημερίδα που δόθηκαν αυτές οι δηλώσεις, είναι «Μπάιντεν: Συμφέρον μας να επιτύχετε», τίτλος που όχι μόνο δεν αντικατοπτρίζει τα λεγόμενα, αλλά αποπροσανατολίζει από το εξαιρετικά σημαντικό που είναι η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων . Πέραν, λοιπόν, των εθιμοτυπικών και άνευ ουσίας δηλώσεων του Ομπάμα, μίλησε και ο Μπάιντεν, δίνοντας το στίγμα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, η οποία θέλει τους τούρκους ως περιφερειακό «νταβατζή» της περιοχής και την Ελλάδα σταθερά δεμένη στο άρμα της νέας

Σε ερώτηση σχετικά με τους υδρογονάνθρακες και την πιθανότητα εντάσεων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ως απόρροια αυτών, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είπε:
 

«Οι προοπτικές εξεύρεσης νέων ενεργειακών πηγών είναι πολύ ευπρόσδεκτες και μπορεί να προσφέρουν μια σπουδαία ευκαιρία για την Ελλάδα και την περιοχή. Αυτό περιλαμβάνει την ανάπτυξη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου, καθώς και τη διανομή αερίου μέσω του αγωγού ΤΑΡ, που θα αποτελεί σημαντική συνεισφορά για την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια. Υπάρχει, βεβαίως, και μια περιβαλλοντική διάσταση. Το φυσικό αέριο είναι μια σημαντική συμβολή στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τις παγκόσμιες ενεργειακές ανάγκες, καθώς παράλληλα εργαζόμαστε για ένα μέλλον με ενέργεια σε χαμηλά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα. Αλλά η προοπτική εύρεσης φυσικού αερίου σημαίνει περισσότερα από τις οικονομικές ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει ή τις περιβαλλοντικές προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει. Αποτελεί, επίσης, μια σημαντική ευκαιρία για περιφερειακή - στρατηγική συνεργασία.
 
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στο να αναπτύξει αυτά τα αποθέματα. Έτσι, ενθαρρύνουμε όλους τους εταίρους μας στην περιοχή, περιλαμβανομένης της Ελλάδας, να αξιοποιήσουν υποθαλάσσια κοιτάσματα, στον βαθμό που το πράττουν με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο που ενισχύει και διατηρεί την περιφερειακή συνεργασία και σταθερότητα και βρίσκεται σε συμφωνία με το διεθνές δίκαιο. Η σταθερή προσήλωση στα αμοιβαία οφέλη της ανάπτυξης πλουτοπαραγωγικών πηγών μέσω συνεργασίας είναι το «κλειδί» για μια περισσότερο σταθερή, ασφαλή και επικερδή περιφερειακή ενεργειακή αγορά.»
 
Δηλαδή ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ προτείνει συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων με τους Τούρκους, ώστε να μην δημιουργηθεί «ένταση», αλλά να ενισχυθεί η «περιφερειακή - στρατηγική συνεργασία». Κοινώς προτρέπει τους πολιτικάντηδες να δώσουν «γη και ύδωρ» στους τούρκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου