Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ, Η ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΝΟΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥ


14.7.13

΄΄Παπούτση,από τον τόπο σου κι ας είναι γ@μημένο΄΄!!

   Νομίζω ότι η κυριότερη είδηση του καλοκαιριού,είναι ο διορισμός του Χρήστου του Παπουτσή,στην World Bank ως εκπρόσωπος της Ελλάδας.Τον Σεπτέμβριο,πρώτα ο θεός,που λένε,΄΄πετάει΄΄για Ουάσιγκτον.Φυσικά,δεν είναι για λύπηση ο άνθρωπος.Μην σας πιάνει το παράπονο.Θα μπορούσε να είναι μπελάς,μεγάλος,για τους κοινούς θνητούς,όμως ο Παπουτσής ο Χρήστος, δεν είναι κοινός θνητός.Ο Χρήστος ο Παπουτσής είναι ,αναντάμ μπαμπαντάμ  ΠΑΣΟΚ!Από τα φοιτητικά του χρόνια δεν έκανε άλλη δουλειά.Μόνο ΠΑΣΟΚ.Αν διαβάσετε το βιογραφικό του ,θα δείτε ότι,αυτός,ο Χρήστος ντε,ο Παπουτσής,ο δικός μας άνθρωπος,40 και βάλε χρόνια,όσα έχει το ΠΑΣΟΚ στη Ελλάδα,περίπου,δεν έχει κουνήσει το δαχτυλάκι του.Δεν έχει κολλήσει ένα ένσημο.Αμφιβάλω αν ξέρει τι είναι δουλειά;Τι είναι αφεντικό;Τι είναι ωράριο;Τι είναι επιχείρηση;Όλα κιόλα.Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Χρήστος ο Παπουτσής δεν έχει ΄΄δουλέψει΄΄υπό την ευρεία έννοια.Ότι δεν έχει κάνει τίποτα στην ζωή του.Ότι είναι τεμπέλης.Ότι δεν έχει κανένα ταλέντο.Όχι.Ο Χρήστος μας,έχει κάνει ένα σωρό πράγματα.Κι όπως λένε,τα απλά πράγματα κάνουν την ζωή μας,αλλιώτικη.Διαφορετική.

    Ο Χρήστος μας,ήταν τσαχπίνης και καραμπουζουκλής.Το γράφει και το βιογραφικό του.Από τα φοιτητικά του χρόνια είχε πάρει μυρωδιά που βρίσκεται το ζουμί.Όπως ακριβώς πάρα πολλοί ΄΄αγωνιστές΄΄,αντιστασιακοί,βασανισμένοι από την χούντα,ήρωες του πολυτεχνείου,της νομικής του οικονομικού τμήματος της ΑΣΟΕ, της οδοντιατρικής,της αρχιτεκτονικής,της γυμναστικής ακαδημίας,του φυσικού,του παιδαγωγικού τμήματος της ακαδημίας,του μικρού πολυτεχνείου και όλων αυτών των σχολών του γένους που γέννησαν τύπους ΄΄γαμηστερούς΄΄,σαν τον Χρήστο μας.
  Για τους δύσπιστους παραθέτω το βιογραφικό του Χρήστου μας.Αν και μεγάλο,αξίζει να το διαβάσετε,μιας και εκτός από μια ιδιαίτερη τέχνη,δεν λέει τίποτα άλλο ιδιαίτερο.

Το Βιογραφικό του εκπροσώπου της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα, Χρ. Παπουτσή
Πηγή: ΑΠΕ 12/07/13-16:05

Βιογραφικό του εκπροσώπου της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα, Χρήστου Παπουτσή.
Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1953 και σπούδασε στην Οικονομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας.
Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα και ανέπτυξε αντιστασιακή δράση. Παράλληλα με τις σπουδές του, εργαζόταν σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία. Το 1974, έγινε μέλος του ΠΑΣΟΚ και το 1976 μέλος της Επιτροπής Νεολαίας του κινήματος και μέλος του Κεντρικού Συμβούλιου της ΕΦΕΕ έως το 1978.
Το 1977, εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και αναπληρωτής γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, θέση που κατείχε μέχρι το 1981.

Το 1978, εξελέγη πρόεδρος της ΕΦΕΕ, θέση την οποία διατήρησε έως το 1980. Το διάστημα 1979-1984, υπήρξε αναπληρωτής γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.
Από το 1981 έως το 1984, ήταν μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Υπήρξε, επίσης, σύμβουλος στα υπουργεία Προεδρίας και Εσωτερικών για θέματα εκσυγχρονισμού και αποκέντρωσης της Δημόσιας Διοίκησης, όπου παρέμεινε μέχρι το 1984.
Από το 1982 έως το 1984, ήταν μέλος του Εθνικού Συμβούλιου Ανώτατης Παιδείας.
Το διάστημα 1982-1985, διετέλεσε γραμματέας της Επιτροπής Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ.
Το 1984, εξελέγη μέλος της αρμόδιας Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για θέματα Οικονομικής, Νομισματικής και Βιομηχανικής Πολιτικής και μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμού.
Από το 1985 έως το 1987 ήταν μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.
Το 1987 εξελέγη αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Το 1989, ανέλαβε γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΣΟΚ (μέχρι το 1994), μέλος της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΟΚ-ΗΠΑ και μέλος του Προεδρείου της Ένωσης Σοσιαλιστικών Κομμάτων της ΕΟΚ.

Στις 24 Σεπτεμβρίου 1990, στο 2ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και στις 25 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, σε σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη γραμματέας του τομέα Διεθνών Σχέσεων της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος.
Στις 19 Νοεμβρίου 1991, με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Α. Παπανδρέου, τοποθετήθηκε επικεφαλής της ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Υπήρξε τακτικό μέλος στην Επιτροπή Προϋπολογισμών και στην Επιτροπή Ελέγχου και Προϋπολογισμού και αναπληρωματικό μέλος της Υποεπιτροπής για την Ασφάλεια και τον Αφοπλισμό, της Επιτροπής Οικονομικής Νομισματικής και Βιομηχανικής Πολιτικής και της Αντιπροσωπείας στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου- Σουηδίας.

Στις 17 Απριλίου 1994, στο 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ στις 14 Μαΐου, εξελέγη μέλος του 18μελούς Εκτελεστικού Γραφείου του Κινήματος.
Τον Ιούνιο του 1994, μετά το διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, τοποθετήθηκε μέλος της 7μελούς Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.
Τον Ιούλιο του 1994, επανεξελέγη ομόφωνα αντιπρόεδρος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και γραμματέας του τομέα Δημοσίων Σχέσεων του ΠΑΣΟΚ.

Στις 26 Ιουλίου 1994, μετά την κατανομή των αρμοδιοτήτων του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ σε επτά τομείς, ορίστηκε υπεύθυνος για τον τομέα των εξωτερικών υποθέσεων.
Τον Ιανουάριο του 1995, μετά τη λήξη της θητείας του Ιωάννη Παλαιοκρασσά, ανέλαβε τη θέση του έλληνα επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ΕΕ, με αρμοδιότητες για θέματα Τουρισμού, Ενέργειας, Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Κοινωνικής Οικονομίας.
Στις 11 Οκτωβρίου του 1995, επανεξελέγη μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ και την επομένη ορίστηκε μέλος της Πολιτικής Γραμματείας.

Στις 30 Ιουνίου 1996, στο 4ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος.
Στις 16 Μαρτίου 1999, παραιτήθηκε από τη θέση του επιτρόπου μαζί με τον πρόεδρο Ζακ Σαντέρ και όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά την ανακοίνωση του πορίσματος της πενταμελούς ''επιτροπής των σοφών'', το οποίο απέδιδε συνολική ευθύνη στην Κομισιόν για σειρά σκανδάλων, ευνοιοκρατία και κακοδιαχείρηση που αφορούσαν κυρίως τη Γαλλίδα επίτροπο Εντίθ Κρεσόν, τη Γερμανίδα Βούλφις Ματίες και τον Πορτογάλο Πινιέιρο.

Στις 21 Μαρτίου του 1999, στο 5ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη εκ νέου μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και στις 29 του ίδιου μήνα, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου.
Τον Απρίλιο του 2000, ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα ως υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Σημίτη.
Στις 14 Οκτωβρίου του 2001, στο 6ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και στις 22 του ιδίου μηνός, επανεξελέγη μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου.

Στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2002, ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τον συνδυασμό "Όμορφη Πόλη", υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ και ηττήθηκε στο 2ο γύρο από την υποψήφια της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Το Μάρτιο του 2004, ορίστηκε συντονιστής του ΠΑΣΟΚ για θέματα της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.
Το Μάρτιο του 2005, εξελέγη μέλος του νεοσύστατου Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και επανεξελέγη το Δεκέμβριο του 2006.
Το Νοέμβριο του 2007, ορίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ενώ τον Οκτώβριο του 2009, εξελέγη γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.
Έχει τιμηθεί από τον πρόεδρο της Χιλής με την ανώτατη διάκριση της χώρας για την προσφορά του στον αγώνα του χιλιανού λαού και από τον πρόεδρο της Αυστρίας για τη συνεισφορά του στην ένταξη της χώρας στην ΕΕ.
Στις 27 Φεβρουαρίου 2012 παραιτήθηκε από υπουργός Προστασίας του Πολίτη μετά την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

Συγγραφικό έργο: το 1994 εξέδωσε το βιβλίο του ''Ευρωπαϊκές διαδρομές'', το οποίο περιλαμβάνει άρθρα και αποσπάσματα ομιλιών του που αφορούν τη σχέση της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Το Δεκέμβριο του 1999, δημοσίευσε το βιβλίο ''Για την Ευρώπη του 21ου αιώνα'', που περιγράφει την λειτουργία των θεσμών της ΕΕ, όπως την έζησε ο ίδιος από τη θέση του επιτρόπου.
Ο Χρήστος Παπουτσής μιλά Αγγλικά και Γαλλικά.
Είναι παντρεμένος με τη Λία Ταλιούρη και έχουν μία κόρη.
   Όπως διαπιστώνετε,ο Παπουτσής μας,δεν θα χαθεί στην Ουάσιγκτον.Οι αξίες ,ποτέ δεν χάνονται.Μη στεναχωριέστε.Άλλωστε,δεν θέλει και πολύ,ο συνσυμμορίτης του ο Βενιζέλος,να φροντίσει ώστε ο Συνκυβερνήτης Σαμαράς να εγκρίνει ακόμα δυο-τρεις θέσεις ΠΑΣΌΚΩΝ ,συνεργατών και παλαιών συνσυμμοριτών συνόρκων,για συνυπηρέτηση στην Ουάσιγκτον,για παρέα.Άλλωστε,ο Χρήστος μας,δεν θα είναι μόνος στου στην Παγκόσμια τράπεζα.Φρόντισε ο άνθρωπος.Ξέρουν αυτοί.Τίποτα δεν γίνεται στο πόδι.Η κοράκλα του,η μοναχοκόρη του,ομολογουμένως τελείως συμπτωματικά,δουλεύει κι αυτή στο ίδιο ΄΄μαγαζί΄΄.Θα τον περιμένει,με αγωνία,στο αεροδρόμιο,στην Ουάσιγκτον.Τα έχει όλα τακτοποιημένα.Όλα τα τακτοποιούν αυτοί.Και σπίτι,και οικοσκευή,και αυτοκίνητο,και μπάτλερ,και τα πάντα όλα.Αυτή μπήκε κανονικά.Αξιοκρατικά.Αυτή,όπως λένε,δεν ήταν ΠΑΣΟΚ.Αυτή ήταν,μόνο,κόρη του μπαμπά της.Σήμερα,την ίδια εβδομάδα που η κυβέρνηση των συμμορητολόγων συνταγματαρχιδιών,ανακοίνωσε μια νέα σειρά μέτρων.Και πολυνομοσχεδίων.Και απολύσεων.Και συνχωνεύσεων.Και περικοπών.Και φοροαπαλλαγών σε συνσυμμορήτες.Παρόλα αυτά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί διαμαρτύρονται τα δικά μας παιδιά.Και αυτά έχουν σπουδάσει.Και αυτά έχουν μεταπτυχιακά.Και αυτά μιλάνε δυό-τρεις γλώσσες.Και αυτά ήθελαν να δουλέψουν εκεί.Και αυτά ,ή μάλλον,μόνο αυτά πέρασαν τις δοκιμασίες των συνεντεύξεων.Υπήρχε όμως μια διαφορά.Ήταν δικά μας παιδιά.Δεν ήταν παιδιά του Χρήστου και των άλλων,της συμμορίας.Θα σου πεί,τώρα,ο άλλος.΄΄Τι σου φταίνε ρε τα παιδιά,τους΄΄;Τα καημένα.Η λέξη κλειδί είναι το ΄΄τους΄΄.Τα παιδιά, τους. Δεν μπορώ να γράφω άλλο.Αηδίασα .έκανα εμετό.Τους ξαναθυμήθηκα και ΄΄τρελάθηκα΄΄.Πάντως επειδή έχω κανά δυο κατοστάρικα στην παγκόσμια τράπεζα και ανησυχώ μη τα χάσω,τους έστειλα ένα γράμμα,να προσέχουν.Αυτοί είναι ικανοί να καταστρέψουν,και,την παγκόσμια τράπεζα .Δεν ξέρουν τι σημαίνει ΠΑΣΟΚ!!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου