Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΑ ΓΑΜΗΣΙΑΤΙΚΑ

Δεν πρόκειται να μείνει κανείς… αβόλευτος. Όλοι ...θα την ..πάρουν



Επιβεβαίωνε πάντως ότι το υπουργείο παρακάμφθηκε για τη στελέχωση της επίμαχης γραμματείας.   Τη θέση καταλαμβάνει η προερχόμενη από τη ΝΔ δικηγόρος Χρυσούλα Μουκίου, αλλά η ενόχληση, ιδίως της Χριστοφιλοπούλου, συνδέεται με την απόφαση του κυβερνητικού επιτελείου να πληρώσει μια Γενική Γραμματεία που καταργείται με το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου. Η τοποθέτηση της Μουκίου είναι προσωρινή, καθώς δεν μπορούσε για νομικούς λόγους η θέση να παραμείνει κενή, αλλά από το αρμόδιο υπουργείο διεμήνυαν ότι «είναι αδιανόητο, την ώρα που "τρέχουμε" για τη διαθεσιμότητα και απολύουμε καθαρίστριες, να αυξάνουμε τις θέσεις των αξιωματούχων...».
Από τις πέντε θέσεις που πληρώθηκαν, πάντως, μόνον σε μία τοποθετήθηκε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ  στη Γενική Γραμματεία Περιβάλλοντος, την οποία αναλαμβάνει η….σέξι  πρώην βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου. Τη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας αναλαμβάνει ο Χρήστος Βασιλάκος, την Ειδική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ο Δημήτρης Ιατρίδης και τη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας η πολιτευτής της ΝΔ από τη Θεσσαλονίκη Βασιλική Ευταξά. Τη γενική εποπτεία στη διαχείριση αποβλήτων, εξάλλου, αναλαμβάνει ο γαλάζιος πρώην δήμαρχος Αιγάλεω και μια ζωή κρατικοδίαιτος Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος ορίζεται άμεσα εθνικός συντονιστής και τις προσεχείς ημέρες θα συσταθεί για τη θέση αυτήν ειδική γραμματεία στο υπουργείο Εσωτερικών. Μέχρι τότε ο κ. Καλογερόπουλος θα διατηρήσει τη θέση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Έτσι  οι νέοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς είναι:
Γενική Γραμματεία Εθνικού Κέντρου, Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης: Μουκίου Χρυσούλα
Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας: Ευταξά Βασιλική
Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας: Βασιλάκος Χρήστος
Γενική Γραμματεία Υπουργείου Περιβάλλοντος: Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα
Ειδική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης: Ιατρίδης Δημήτρης
Επίσης, ορίζεται ως Ειδικός Συντονιστής για τη διαχείριση των αποβλήτων, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δημήτρης Καλογερόπουλος.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση προωθεί Προεδρικό Διάταγμα με σκοπό τη σύσταση συναφούς Ειδικής Γραμματείας στο υπουργείο Εσωτερικών, στην οποία θα προΐσταται ο κολογλύφτης Καλογερόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου