Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ................

Aυτό το γερμανοτσογλάνι που λυμαίνεται τη δημόσια περιουσία ελέω τρόικας και γερμανοτσολιάδων… μας περνάει για μεγάλους μαλάκες! Πρόστιμο στη Γ.Γ.Π.Σ. (πρώην Χ. Θεοχάρης) υπέρ της Γ.Γ. Εσόδων (νυν Χ. Θεοχάρης) — Δεν είναι θαύμα;;; Αφού βέβαια δεν υπάρχει ένας, έστω ένας δικαστής να πράξει σύμφωνα με το λειτούργημά του!

Σχετικά:

 ► Κίνημα κατά του «μονάρχη» Θεοχάρη!

Από "ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης"
ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ -ΓΓ ΕΣΟΔΩΝ 1 
Πρόστιμο στη Γ.Γ.Π.Σ. (πρώην Χ. Θεοχάρης) υπέρ της Γ.Γ. Εσόδων (νυν Χ. Θεοχάρης) — Δεν είναι θαύμα;;;
 Καλησπέρα Μπαρμπανίκο,
— Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων επέβαλε στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, με την υπʼ αριθμ. 98/2013 Απόφαση, πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ, ….για  διαρροή δεδομένων που αφορούν το σύνολο σχεδόν των φορολογουμένων στην Ελλάδα.
 Δηλαδή θα πληρώσει το ΔΗΜΌΣΙΟ πρόστιμο στο ΔΗΜΌΣΙΟ και ….θα κλείσουν την υπόθεση!
— Την «παραβίαση» όμως της δικής μας λογικής -του μέσου ανθρώπου- ποιος θα την «αποζημιώσει»(;) που μας παραμυθιάζουν τα ΜΜΕ για το κατόρθωμα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να εντοπίσει την πηγή προέλευσης της διαρροής ….την Γ.Γ.Π.Σ.  του Υπ. Οικ.,  δηλαδή το  ΔΗΜΌΣΙΟ και να εξαντλήσει την αυστηρότητά της, επιβάλλοντας το ανώτατο πρόστιμο που μπορεί;
— Το θέμα τακτοποιείται εδώ και όλα καλά !
— Όμως κάτι δεν πάει καλά Μπαρμπανίκο ….κάτι δεν καταλαβαίνω.
 — Το κρίσιμο χρονικό διάστημα που έκαναν φτερά τα στοιχεία, ποιος ή ποιοι ήταν προϊστάμενοι της Γ.Γ.Π.Σ.;;;;;; — Ο όποιος «εθνικός προμηθευτής» αυτών των υπηρεσιών μηχανογράφησης -ΤΑΧΙS, κλπ-  δεν έχει και την ευθύνη εγκατάστασης λογισμικού ασφαλείας, ώστε να...
μειώνονται στο ελάχιστο δυνατό, τα περιστατικά παραβίασης των προσωπικών και λοιπών δεδομένων του συστήματος;  Έχει ο «προμηθευτής» ….πρόσβαση στα στοιχεία και το δίκτυο του συστήματος; — Ήταν ενημερωμένοι οι πολιτικοί προϊστάμενοι, από τους τεχνοκράτες της Γ.Γ.Π.Σ.  ….ότι  δηλαδή «η Γ.Γ.Π.Σ., παρά τον όγκο των δεδομένων που διαχειρίζεται και την κρισιμότητα αυτών, μέχρι τις μέρες μας (Ιούλιος 2013) δεν διαθέτει κατάλληλα μέτρα ασφάλειας για την αποτροπή αθέμιτης πρόσβασης και διάδοσης των δεδομένων, καθώς και μέτρα για την ανίχνευση και διερεύνηση τυχόν περιστατικών παραβίασης προσωπικών δεδομένων….» ;
— Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που προκύπτουν, το θέμα είναι ανεξάντλητο ….και «έχει πολλά ποδάρια».
  — ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ: Πρόστιμο στην Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Πρόστιμο στην Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, για τη διαρροή των στοιχείων των Ελλήνων φορολογουμένων…
Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων επέβαλε στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, με την υπʼ αριθμ. 98/2013 Απόφαση, πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ, (το ανώτερο προβλεπόμενο στο νόμο της), κρίνοντας ότι παραβίασε την υποχρέωσή της για λήψη κατάλληλων μέτρων ασφάλειας, γεγονός που οδήγησε ήδη σε ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό παραβίασης προσωπικών δεδομένων, δηλαδή σε διαρροή δεδομένων που αφορούν το σύνολο σχεδόν των φορολογουμένων στην Ελλάδα.
 Όπως ήδη ενημέρωσε η Αρχή, με το από 21-11-2012 Δελτίο Τύπου, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012 σειρά διοικητικών ελέγχων σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εμπορίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Οι έλεγχοι επεκτάθηκαν εντός του 2013 και σε άλλες εταιρείες. Κατόπιν επίπονης ανάλυσης, λόγω του όγκου των δεδομένων και της μορφής των ηλεκτρονικών αρχείων, διαπιστώθηκε ότι ορισμένες εξ αυτών είχαν στην κατοχή τους μεγάλο πλήθος φορολογικών δεδομένων φυσικών προσώπων, τα οποία παρέπεμπαν ευθέως στη Γ.Γ.Π.Σ. ως πηγή προέλευσης των δεδομένων και είχαν υποστεί ήδη παράνομη επεξεργασία, αφού βρέθηκαν στην κατοχή εταιρειών. Σημειωτέον ότι η Αρχή έκτοτε συνεργάσθηκε με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο μέτρο που είχε ενδείξεις ότι τα ηλεκτρονικά αρχεία τηρούνταν στις οικίες φυσικών προσώπων.
Τα ευρεθέντα προσωπικά (φορολογικά) δεδομένα αφορούν τουλάχιστον τα έτη από το 2000 έως και το 2012. Συνοπτικά περιλαμβάνουν: i) στοιχεία του εντύπου Ε1 για τα οικονομικά έτη από το 2003 έως και το 2009 και εν μέρει για το 2012, ii) στοιχεία του εντύπου Ε2 για το οικονομικό έτος 2006, iii) στοιχεία του εντύπου Ε9, iv) στοιχεία του ΕΤΑΚ, v) στοιχεία της έκτακτης εισφοράς του ν. 3986/2011 για το οικονομικό έτος 2011, vi) στοιχεία του μητρώου φορολογουμένων, vii) στοιχεία των σημειωμάτων περαίωσης του έτους 2010 και viii) στοιχεία τελών κυκλοφορίας οχημάτων για τα έτη από το 2006 έως και το 2012.
 Η Αρχή έκρινε ότι η Γ.Γ.Π.Σ., παρά τον όγκο των δεδομένων που διαχειρίζεται και την κρισιμότητα αυτών, μέχρι τις μέρες μας (Ιούλιος 2013) δεν διαθέτει κατάλληλα μέτρα ασφάλειας για την αποτροπή αθέμιτης πρόσβασης και διάδοσης των δεδομένων, καθώς και μέτρα για την ανίχνευση και διερεύνηση τυχόν περιστατικών παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Ως εκ τούτου, κάλεσε, τη Γ.Γ.Π.Σ. να λάβει τα αναφερόμενα στην Απόφαση μέτρα και να την ενημερώνει για την πορεία υλοποίησής τους.
ΑΜΠΕ
 ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ Γ.Δ.
ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ: Καταλαβαίνεις και πολύ καλά μάλιστα Γ.Δ. και καταλαβαίνει και ο μέσος Έλληνας. Οι δράστες και οι δοτές ΚΑΡΑΧΟΥΝΤΙΚΕΣ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΣΚΑΡΦΊΖΟΝΤΑΙ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΝΟΥ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου