Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

KOYIZ, EAN ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΤΕ ΕΙΣΤΕ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΤΕ

QUIZ!!! Η διαφορά στη διαφΘορά !!!

Δύο υποθέσεις διαφθοράς

Βρες τη διαφορά

Από το toixo-toixo
ΥΠΟΘΕΣΗ Νο1:
Η ατιμωρησία «φουσκώνει» τη διαφθορά
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, γνωστοποίησε χθες με ανακοίνωσή του μια απίστευτη υπόθεση επίορκου υπαλλήλου του δήμου, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω το 2011 να χρηματίζεται, αλλά η δίκη του έχει πάρει από τότε εννέα αναβολές, με αποτέλεσμα να μην έχει ακόμη διαλευκανθεί η υπόθεση.
Οπως άλλωστε επισημαίνει και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, ένα μεγάλο πρόβλημα για την καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης είναι οι…αναβολές που δίνουν συχνά τα δικαστήρια χωρίς σημαντικό λόγο.
«Σε μία περίοδο κρίσιμη για τη χώρα και την αξιοπιστία των θεσμών και την ώρα που ο δημόσιος τομέας βάλλεται από παντού για έλλειψη αξιοκρατίας και αδιαφάνεια, ερωτήματα προκαλεί η ένατη μέσα σε δύο χρόνια αναβολή που δίδεται από τα δικαστήρια σε εκδίκαση υπόθεσης υπαλλήλου του Δήμου Αθηναίων που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να χρηματίζεται», αναφέρει ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.
Η υπόθεση αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, υψηλόβαθμο υπάλληλο του δήμου που συνελήφθη το 2011 να λαμβάνει μίζα 10.000 ευρώ από προμηθευτή για να τον αποπληρώσει νωρίτερα. Δυστυχώς γι’ αυτόν τα χαρτονομίσματα ήταν προσημειωμένα και αμέσως τέθηκε σε αργία. Η υπόθεσή του πρωτοεισήχθη στις 22/7/2011 και από τότε μετρά εννέα αναβολές, οι πέντε εκ των οποίων για κώλυμα συνηγόρου υπεράσπισης. «Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν θέτει μόνο ζητήματα λειτουργίας της ποινικής δικαιοσύνης, αλλά αναδεικνύει το μεγάλο ζήτημα της ατιμωρησίας στο Δημόσιο», αναφέρει η δημοτική αρχή, που θεωρεί πως η συγκεκριμένη υπόθεση υπερβαίνει τα εσκαμμένα.(η είδηση από εδώ)
ΥΠΟΘΕΣΗ Νο2:
melissanidis 24-5-2013Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της εταιρείας πετρελαιοειδών Αιγαίον Όιλ, συμφερόντων της οικογένειας Μελισσανίδη, οι υπεύθυνοι της οποίας κατηγορούνταν για υπόθεση λαθρεμπορίας 6.328.200 λίτρων ναυτιλιακών καυσίμων που φέρεται ότι έγινε το Σεπτέμβριο του 2001.
Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές και διακοπές από τον περασμένο Φεβρουάριο, σήμερα Παρασκευή, κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας πετρελαιοειδών Αιγαίον Όιλ, ναυλώτριας εταιρείας του πλοίου μεταφοράς πετρελαίου (σλέπι) «Ετζίαν ΙΙΙ», Ιάκωβος Μελισσανίδης, αδερφός του Δημήτρη Μελισσανίδη, που συμμετέχει και στο μετοχικό σχήμα εξαγοράς του ΟΠΑΠ.
Συγκατηγορούμενοι ήταν ο πλοίαρχος του «Ετζίαν ΙΙΙ», Εμμανουήλ Γιαννικουρής και ο πρόεδρος – διευθύνων σύμβουλος και νόμιμος εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας Μεντόιλ ΙΙ ΝΕ
Στο σκαμνί με καθυστέρηση 12 ετών!
Ο πλοίαρχος αντιμετώπιζε το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως σε βαθμό κακουργήματος. Για ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή δικαζόταν ο Ιακ. Μελισσανίδης, ενώ ήταν απών ο τρίτος κατηγορούμενος.
Αν και η υπόθεση αφορά φερόμενη δασμοδιαφυγή ύψους 2.218.721,06 ευρώ (σ.σ. για την οποία έχει συνταχθεί πράξη καταλογισμού και εκκρεμεί στα διοικητικά δικαστήρια προσφυγή της Αιγαίον Όιλ), δεν δικάστηκαν για λαθρεμπορία, καθώς η πράξη – εάν είχε τελεστεί – θα είχε γίνει το Σεπτέμβριο του 2001 και άρα έχει παραγραφεί 12 χρόνια μετά…
Το μόνο αδίκημα για το οποίο δικάστηκαν, ήταν η πλαστογραφία – νόθευση που φέρεται να έκανε ο πλοίαρχος στο ημερολόγιο του πλοίου, προκειμένου να αποκρύψει ποσότητα 6.328.200 λίτρων πετρελαίου εσωτερικής καύσης (Ναυτιλίας) που διακινήθηκαν παράνομα από το πλοίο «Ετζίαν ΙΙΙ», σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
(η είδηση από εδώ)
Και τώρα το κουίζ:

Μαντέψτε: ποιο θέμα απ’ τα δύο έγινε πρωτοσέλιδο σε εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας και ποιο θάφτηκε;
Ποιο προβλήθηκε από τα δελτία ειδήσεων και ποιο αγνοήθηκε επιμελώς;
Με ποιο απ’ τα δύο ασχολήθηκε ο δημόσιος λειτουργός που είναι υπεύθυνος για τη διαφάνεια, ο Λέανδρος Ρακιτζής και για ποιο δεν έβγαλε κιχ;
Σημειωτέον ότι το ένα αφορά 10.000 ευρώ και το άλλο 2.218.721 ευρώ.
Από τους δύο διεφθαρμένους, μαντέψτε ποιος θα μπει τελικά στη φυλακήκαι ποιος θα “μπει” στον ΟΠΑΠ.
Ποιος θα γίνει άνεργος και ποιος θα πάρει την ΑΕΚ και 20 εκ. ευρώ προίκα για το γήπεδο από την Περιφέρεια Αττικής;
Ποιος θα λοιδορηθεί από το κράτος και την κοινωνία και ποιος θα πρωταγωνιστήσει στις δεξιώσεις, στα συνέδρια και στις επενδύσεις του “success story”;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου