Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

????????????????????

Αναρωτιέμαι, τελικά, ποιος είναι χειρότερος. Ο ναζί ουρακοτάγκος που μιλάει για χιμπατζήδες ή η "φιλελεύθερη" μαϊμού που πηδάει από δέντρο σε δέντρο και φαίνεται ο κѠλ⓪ς της.

Από το Σεπτέμβριο του 2009 που ανέλαβε ο Γιωργάκης τη διαχείριση του μπριζολάδικου του Κωστάκη, για να το κάνει μπρασερί, με μειωμένο προσωπικό, δανό μάνατζερ και αμοιβές Κίνας, ένα μόνο νομοθέτημα προς τη σωστή κατεύθυνση υπήρξε: Ο νόμος του Ραγκούση, που έδινε το δικαίωμα απόκτησης ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών που είχαν συμπληρώσει πολλά χρόνια παραμονής στη χώρα μας, είχαν πάει σε ελληνικό σχολείο κ.λπ. Εννοείται ότι δεν ήταν ο τέλειος νόμος, αφού θα έπρεπε να παραχωρείται σε... πολύ περισσότερους ανθρώπους και με πολύ πιο ελαστικές προϋποθέσεις η ιθαγένεια, αλλά, τέλος πάντων, ήταν ένα βήμα.
Από την πρώτη στιγμή η Νέα Δημοκρατία και ο Σαμαράς προσωπικά πολέμησαν με λύσσα την εν λόγω ρύθμιση. Έβγαλε και το ΣτΕ μια απόφαση με περίεργο αιτιολογικό, με αναφορές στο Δίκαιο του Αίματος, έναν νομικό όρο που όμως παραπέμπει ευλόγως στη σκέψη του Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ, πίσω από την οποία βρήκε κάλυψη η πολεμική των γαλάζιων γκαβών και όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου η κυβέρνηση του πρώην ερημίτη κατήργησε το νόμο Ραγκούση και προανήγγειλε νέο νόμο με πολύ αυστηρότερες προϋποθέσεις κ.λπ. κ.λπ.
Ωραία όλα αυτά και φυσιολογικά για ένα κόμμα και έναν πρωθυπουργό που δεν κρύβουν τις ακροδεξιές τους συμπάθειες. Στο φινάλε, δεν είναι ξένο σώμα αυτές οι αντιλήψεις για την ελληνική κοινωνία. Πιθανότατα τις επικροτούν περισσότεροι από τους μισούς συμπατριώτες μας, που σε ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά αυτοπροσδιορίζονται ως απόγονοι του Πλάτωνος, αναζητώντας την πραγματική αλήθεια στον κόσμο των Ιδεών του Νότη Σφακιανάκη παρέα με σκωτσέζικο ουίσκι. Έλα όμως που ο Αντώνης πάει να το παίξει δίπορτο.
Μαύρος συμπολίτης μας, εξ Αφρικής ορμωμένων των γονέων του, με τα χίλια ζόρια έγινε Έλληνας και στο καπάκι του ανοίχτηκε προοπτική μεγάλης καριέρας στο NBA. Και να σου ο φίλος του Φαήλου να φωτογραφίζεται στο Μαξίμου με το παλικάρι και να λέει πόσο θέλει να δει τα καρφώματά του στην Αμερική. Αναρωτιέμαι, τελικά, ποιος είναι χειρότερος. Ο ναζί ουρακοτάγκος που μιλάει για χιμπατζήδες ή η "φιλελεύθερη" μαϊμού που πηδάει από δέντρο σε δέντρο και φαίνεται ο κѠλ⓪ς της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου