Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

Εγκλημα διαρκείας

ΛΙΓΕΣ μόλις ώρες κράτησε η κυβερνητική ευφορία για την επιλογή του αγωγού ΤΑΡ, που θα μεταφέρει μέσω Ελλάδας το αζερικό αέριο στην Ευρώπη. Παρελθόν αποτελούν και οι πανηγυρισμοί για την πλήρη «κινεζοποίηση» του ΟΛΠ. Το success story του Α. Σαμαρά και των συνεργατών του μοιάζει ήδη μακρινό και άπιαστο όνειρο...


Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ της τρόικας επιστρέφει. Οι εκπρόσωποι των δανειστών επανέρχονται με άγριες απαιτήσεις. Μας επαναφέρουν στη συνήθη εδώ και 4 χρόνια σκληρή πραγματικότητα. Το κοινωνικό κράτος καταρρέει, η παιδεία συρρικνώνεται, η δημόσια διοίκηση παραπαίει.

ΟΣΟΙ ακόμη στη κυβέρνηση νόμιζαν ότι η τρόικα δεν θα επαναφέρει προαπαιτούμενες δράσεις, προκειμένου να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης, έκαναν ξανά λάθος. Μία από αυτές είναι...
οι απολύσεις-διαθεσιμότητες. Μετά το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ και τη μαζική απόλυση 2.656 εργαζομένων, ο αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης, έχει μπροστά του ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα. Πρέπει να θέσει σε διαθεσιμότητα εντός της εβδομάδας άλλους 12.500 δημόσιους υπαλλήλους. Ομως επειδή αυτό είναι πρακτικά αδύνατο, για να πάρει παράταση ώς το φθινόπωρο φέρεται έτοιμος να προσφέρει ως αντάλλαγμα την άμεση απόλυση άλλων 2.000 υπαλλήλων μέσα στο καλοκαίρι.

ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ της υγείας, το υπουργείο σχεδιάζει να κλείσει 13 νοσοκομεία, να περικόψει δαπάνες και αγορές φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ, να αυξήσει τη συμμετοχή των ασφαλισμένων, παρά την αντίδραση γιατρών, εργαζομένων και κατοίκων. Την ίδια στιγμή δέκα ασφαλιστικά ταμεία, που στηρίζουν τα έσοδά τους και σε κοινωνικούς πόρους (Μηχανικών, Νομικών, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ κ.ά.), κινδυνεύουν να καταρρεύσουν εφ' όσον υλοποιηθεί άμεσα η πρόθεση τρόικας και κυβέρνησης να καταργηθούν άμεσα οι πόροι αυτοί, που τους αποφέρουν ετησίως περί τα 600.000.000 ευρώ.

ΑΛΛΑ και στην παιδεία η κατάσταση είναι τραγική. Η κατάργηση 2.000 σχολείων, οι συγχωνεύσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ με το σχέδιο «Αθηνά» οδηγούν σε συρρίκνωση. Οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης έχουν μειωθεί κατά 12% μέσα σε δύο χρόνια, ενώ με την κατάργηση άλλων 7.000 οργανικών θέσεων, εξαιτίας της αύξησης των ωρών διδασκαλίας, χιλιάδες υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί είτε θα γίνουν περιφερόμενοι καθηγητές είτε θα οδηγηθούν σε διαθεσιμότητα.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για κοινωνικό έγκλημα διαρκείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου