Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΥΧΕΙ ...................ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣ

Κυβερνητική έκκληση: Ο φτωχός και αγράμματος λαός παρακαλείται να πεθαίνει ησύχως στο παγκάκι του.


 
Νέα δέσμη βάρβαρων μέτρων περιλαμβάνεται στις νέες απαιτήσεις της τρόικας προκειμένου να εκταμιευτεί η νέα τοκογλυφική δόση των 8,1 δις (6,3 δις άμεσα, τα υπόλοιπα μέχρι τον Σεπτέμβρη). Μεταξύ άλλων, προωθείται η περαιτέρω περικοπή του κατώτατου μισθού και των συντάξεων με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, οδιπλασιασμός του ορίου των απολύσεων, η μείωση των αποζημιώσεων απόλυσης κ.α. Οι πάγιες απαιτήσεις του μνημονίου φυσικά παραμένουν. Εκτός των άλλων περιλαμβάνουν απόλυση δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, αποκρατικοποιήσεις, κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων κ.ο.κ.
Στην «ηρωική» αυτή προσπάθεια της άρχουσας τάξης να καταλεηλατήσει το λαϊκό εισόδημα (σε όποιον έχει απομείνει τέτοιο) και να διαλύσει και το τελευταίο ψήγμα κοινωνικού κράτους, επιστρατεύονται τα «καλύτερα» πιόνια της.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γνωστός γόνος «φιλολαϊκής» οικογένειας, προτάσσει τα στήθια του, φιλοδοξώντας να στείλει σπίτια τους δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την άλλη, διάσημος θιασώτης του κράτους κοινωνικής πρόνειας, θα επιχειρήσει να διαλύσει τη δημόσια υγεία και να στείλει τους ασθενείς μία ώρα αρχύτερα στον τελικό τους προορισμό (R.I.P.).
Ο έτερος μεγάλος φιλολαϊκός στοχαστής, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, εργάζεται σκληρά για την επανεγκαθίδρυση του κρυφού σχολειού, καθώς φανερό δε θα αφήσει όυτε για δείγμα.
Όλα αυτά, την ώρα που μας εξωθούν στα παγκάκια, με τις σχεδιαζόμενες κατασχέσεις δεκάδων χιλιάδων σπιτιών. Ένα μεγάλο κύμα νεοαστέγων έρχεται.
Σε τέτοιες συνθήκες όξυνσης των κοινωνικών αντιθέσεων, απαιτείται και ολίγον από νεοναζισμό. Το άνοιγμα του Πολύδωρα στη Χρυσή Αυγή κάθε άλλο παρά ολίσθημα ήταν. Αποτελεί σαφές πολιτικό μήνυμα στρατηγικής σημασίας. Φανερώνει το σχέδιο της άρχουσας τάξης για την επόμενη ημέρα, άμα υπάρξει απειλή γενικευμένου λαϊκού ξεσηκωμού με ανατρεπτικά χαρακτηριστικά. Η νεοφιλελεύθερη δεξιά άλλωστε, έχει αδιάρρηκτους ιδεολογικοπολιτικούς δεσμούς με τη φασιστική ακροδεξιά. Οι δεσμοί αυτοί εδράζονται στην κοινή ανάγκη τους να διαφυλάξουν τα κεκτημένα των αφεντικών τους, δηλ. της άρχουσας τάξης.
Ο λαός οφείλει να απαντήσει δυναμικά και σε πολιτικό και σε κινηματικό επίπεδο στις προκλήσεις των εξουσιαστών του. Απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση προς αυτή την κατεύθυνση.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω θα είναι μπροστά σε αυτή την προσπάθεια και όπου χρειαστεί.
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου