Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ????

Nτροπή Βύρωνα!






Ο στρατηγός άνεμος δεν μας απειλεί  προς το παρόν, αλλά μας απειλεί ο έτερος φίλος του παλαίμαχου πολιτικού και ποιητή Βύρωνα Πολύδωρα: Ο ιός της αμνησίας. Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι ο κ. Πολύδωρας, ένας έμπειρος πολιτικός, υπέπεσε σε ένα τόσο σοβαρό λάθος. Ήταν επιλογή του όσα είπε για την Χρυσή Αυγή και ως τέτοια μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε ως μέγιστο πολιτικό ατόπημα. 
Ο κ. Πολύδωρας με την δήλωσή του για την Χρυσή Αυγή νομιμοποίησε την δράση των νεοναζιστών. Δεν έχει τολμήσει να το κάνει αυτό άλλος πολιτικός του αστικού χώρου. Ο κ. Πολύδωρας το έκανε και δεν φαίνεται να έχει την παραμικρή ντροπή γι΄ αυτό.

Η Νέα Δημοκρατία του κ. Σαμαρά οφείλει να ξεκαθαρίσει την θέση της. Χωρίς μισόλογα και ευγένειες. Δεν είναι ώρα για «χλιαρές» διαψεύσεις. Εάν δεν αντιδράσει τώρα αποφασιστικά, θα επιφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στη δημοκρατία. Αν διαφωνεί, δεν έχει παρά να το δηλώσει σε όλους τους τόνους. Η χθεσινή ανακοίνωση της κ. Ασημακοπούλου δεν ήταν αρκετή.  Να θυμούνται, όμως, ότι η... χαλαρότητα δεν αρμόζει σε τέτοιες καταστάσεις και από τον λαό εκλαμβάνεται ως επιδοκιμασία στις θέσεις του κ. Πολύδωρα.

Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ένας άνθρωπος που έχει διατελέσει πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, έστω και για μία ημέρα, συζητά ότι μπορεί να συνεργαστεί με ένα ρατσιστικό κόμμα.

Λένε ότι θα πρέπει να αποδεχτούμε την προοπτική της αποδοχής της ΧΑ, επειδή αυτή ψηφίστηκε από έναν μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων.  Τους θυμίζουμε ότι με ανάλογο τρόπο κατέκτησαν την εξουσία στην Γερμανία οι Ναζί του Χίτλερ. Δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή απέναντι στους νεοναζί και τους ρατσιστές. Πολύ περισσότερο να συζητάμε για την προοπτική της πολιτικής συνεργασίας.

Η Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε να έχει ήδη διαγράψει τον επιπόλαιο πολιτικό. Κι αυτός να έχει ήδη παραιτηθεί, ζητώντας με αυτό τον τρόπο έμπρακτα συγνώμη για το ατόπημά του.

Θανάσης Μαυρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου