Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ..............ΟΥΜΠΑΛΑ ΟΙ ΟΥΓΓΡΟΙ

Νεο χτύπημα των Ούγγρων στα λαμόγια της Deutsche Telekom και Vodafone, παρα τις απειλές από την ΕΕ…


Μετα το ΔΝΤ, δείχνουν τα δόντια τους σε αυτούς που εμείς δώσαμε γη, ύδωρ και αίμα…
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέσυρε την νομική προσφυγή της εναντίον της Ουγγαρίας για τον ειδικό φόρο που επέβαλε η κυβέρνηση του Βίκτορ ΟρμπάνΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέσυρε την νομική προσφυγή της εναντίον της Ουγγαρίας για τον ειδικό φόρο που επέβαλε η κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπάν στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, ένα από τα μέτρα που προκάλεσαν ενόχληση στις Βρυξέλλες που επέκριναν τις ανορθόδοξες οικονομικές 
πολιτικές του.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής, η οποία ελέγχει την εφαρμογή του κοινοτικού δικαίου, τερματίζει την διένεξη των Βρυξελλών με την Βουδαπέστη για το έκτακτο αυτό τέλος που αποτελούσε μέρος του πακέτου μέτρων του Ορμπάν για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε ενώ οι σχέσεις της Επιτροπής και της κυβέρνησης του Ορμπάν έχουν φθάσει στο ναδίρ, καθώς αξιωματούχοι της ΕΕ εμφανίζονται να διακατέχονται από απογοήτευση όσον αφορά τις τακτικές της ουγγρικής κυβέρνησης για την προώθηση αμφιλεγόμενων μεταρρυθμίσεων.
Η Επιτροπή είχε ζητήσει από την Ουγγαρία να καταργήσει το ειδικό τέλος στις τηλεπικοινωνιακές εταιρίες που θεωρούσε ότι παραβιάζει το κοινοτικό δίκαιο.
Αναγκάστηκε όμως να αποσύρει την προσφυγή της αφού το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο της ΕΕ είχε αποφανθεί υπέρ της γαλλικής κυβέρνησης σε μια παρόμοια υπόθεση.
Εάν το δικαστήριο αποφαινόταν σε βάρος της η Ουγγαρία πιθανόν θα αναγκαζόταν να επιστρέψει εκατομμύρια ευρώ σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών.
Η απόφαση της Επιτροπής να υποχωρήσει ενδέχεται να οδηγήσει στη συνέχιση των ανορθόδοξων πολιτικών του Ορμπάν, όπως η επιβολή του υψηλότερου φόρου στις τράπεζες στην Ευρώπη και η εκ νέου κρατικοποίηση ιδιωτικών συνταξιοδοτικών ταμείων με αποθεματικά δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η χώρα με το υψηλότερο χρέος στην κεντρική Ευρώπη μπόρεσε να αποφύγει την αθέτηση πληρωμών χάρη σε ένα δάνειο 20 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ και την ΕΕ. Αλλά αμέσως μόλις ανέλαβε πρωθυπουργός το 2010 ο Ορμπάν είχε τερματίσει εκείνο το πρόγραμμα, επιλέγοντας να αυξήσει τη φορολογία στα έσοδα των τραπεζών και άλλων επιχειρήσεων.
Στην ουγγρική τηλεπικοινωνιακή αγορά είναι η Magyar Telekom, θυγατρική της γερμανικής Deutsche Telekom AG, αλλά και θυγατρικές της βρετανικής Vodafone και της νορβηγικής Telenor.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου