Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ο ΞΕΦΤΙΛΑΣ

Σακοράφα προς Καψή: "Είσαι υπάλληλος του ΔΟΛ!!!


Κακός χαμός στη Βουλή για τη ΝΕΡΙΤ


 
Επεισόδιο Καψή – Σακοράφα στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τη «ΝΕΡΙΤ», το διάδοχο δηλαδή, σχήμα της ΕΡΤ.
Όλα ξεκίνησαν όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης δοτό και διορισμένο υπουργό, κι άφησε αιχμές ότι μέχρι πρόσφατα ήταν υπάλληλος του Στ. Ψυχάρη και του ΔΟΛ.
Άμεση ήταν η αντίδραση του Παντελή Καψή, ο οποίος κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς για μεροληψία την κ. Σακοράφα, σημειώνοντας πως και στο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν βουλευτές που δούλεψαν σε διευθυντικές θέσεις στο ΔΟΛ, «αλλά για εκείνους δεν είχατε πρόβλημα», πρόσθεσε. «Επικρίνετε με δύο μέτρα και δύο σταθμά" σημείωσε με νόημα ο κ. Καψής.
«Εσείς δηλαδή δουλέψατε αμισθί;» μπήκε σφήνα και η έτερη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκαλώντας ακόμη περισσότερο τον υφυπουργό.
Ο υφυπουργός μίλησε για… «φασιστικές νοοτροπίες», που θα τις περίμενε από τον Ηλία Κασιδιάρη και όχι από την Αριστερά, και σημείωσε με νόημα πως δεν δούλεψε ποτέ ως δημοσιογράφος στο δημόσιο, γιατί ήθελε να διατηρήσει την έχει την ανεξαρτησία του, ενώ πρόσθεσε πως δεν ντρέπεται για οτιδήποτε στη δημοσιογραφική του πορεία. 
Όμως και νωρίτερα σημειώθηκε ένταση Καψή – ΣΥΡΙΖΑ, όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε μεθοδεύσεις που θυμίζουν χούντα, από την Κυβέρνηση, στην ΕΡΤ.

«Θα ήθελα με βάση την οικογενειακή σας παράδοση να μη συγκρίνετε εκείνες τις εποχές με το σήμερα. Έχω συνεργασθεί με τον πατέρα σας και με αυτά που λέτε οι αγώνες της χούντας ευτελίζονται» ανταπάντησε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Όμως η κ. Κωσνταντοπούλου είχε αψιμαχία και με τον Δημήτρη Σταμάτη, με αφορμή τις αιχμές του υπουργού Επικρατείας κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στο θέμα της ΕΡΤ.

«Τις αλλαγές τις ασπάζεται η πλειοψηφία όμως ασκούνται πιέσεις εκβιασμοί και απειλές και εμείς δεν πρόκειται να πέσουμε σε αυτή την παγίδα. Αυτοί που εμποδίζουν σήμερα να λειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν είναι η κυβέρνηση είναι αυτοί που έχουν καταλάβει το χώρο ή βγάζουν πολιτικούς λόγους» είχε δηλώσει με νόημα ο κ. Σταμάτης...

«Βρίσκεστε στο Κοινοβούλιο και λέτε ότι παρεμποδίζουν τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης εκείνοι που την εγγυώνται. Η χούντα τα έκανε καλύτερα πιο ευσχήμως» αντέδρασε η κ. Κωνσταντοπούλου.
«Αν θέλετε εσείς να κάνετε εκεί ηρωικές σκηνές, δεν θα τις έχετε. Το ότι δεν έχει φύγει ακόμα το μαύρο δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης. Θέλουμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ήπιας λύσης» ανταπάντησε ο υπουργός Επικρατείας.

«Μετά θα περάσετε στην άγρια δηλαδή;» ρώτησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για να απαντήσει ο κ. Σταμάτης… «Αν δεν καταλαβαίνετε δεν φταιω εγώ, ψάξτε αλλού την αιτία» 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου