Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΕΧΕΙ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΗΝ Π...Α ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΡΤΣΑ

Η Σαλώμη του Ευάγγελου δεν ξέρει ποιο κεφάλι να πρωτοπάρει... Όμως, για τα γερμανοτσογλάνια του Μπενύτο που συγκυβερνούν με τη δεξιά, μούγκα στη στρούγκα!

Η αλληλέγγυα κώφωση της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ
Η Σαλώμη του Ευάγγελου δεν ξέρει ποιο κεφάλι να πρωτοπάρει. Πριν ένα μήνα έγραφε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το δεκανίκι της ΝΔ και ο σωματοφύλακας της Χρυσής Αυγής. Αυτές τις μέρες, που η συγκυβέρνηση πορεύεται χωρίς… δεκανίκια, η μακάρια σύμβουλος (σε θέματα ρατσιστικής βίας!) του προέδρου του ΠΑΣΟΚ νιώθει, καταπώς φαίνεται, συγκλονισμένη από την επίθεση του Μάκη Βορίδη στη μνήμη του Αντρέα Παπανδρέου. Τα βάζει λοιπόν με τον...
Μάκη Βορίδη και ανησυχεί μήπως η ΝΔ καταντήσει «συνιστώσα της Χρυσής Αυγής».


Προφανώς, ανησυχεί η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ για το μέλλον της συγκυβέρνησης, η οποία, σύμφωνα με τα λεγόμενά της συμβούλου, υπάρχει για λόγους «εθνικής ανάγκης». Επιλέγει λοιπόν να ξεχνά η σύμβουλος το πρόσφατο παρελθόν των προηγούμενων εκδοχών της ίδιας κυβέρνησης, όπου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με την σταθερή παρουσία του εθνικού κεφαλαίου «Ευάγγελος Βενιζέλος», έσπειραν ακροδεξιούς ανέμους για να θερίζουμε οι υπόλοιποι σήμερα ναζιστικές θύελλες.
Τι πρέπει άραγε να συμβαίνει στο μυαλό σου για να κατηγορείς το κόμμα, με το οποίο συνεργάζεσαι τα τελευταία χρόνια, για ακροδεξιά στροφή, όταν στους λόγους «εθνικής ανάγκης» που επικαλείσαι περιλαμβάνεται η διάταξη Λοβέρδου για τις οροθετικές ιερόδουλες, που επαναφέρει τώρα ως υπουργός Υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά και η  Κοινή Υπουργική Απόφαση που διπλασιάζει το κόστος παροχής ιατροφαρμακευτικής υποστήριξης για μετανάστες χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα ή ασφαλιστική κάλυψη, μια απόφαση που συνυπέγραψαν τον Οκτώβριο του 2012 ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ο Χρήστος Σταϊκούρας, ως υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας ο Ιωάννης Βρούτσης, και ως υπουργός Υγείας ο Ανδρέας Λυκουρέντζος; Μήπως παραιτήθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από Υπουργός Προστασίας του Πολίτη όταν οι πραιτοριανοί της κυβέρνησης Παπαδήμου κόντεψαν να στείλουν στον άλλο κόσμο τον φωτορεπόρτερ Μάριο Λώλο, τον Απρίλιο του 2012, και δεν το πήραμε είδηση;
Η μόνη εξήγηση είναι πως η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ επλήγη από αλληλέγγυα κώφωση σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο, ο οποίος έχασε την ακοή του από επίθεση των ΜΑΤ, και δεν άκουσε ποτέ τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να επιχειρηματολογεί για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τον Ανδρέα Λοβέρδο να μιλάει για μετανάστριες πόρνες που απειλούν την «ελληνική οικογένεια», τον Νίκο Δένδια να δηλώνει ότι βρισκόμαστε «πάνω στα τείχη της Κωνσταντινούπολης» και τον Αντώνη Σαμαρά να εξαγγέλλει «ανακατάληψη των πόλεων».
Πότε άραγε επανήλθε η ακοή της και ανακάλυψε τον ακροδεξιό κόκορα στο κέντρο του κυβερνητικού κοτετσιού; Μόνο όταν ο Μάκης Βορίδης έπιασε στο στόμα του τον Ανδρέα Παπανδρέου;
Αν διάβαζε UNFOLLOW, βέβαια, η σύμβουλος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, για την οποία, όπως είπε ο πρωθυπουργός, «υπέρτατη ιδεολογία είναι η σωτηρία της πατρίδας», θα ήξερε ότι η ακροδεξιά όχι μόνο βρίσκεται στον πυρήνα των κυβερνήσεων της κρίσης αλλά και ότι το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία από κοινού εργάστηκαν για να βρεθεί εκεί.
Θα ήξερε επίσης ότι, όπως γράφουμε στο ρεπορτάζ μας «Ο Σαμαράς, ο Βορίδης, οι σημιτικοί και η νέα αφήγηση της κρίσης», στο UNFOLLOW Ιουλίου που κυκλοφορεί, το «ιδεολογία είναι η σωτηρία της πατρίδας» του Αντώνη Σαμαρά είναι η ακροδεξιά εκδοχή της «ισχυρής Ελλάδας» του Κώστα Σημίτη. Θα είχε υπόψη της ακόμη ότι την ανάγκη να απομακρυνθεί η συζήτηση από το δίπολο «μνημόνιο-αντιμνημόνιο» την εκφράζουν με μια φωνή η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο αγαπημένος της Μάκης Βορίδης, ο οποίος δήλωνε στο έγκριτο Βήμα: «Το δίλημμα "μνημόνιο-αντιμνημόνιο" ξεθωριάζει και θα ξεπεραστεί. Όσοι επένδυσαν σε αυτό, θα εξαφανιστούν πολιτικά. Αντίθετα, θα παραμείνουν ως κρίσιμα μεγέθη των πολιτικών διακρίσεων οι βασικές επιλογές: ευρωπαϊστές-αντιευρωπαϊστές, φιλελεύθερη οικονομία ή κρατισμός, εφαρμογή του νόμου και της τάξης και αυστηρή αντιεγκληματική πολιτική απέναντι σε επιεικείς προσεγγίσεις ή λογικές του τύπου "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη".»
Για τον Μάκη Βορίδη θα ήξερε, τέλος, η σύμβουλος ότι ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς τον θέλει για διάδοχό του. Με τα λόγια της πηγής του ρεπορτάζ: «Εκεί αλλάζει το παιχνίδι. Ο Βορίδης μπορεί να μαζέψει τη δεξιά και την ακροδεξιά σ’ ένα μαντρί. Οι καραμανλικοί δεν τον θέλουν, βέβαια. Αν χρειαστεί να φύγει ο Σαμαράς, οι καραμανλικοί θέλουν τον Ευρυπίδη Στυλιανίδη. Αλλά ξέρουν ότι δεν μετράει μπροστά στον Βορίδη. Ο Βορίδης δεν είναι ηγέτης, είναι ηγεμόνας. [...] Ο Βορίδης είναι άλλη κατηγορία. Ξέρει το δρόμο, το τσεκούρι, αλλά ξέρει και τα σαλόνια. Εκεί το ρήγμα θα είναι αγεφύρωτο. Εκεί θα φοβηθείτε. Θα μιλάει ο Βορίδης για ιδιωτικοποιήσεις κι από κάτω θα λέμε: Ζιγκ Χάιλ»!
Μάλιστα, στο τρέχον τεύχος του UNFOLLOW, από το ρεπορτάζ «Ζητούνται ναζί με πολιτικά για συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία», η σύμβουλος του αντιπροέδρου θα μπορούσε να πληροφορηθεί ακόμη περισσότερα για το αντικείμενο της ανησυχίας της. Λόγου χάρη ότι η Χρυσή Αυγή έχει εξαπολύσει επιχείρηση στρατολόγησης νέων στελεχών υπό τη διεύθυνση του αδελφού του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου. Πρόκειται για τον γνωστό δικηγόρο Τάκη Μιχαλόλια, που διαθέτει διασυνδέσεις και συνεργασίες με κορυφαίους επιχειρηματίες της χώρας και όχι μόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του κ. Μιχαλόλια είναι να επανδρωθεί το ναζιστικό μόρφωμα με στελέχη που ναι μεν θα αυτοπροσδιορίζονται στον ακροδεξιό, φιλοχουντικό, ναζιστικό χώρο, αλλά θα διαθέτουν μόρφωση και «επίπεδο» για να σταθούν σε κοινοβουλευτικά έδρανα. Στόχος να βρεθούν στελέχη που θα διαθέτουν «στρογγυλεμένο» και «καθωσπρέπει» λόγο όταν απευθύνονται στο σύνολο του ελληνικού λαού, αλλά που παράλληλα θα έχουν την ικανότητα να χρησιμοποιούν αντιμεταναστευτικές κορώνες και μισαλλόδοξα συνθήματα προς τον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης. Όλα αυτά με στόχο τη μεταμφίεση της νεοναζιστικής συμμορίας σε «έλληνες εθνικιστές», όπως τους αποκαλεί όψιμα ο αρχηγός τους, γεγονός που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον αν συνδυαστεί με τη διαρροή από το Μέγαρο Μαξίμου, την Πέμπτη 13 Ιουνίου, και ενώ είχε κορυφωθεί η κρίση στους κόλπους της τρικομματικής κυβέρνησης με την ΕΡΤ, που αποδόθηκε στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο, ο οποίος φέρεται να είπε: «Το σενάριο συνεργασίας της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή είναι απευκταίο αλλά υπαρκτό».
Αλλά η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ εξακολουθεί να πέφτει από τα σύννεφα. Φαίνεται ότι εκτός από αλληλέγγυα κώφωση, επλήγη και από αλληλέγγυα τύφλωση και δεν μπορεί να διαβάσει. Ποιος ξέρει, μπορεί να φταίει καμία κρότου-λάμψης που εκτόξευσε δημοκρατικός ΜΑΤατζής εκ παραδρομής, όσο ξαπόσταινε από το ανελέητο κυνήγι της ρατσιστικής βίας στους δρόμους της Αθήνας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου