Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΛΗΣΤΕΥΕΙΣ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ, ΛΕΣ ΤΟ ΕΔΩΣΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ, ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ

Ν. Νικολόπουλος: Στην Δικαιοσύνη ο φάκελος για τα "μαύρα" κομματικά ταμεία - Λαμογιές στα κομματικά ταμεία του ΠΑΣΟΚ

Στον Εισαγγελέα, οι διαδρομές του πολιτικού χρήματος και τα «μαύρα» κομματικά ταμεία
Ας θυμηθούμε αντί προλόγου το τι έλεγε το 2011 ο "τσεκουράτος":


Τον έλεγχο των διαδρομών του πολιτικού χρήματος και ειδικότερα, την διερεύνηση των ευθυνών που προκύπτουν για τους υπεύθυνους των πολιτικών κομμάτων, αλλά και των διοικήσεων των τραπεζών για τα «ανεξερεύνητα» δάνεια που χορηγούνται προς τα πολιτικά κόμματα, ζητάει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδας.

Αναλυτικότερα, οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, κατά παντός υπευθύνου για την τέλεση του αδικήματος της απιστίας εις βάρος του Δημοσίου κατά το άρθρο 390 του Ποινικού Κώδικα, σημειώνοντας πως στόχος της μηνυτήριας αναφοράς είναι η αναζήτηση των ευθυνών, όσων εν γνώσει τους ζημιώνουν την περιουσία του δημοσίου, γιατί μεθόδευσαν ή καρπώθηκαν παράνομα την χορήγηση δανείων προς τα υπάρχοντα εν Ελλάδι πολιτικά κόμματα, έχοντας ως αποκλειστικό κίνητρο ίδιον όφελος.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, με αφορμή την έρευνα που ξεκίνησε για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια για τον υπερδανεισμό των δύο πρώην «μεγάλων» κομμάτων, υπογραμμίζει ότι πρόσωπα στις διοικήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων χορήγησαν δάνεια χωρίς τις απαιτούμενες εγγυήσεις ή και με απολύτως παράτυπες αποφάσεις, ενώ προσθέτει πως ευθύνες μπορεί να ανακύπτουν και για πολιτικά πρόσωπα ή τους διαχειριστές των κομματικών ταμείων, τα οποία εμφανίζονται από την μία καταχρεωμένα και από την άλλη, να αποτελούν «στάση» πολλών εκατομμυρίων ευρώ, θολής ή και έκνομης προέλευσης. Χαρακτηριστική περίπτωση, εξάλλου, η παραδοχή Τσουκάτου για το 1 εκ. μάρκα που μπήκαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ από τα «μαύρα» ταμεία της Siemens, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει «ανοίξει ρουθούνι»…


Σημειώνεται ότι σε σχετική ερώτηση που απευθύνθηκε προς την Τράπεζα της Ελλάδας, δόθηκε η απάντηση πως η χορήγηση στοιχείων για τα δάνεια των κομμάτων από πιστωτικά ιδρύματα, καλύπτεται από απόρρητο και τα στοιχεία αυτά μπορούν να είναι διαθέσιμα μόνο σε εξεταστικές επιτροπές, εισαγγελικές αρχές και οικονομικούς επιθεωρητές.

Για τον λόγο αυτό, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα ζητάει την παρέμβαση και την έρευνα της Δικαιοσύνης, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια και να βγουν επιτέλους στο φως, τα «άδυτα» των κομματικών ταμείων.

Με αφορμή την μηνυτήρια αναφορά, ο ΓΓ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, δήλωσε: 
«Η ικανή και απρόσκοπτη χρηματοδότηση των κομμάτων, αποτελεί συστατικό στοιχείο της ίδιας της δημοκρατικής λειτουργίας. Όταν όμως, αυτή η χρηματοδότηση είναι διάφανη, τόσο ως προς τις πηγές της, όσο και ως προς την διαχείρισή της.
Κάτι τέτοιο, βοά ο τόπος, στην Ελλάδα δεν συμβαίνει. Το ΠΑΣΟΚ, αποδεδειγμένα και επίσημα πλέον, προσπαθεί να βγάλει άκρη με τα χρήματα που μπήκαν και βγήκαν από το ταμείο του, με αποτέλεσμα να είναι βαθιά χρεωμένο σήμερα, ενώ παρά την σιωπή που εξακολουθεί να υφίσταται, πολλά αντίστοιχα δημοσιεύματα υπάρχουν και για το ταμείο της ΝΔ. Υπήρξε μία πολύχρονη προσωπική μου προσπάθεια, ώστε ο ίδιος ο πολιτικός κόσμος να τακτοποιήσει τα του οίκου του και το λεγόμενο πολιτικό χρήμα να αποκτήσει “ταυτότητα” και “καθαρότητα”. Δυστυχώς, παρά τα πολλά μεγάλα λόγια, δεν έγινε τίποτα. Είναι η ώρα λοιπόν, να παρέμβει η Δικαιοσύνη.
Να αποκαλύψει τις διαδρομές και τις παρανομίες, όπου υπάρχουν. Και να ζητήσει τον λόγο από τους υπεύθυνους. Κανένας δεν μπορεί να είναι πάνω από το νόμο και οι ευθύνες έχουν πάντα… όνομα και επίθετο. Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν. Ο λαός δεν μπορεί να στερείται ακόμα και το γάλα των παιδιών του, θεωρώντας από την άλλη πως σύσσωμο το πολιτικό σύστημα διαπλέκεται και προσπορίζεται κέρδος από κάθε φανερή ή κρυφή πηγή. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και επειδή δεν είμαστε, πρέπει να συμβάλλουμε ώστε να μην γλιτώσουν οι ένοχοι. Αυτό πράττουν οι Χριστιανοδημοκράτες γιατί από το ξεκίνημά τους είπαν: Το μαχαίρι στο κόκκαλο!»


Ηταν αναμενόμενο ότι το σημερινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» που έφερε στην δημοσιότητα τις μεγάλες λαμογιές που γινόταν στο κομματικό ταμείο του ΠΑΣΟΚ θα δημιουργούσε έναν «χαμό» και θα γινόταν θέμα στις ειδησεογραφικές τηλεοπτικές εκπομπές. Είναι χαρακτηριστικό το βίντεο που παραθέτουμε από την τηλεόραση του Σκάι. Ένα, εκτός των άλλων, σημαντικό θέμα, είναι τα προκλητικά ψέματα που λέει σε ανακοίνωση του ο ταμίας του ΠΑΣΟΚ, κατά την επίμαχη εποχή που γινόταν το μεγάλο φαγοπότι, από τα «άσπρα» -φανταστείτε τι γινόταν στα «μαύρα», σ' αυτά τα ταμεία που καταλήγουν δηλαδή λεφτά, όπως αυτά που πήρε ο Τσουκάτος, κατά δήλωση του, από την Ζήμενς- ταμεία του ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Εβγαλε, λοιπόν, ανακοίνωση το Ρ. Σπυρόπουλος και μας λέει: «Τα οικονομικά όλων των κομμάτων ελέγχονται κάθε χρόνο από την αρμόδια επιτροπή της βουλής. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας έχουν ελεγχθεί και τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να προκύψει οτιδήποτε πρόβλημα. Οτιδήποτε άλλο διακινείται δεν έχει καμιά σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα»! Καλά σε λωτοφάγους έχει την αίσθηση ότι απευθύνεται ο Σπυρόπουλος και λέει τέτοιες καραμπινάτες παπαριές; Που την ανακάλυψε αυτή την επιτροπή της βουλής; Στον ύπνο του; Έναν προσχηματικό έλεγχο, χωρίς καμιά ουσία κάνει μια επιτροπή της βουλής για τις προεκλογικές δαπάνες των κομμάτων και τίποτε άλλο. Το έχουμε ξαναγράψει. Ολη αυτή η ιστορία έχει σχέση με εσωκομματικά μαχαιρώματα στο ΠΑΣΟΚ μεταξύ Βενιζέλου-Παπανδρέου. Αν αυτή η αντιπαράθεση πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και υπάρξουν και «θύματα» - ο Ρ. Σπυρόπουλος θα είναι ένα απ' αυτά μένει να το δούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου