Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΔΩΣΕ ΚΩΛΟ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ.................

ΣΥΡΙΖΑ: «Ποινική δίωξη και σε Βενιζέλο για Λίστα Λαγκάρντ»

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη Λίστα Λαγκάρντ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον πρόεδρο της Επιτροπής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη και τα κόμματα που συγκροτούν την πλειοψηφία (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) πως ενέργησαν στην κατεύθυνση του να συγκαλυφθούν και να μην αποκαλυφθούν αυτά που πρέπει, ανάμεσα στα οποία και οι ποινικές ευθύνες για τη διαχείριση του αρχείου από τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος το έκρυψε.

Όπως έγινε γνωστό, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταθέσει δικό του πόρισμα, ώστε να μη νομιμοποιηθούν οι μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της Επιτροπής, αλλά εμπεριστατωμένη γνώμη που διαμορφώθηκε από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν. Σύμφωνα με αυτά προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να ασκηθεί ποινική δίωξη τόσο κατά του κ. Παπακωνσταντίνου όσο και κατά του κ. Βενιζέλου. Η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει πως από τη διερεύνηση της υπόθεσης ενισχύθηκαν και τα στοιχεία ευθύνης του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση για ενδεχόμενη συμμετοχική δράση των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Καπελέρη και Ιωάννη Διώτη και για ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων περί την υπηρεσία. ...

Η κα Κωνσταντοπούλου κατάγγειλε την πλειοψηφία της Επιτροπής επειδή συνεχίζει να δρα ως μπλοκ δυνάμεων, αποφάσισε να αποκλείσει τα μέλη της Επιτροπής από τη νόμιμη δικονομική διαδικασία διαβούλευσης επί του πορίσματος και ματαίωσε το σκοπό μιας αντικειμενικά συλλογικής διαδικασίας διαβούλευσης και τορπίλισε δόλια μια τέτοια προοπτική. «Κανείς δεν επιτρέπεται να φοβάται το διάλογο και τα επιχειρήματα ώστε να μεθοδεύει τέτοιες αδιανόητες διαδικασίες», υποστήριξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας για άλλη μια φορά να γίνει συνεδρίαση της Προανακριτικής όπου τα μέλη της θα διασκεφτούν επί του πορίσματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου