Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΓΕΛΟΥΣΑΜΕ

Γ.Γ. Ενημέρωσης... Αγαπητή κυρία τρόικα, «κούρεμα» στους διορισμένους κυβερνητικούς θα επιβάλλεται;

Tης Μαργαρίτας Ισιδώρου
Κύριε Σαμαρά και κύριε Τόμσεν,  σπάω το κεφάλι μου. Είναι δυνατόν σε 450 υπαλλήλους της Γ.Γ. Ενημέρωσης  να έχουμε 2 Γ.Γ. και 1 υφυπουργό;  Δηλαδή ποια είναι η «γραμμή»;  Περισσότερο κράτος, λιγότεροι υπάλληλοι; Διαθεσιμότητα, απολύσεις … τίποτε για αυτούς τους διορισμένους; Σε ποια άλλη χώρα να συμβαίνει αυτό;
Ο ένας είναι Καραμανλικός (ξέρετε τώρα στο πλαίσιο της εσωκομματικής ισορροπίας), τον είχε διορίσει και ο Ρουσόπουλος σε Λύκειο, νάνε καλά  και ο άλλος ο δικός μας (ΠΟΛΑΝ) . Ο ένας θεολόγος (κύριε ελέησον) και ο άλλος γεωπόνος (αν κουρεύει το γκαζόν;  Μπα τώρα είναι εξουσία).
Ο πρώτος έχει τα ψηφιακά δίκτυα. Τώρα τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη θεολογική δεν ξέρω, ρωτήστε το Θεό. Τι κάνει;  Χτίζει το προσωπικό του προφίλ μέσω των...
  Social media  της Γ.Γ. Εκεί θα δει κάποιος όλο το σεβάσμιο έργο του (Κύριε ελέησον).  Έχει διάφορες φωτό  από συναντήσεις, με τον Πατριάρχη, με  γέροντες, άρθρα για το μοναχισμό, κλπ.  Καταλάβατε; Αν συμμετέχει σε ολονυκτίες κατά του Σαμαρά;  Αυτό το ξέρει ο ύψιστος. 
Α, ξέχασα, αρθρογραφεί και κατά του ΠΑΣΟΚ όπως π.χ.  ότι «η άνοδος του ΠΑΣΟΚ το -81 στην εξουσία ισοδυναμεί με τη Μικρασιατική καταστροφή». Αυτό μάλλον το διδάχθηκε στη θεολογική.
Ο άλλος  είναι αλλιώς. Λείπει. Που τον χάνεις που τον βρίσκεις  στην Αχαΐα είναι.  Βλέπετε το μελαχρινό αγόρι  θέλει να γίνει βουλευτής και λόγω του ότι δεν τον ξέρουν ούτε οι πέτρες (είναι και από ένα χωριό, άστα να πάνε,  που βγάζει και πατάτες) προσπαθεί (αλλά μάταια) να γίνει γνωστός χρησιμοποιώντας την  κρατική του θέση.  Όλες του οι δράσεις αφορούν , το συγκεκριμένο Νομό. Τώρα ποιος εκτελεί τα καθήκοντά του στην Γ.Γ.; Μα, έχει ολόκληρο στρατό, αποσπασμένοι,  μετακλητοί, σύμβουλοι, παρασύμβουλοι  κλπ.
Έχει και κάτι εμμονές αυτό το αγόρι, νομίζει ότι είναι κάτι παραπάνω από τον Πρωθυπουργό. Έχει τη «γραμμή», έχει μαγκιά, έχει καρέκλα, ήταν υπάλληλος του Αλαφούζου, είναι πακέτο.
Έχει και εξουσία τα γραφεία Τύπου εξωτερικού για να παίζει. Στέλνει υπαλλήλους προκειμένου να παίρνουν 6.000 ευρώ το μήνα και βάλε. Τώρα, καταλαβαίνεται προκειμένου να φύγει ο άλλος από εδώ  την Ελλάδα της κρίσης , το γλείψιμο φτάνει στο ταβάνι. Είναι πολλά τα λεφτά Αντώνη. Ξέρετε τώρα τη νοοτροπία του Έλληνα, τηλέφωνα από Πατριάρχες, υπουργούς , επιχειρηματίες, «στείλε αυτό το παιδί είναι άξιο» κλπ.   Τώρα τι κάνουν αυτοί στο εξωτερικό;  Τίποτα.  Το επιτόπιο προσωπικό μεταφράζει τα ενδιαφέροντα άρθρα , τα διαβάζει ο υπάλληλος, διορθώνει  υποτίθεται το κείμενο βάζει την υπογραφή του και το στέλνει.
Το κόστος λειτουργίας των γραφείων;  Δυσβάσταχτο για τον ελληνικό λαό που κοντεύει  να λιμοκτονήσει . Αυτή η τόσο σημαντική δουλειά δεν μπορεί να γίνει από εδώ;
Βεβαίως αλλά αντί αυτού, ενώ είχε ανασταλεί η λειτουργία κάποιων γραφείων , τώρα προωθούν το άνοιγμα τους και την ίδρυση και άλλων. Τέτοια ανάπτυξη!
Τώρα ποιοι πάνε σε αυτά τα γραφεία; Κάποιοι φωστήρες  της σχολής δημόσιας διοίκησης. Δείτε ποιοι διδάσκουν σε αυτήν για να καταλάβατε. Κάποτε διόριζαν ολόκληρες φουρνιές από αυτούς, 15 ανά εξάμηνο. Λεφτά υπήρχαν. Έχουν και κάποια περίεργα γούστα αυτοί οι τύποι π.χ. διδακτορικά για τους γάμους και τις κηδείες στην Κρήτη. Καθώς και πτυχία σχετικά με τα ΜΜΕ.
Α, α, ώρες, ώρες παρασύρεται από την καρέκλα και θα χάσει τη θέση στη λίστα γιατί   πρέπει να παραιτηθεί για να κατέβει  βουλευτής.
Τώρα θα μου πείτε τι κάνει ο Σίμος, μα, αυτός είναι ερωτευμένος και δεν τον ενδιαφέρουν οι σχέσεις  των 2 Γ.Γ. οι οποίες είναι τόσο καλές μέχρι παρεξηγήσεως. Ξέρεται, προσεύχονται  μαζί, κουρεύουν μαζί το γκαζόν κλπ.
Αληθεύει ότι όλοι μαζί έχουν πάνω από 70 άτομα στη δούλεψή τους;  Τι κάνουν; Καλά είναι.
Α! τα καλά να λέγονται και οι τρείς έχουν ένα κοινό σημείο: Αγαπούν μέχρι παρεξηγήσεως  τον απρόσμενο συγκάτοικό τους  Π. Καψή και τρέμουν τον κ. Σταμάτη (ό,τι πει είναι νόμος).
Αληθεύει ότι όταν πήγε εκεί  ο κ. Καψής  για να αδειάσει ο Σίμος το πολιτικό του γραφείο που είναι εγκατεστημένο εκεί ( όλο φαντάρους μετακινεί) έφαγαν μια εβδομάδα να τους βρουν  χώρο μέσα στο κτήριο;  Ξεσήκωσαν όλο τον εξοπλισμό των γραφείων του υφυπουργού και τον μετέφεραν στον κάτω όροφο.  Ούτε καρέκλα, δεν άφησαν λένε στον Καψή.  Μέχρι και τα τηλέφωνα  πήραν. Είχαν δώσει τους αριθμούς τηλεφώνων στους πελάτες τους βλέπετε.
Και τώρα να σοβαρευτούμε. Κύριε  Σαμαρά όταν σε μια τόσο μικρή δημόσια  μονάδα, συμβαίνουν αυτά και άλλα πολύ πιο  σοβαρά και  τραγελαφικά μέχρι δακρύων, όταν η νοοτροπία των ανθρώπων που εμπιστευτήκατε είναι κατώτερη των περιστάσεων, τι περιμένετε;
Να χτίσετε μια καινούργια Ελλάδα, με ποιους; Με αυτούς τους τύπους που διορίσατε; Αυτοί κοιτάνε μόνο την πάρτη τους.  Τους έχει συνεπάρει η εξουσία.
Δεν νοιάζονται για το νοικοκύρεμα που εσείς ευαγγελίζεστε. Είναι κατώτεροι των περιστάσεων, της εποχής και της συγκεκριμένης στιγμής. 
Να τους χαίρεστε. Καλή τύχη να έχουν τα παλληκάρια, αλλά ο ελληνικός λαός τι φταίει που τους πληρώνει από τα χρήματα που δεν έχει και καταφεύγει στα ψυχοφάρμακα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου