Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ???

Η πτώση των (μ)αστών

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με την Ευγενία ΜανωλίδουΟ Άδωνις Γεωργιάδης με την Ευγενία Μανωλίδου
“ Προστατεύοντας τους συζύγους ”

Φώτα,κάμερες και πάμε. Γενική ευφορία, φαίνεται άλλωστε και στο χειροκρότημα του ακροατηρίου. Συναντώνται δύο κυρίες ομότεχνες.  Η σύζυγος μεγαλοδημοσιογράφου, υποδέχεται στην εκπομπή της την κυρία του υπουργού υγείας.

Μετά τις αμοιβαίες φιλοφρονήσεις, το χαμηλής νοητικής στάθμης χιούμορ και τα “αυθόρμητα” χειροκροτήματα της ομήγυρης, ο διάλογός τους, με αυστηρό λεξιλόγιο μαθητριών λυκείου, ενημερώνει το τηλεοπτικό κοινό για τις υπεράνθρωπες..
προσπάθειες που καταβάλει ο υπουργός υγείας, τα ωράριά του, τον πρωινό καφέ του, τις αϋπνίες του και λοιπές λεπτομέριες. Αηδία.

Στη συνέχεια η κουβέντα επικεντρώνεται στην κατατρομοκράτηση των Ελληνίδων νοικοκυρών σε πιθανή αλλαγή του συστήματος "σταθερότητας" και υποτέλειας που επικρατεί. Δεν είναι πρωτόγνωρο συμβάν στην Ελληνική τηλεόραση και δεν είναι άξιο γραφής το περιεχόμενο του υπόλοιπου μεσημεριανού καφέ των δύο κυριών. Είναι όμως ολοφάνερο ,πώς ο ζήλος των δύο συζύγων για την στήριξη του συστήματος πηγάζει αφενός μεν από τα προστάγματα του αφεντικού του τηλεοπτικού σταθμού, αφετέρου δε από το άμεσο προσωπικό τους όφελος.

Τα προηγούμενα χρόνια , με το lifestyle να αναρριχάται ραγδαία και κάτω από το μανδύα του να τίκτει ανθρώπους ικανούς να παρακολουθούν τις παραπάνω εκπομπές (ακόμα και ζωντανά!), ικανούς να κάνουν αυτοσκοπό την απομίμηση και ικανούς να αρνηθούν ως παλιομοδίτικο και βαρετό οτιδήποτε προσέφερε πνευματική τροφή , το μόνο άγχος αυτών των κυριών ήταν η έγκαιρη πλαστική επέμβαση στην επερχόμενη πτώση των μαστών τους.

Όταν το έκτρωμα αυτό άρχισε να καταρρέει , το άγχος τους πλέον έγινε περισσότερο έντονο και αφορούσε πλέον στην πτώση των αστών (αντρών) τους. Δεν είναι διόλου ακίνδυνη και ευτελής η προπαγάνδα που ασκείται από τις μεσημεριανές αυτές εκπομπές εαν συνυπολογίσουμε το κοινό στο οποίο απευθύνονται.Το σίγουρο είναι πάντως πως κάτω από τα γύψινα χαμόγελά τους υπάρχει μία γερή δόση πανικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου