Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

O...............ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Σύμβουλος της σούπερ αμαρτωλής ΔΕΠΑΝΟΜ, και …σύμβουλος …υπουργού.



Η απόφαση των ειδικών ανακριτών Σπ. Γεωργουλέα και Χριστ. Μάρκου να μην προφυλακίσουν αλλά να επιβάλλουν επονείδιστους περιοριστικούς όρους και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον ειδικό σύμβουλο του υπουργού δικαιοσύνης,γνωστό ποινικολόγο Δημήτρη Σκαρίπα, για την αμαρτωλή υπόθεση της ΔΕΠΑΝΟΜ, είναι ράπισμα στο κύρος και στην πολιτική ηθική της κυβέρνησης. Εναντίον του παραιτημένου προσφάτως  συμβούλου του κ. Ρουπακιώτη, έχει ήδη εδώ και καιρό ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν διατάξεις περί καταχραστών του δημοσίου.
Ο κΣκαρίπας αφέθηκε ελεύθερος με εγγυοδοσία 50.000 ευρώ στην πολύκροτη υπόθεση της ανακριτικής έρευνας που διενεργούν οι δύο ανακριτές για να διαπιστώσουν την έκταση στο μεγάλο φαγοπότι που γινόταν από το 1998 μέχρι το 2010 στα έργα της ΔΕΠΑΝΟΜ.
Η συγκεκριμένη εταιρεία αναλάμβανε για λογαριασμό του δημοσίου και με λεφτά του ελληνικού λαού να αναγείρει δικαστικές αίθουσες και νοσοκομεία και τα πρόσωπα που κατηγορούνται να εμπλέκονται σε υπερκοστολογιμένους προϋπολογισμούς, σε μίζες ημετέρωνσε εικονικά τιμολόγια και σε διασπάθιση και καταλήστευση δημοσίου χρήματος.
Η ΔΕΠΑΝΟΜ ως γνωστόν και οι μηχανισμοί της εμπλέκονται και στο μεγάλο σκάνδαλο της ανέγερσης του Εφετείου Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως που μετά από συνεχή πορίσματα Επιθεωρητών του Δημοσίου, έχουν διαπιστωθεί σημεία και τέρατα στις εργολαβίες και υπεργολαβίες γνωστών ημετέρων επιχειρηματιών οι οποίοι πλήρωναν εργάτες και υλικά που κόστισαν 10 και 20 φορές πάνω από την αξία τους.
Μέρος του γραναζιού του πρωτοφανούς σκανδάλου κατά την δικαιοσύνη είναι και ο επί χρόνια νομικός σύμβουλος της ΔΕΠΑΝΟΜ, σύμβουλος του κ. Ρουπακιώτη, δικηγόρος Σκαρίπας. Από το βιογραφικό του κ. Σκαρίπα πάντως, προκύπτει κι άλλο μείζον θέμα ηθικής τάξεως για τον εκλεκτό σύμβουλο υπουργού της ΔΗΜΑΡ. Στο βιογραφικό του, ο ποινικολόγος εμφανίζεται ως Ειδικός Επιστημονικός συνεργάτης της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Εργασίας Άννας Στρατινάκη.
Γνώριζε και η κ. Στρατινάκη και τον κάλυπτε; Εξυπακούεται ότι το τεκμήριο αθωότητας είναι αυτονόητο. Αλλά εδώ μιλάμε για συγκυβέρνηση κάθαρσης με κατηγορούμενο για κακούργημα δημόσιας κατάχρησης να μπαινοβγαίνει ως σύμβουλος σε δύο υπουργεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου