Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ.............

ΤΟ …INVERTER ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΑ!



b-venizelos
 του Σωκράτη Παπαχατζή
 Κύριο μέλημα του κυρίου Βενιζέλου χτες το βράδυ ήταν να …αποσύρει την ΕΡΤ από την εικόνα, με αποστροφές του λόγου του όπως:
 Το βασικό ζήτημα, όπως αντιλαμβάνεσθε είναι η προγραμματική βάση της κυβέρνησης συνεργασίας, οι κανόνες που διέπουν τη λειτουργία μιας τρικομματικής κυβέρνησης που βασίζεται στην καλόπιστη θεσμική ισοτιμία των κομμάτων…Αυτή η συζήτηση άνοιξε με αφορμή την ΕΡΤ. Δεν είναι όμως η ΕΡΤ το μόνο ή το βασικό αντικείμενο. Το βασικό πρόβλημα είναι η ανάγκη σεβασμού της δημοκρατίας, της συνταγματικής τάξης, του ευρωπαϊκού νομικού και πολιτικού πολιτισμού…”
 Λίγο μετά:
 “…πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα δημοκρατίας και συνταγματικής τάξης με αφορμή την ΕΡΤ. Γιατί εδώ ο αγώνας δεν γίνεται για κάποιους εργαζόμενους ή για κάποιες δεδομένες καταστάσεις. Ο αγώνας γίνεται για τη δημοκρατία, τους θεσμούς, την πολιτική μας σοβαρότητα…”.
 Και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου:
 “το θέμα μας δεν είναι η ερμηνεία [εκ μέρους της ΝΔ] μιας απόφασης [λίγο πριν είχε ανακοινώσει: περιμένουμε την κυβέρνηση να ερμηνεύσει σωστά την απόφαση του ΣτΕ]. Το θέμα μας είναι τα πολιτικά και θεσμικά μηνύματα που έρχονται από την κοινωνία και την Ευρώπη …και εδώ πρέπει να βρούμε μια λύση που θα είναι πολιτική και αξιόπιστη. Και για να είναι πολιτική και αξιόπιστη πρέπει να είναι γενναία. Πρέπει να γίνουν γενναίες κινήσεις….
 Εν ολίγοις, για να τελειώνουμε με το σώου συμπαράστασης των πολιτικάντηδων και τις, αηδιαστικές πλέον, επικλήσεις του “μαύρου στην οθόνη”: Τώρα που η καταστροφή της χώρας “έχει αποφευχθεί”, τώρα που τα credits και τα bonus διαφαίνονται στον ορίζοντα, οι μεν εταίροι ζητούν μεγαλύτερη εμπλοκή απ’ ότι χτες [enter ανασχηματισμός], η δε Νου-Δου επιδιώκει “εύλογα” τη μερίδα του λέοντος: …όσα ακριβώς τραβάει η όρεξή της, κι αν περισσέψει κάτι, τσιμπάνε κι οι υπόλοιποι. Στους οποίους δεν είναι σίγουρο ότι εξακολουθεί να ανήκει η αυτοπεριθωριοποιούμενη [την ανάγκη, πιθανώς, φιλοτιμία ποιούσα] ΔΗΜΑΡ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου