Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΙΧΝΟΣ

Γιατί ρε..Σούρλα φωνάζεις ; Tις χοντρές μίζες ποιος θα τις επιβαρυνθεί; Οι….εταιρίες;



Η …διαφάνεια στον χώρο της υγείας ήταν το αντικείμενο ημερίδας που διοργανώθηκε από το υπουργείο Υγείας και τη γενική γραμματεία Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης .Ο ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργος Σούρλας κάλεσε για διαφάνεια αναφέροντας ως παράδειγμα την υπερκοστολόγηση των φαρμάκων. Το ωραίο είναι που είπε ότι "Δεν μπορώ να συνυπάρξω με όποιον πήρε μίζα"  στην  Espresso αλλά συμμετέχει στην κυβέρνηση της..μίζας.

«Χρειάζεται να διατηρήσουμε την υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας, να μην ακρωτηριάσουμε το εθνικό σύστημα υγείας», είπε ο κ. Λυκουρέντζος και ο Σουρλας συνέχισε: «Δεν στρεφόμαστε εναντίον της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, όμως, δεν μπορεί να υπάρχει ιδιωτική πρωτοβουλία με έσοδα μόνο από δημόσιους πόρους. Και για αυτό ακριβώς χρειάζεται να επεμβαίνει η Πολιτεία με νομοθετικές ρυθμίσεις ούτως ώστε να αποκρούει τις όποιες κατεστημένες καταστάσεις ή ότι πάει να δημιουργηθεί είτε ως εναρμονισμένη πρακτική είτε ως προνόμιο», και είπε: «Επιβάλλεται να θωρακίσουμε το χώρο της υγείας και να τον προστατεύσουμε από τους επίορκους, τους ασυνείδητους και τα πάσης φύσεως κυκλώματα που δεν ορρωδούν προ ουδενός, ακόμα και αν πρόκειται για θέματα ζωής και θανάτου. Όλοι αυτοί που ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στον ευαίσθητο αυτό χώρο, δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα στους λειτουργούς της υγείας που δίνουν αγώνες με ανιδιοτέλεια, αυταπάρνηση και που στέκονται απέναντι στον άρρωστο με αίσθημα ευθύνης και ανθρωπισμού».

«Διαφάνεια δεν σημαίνει πως μερικοί μπορούν να κερδοσκοπούν αδίστακτα, τη στιγμή που γίνονται περικοπές και προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανά τα ασφαλιστικά ταμεία. Δεν μπορεί ραδιοσκεύασμα που εισάγεται στην Ελλάδα στην τιμή των 623 €, να χρεώνεται στα ασφαλιστικά ταμεία για 3300 €, ενώ στη Γαλλία διατίθεται προς 1087 €. Ή αντίστοιχα ραδιοφάρμακο που εισάγεται στην τιμή των 238 €, να το προμηθεύουν στην Ελλάδα έναντι 3000 €, ενώ στο εξωτερικό να διατίθεται προς 1000 €. Και όλα αυτά συμβαίνουν, παρά το γεγονός ότι προ εξαμήνου διαβίβασα στις αρμόδιες αρχές φάκελο με τα στοιχεία αυτά».
Αυτές είναι οι εταιρείες που έδιναν μίζες εκατομμυρίων σε Έλληνες ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου