Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ

Kυβερνοεπίθεση στην Ελλάδα! Οι Anonymous εναντίον της Βουλής των Ελλήνων!



Η ισχυρότερη κυβερνοεπίθεση  όλων των εποχών, που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα με ταυτόχρονη διαρροή δεδομένων φαίνεται ότι πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ώρες ή ημέρες. Σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες που έφτασαν στην συντακτική ομάδα του SecNews και τις οποίες μεταδίδουμε με κάθε επιφύλαξη, μετά την αξιολόγηση που πραγματοποιήσαμε σε συνεργασία με εθελοντές πραγματογνώμονες στόχος των χακτιβιστών Anonymous ήταν το σύνολο των πληροφοριακών συστημάτων της Βουλής των Ελλήνων!
Οι συνέπειες της κυβερνοεπίθεσης αλλά και οι διαστάσεις της δεν μπορούν να εκτιμηθούν αυτή την στιγμή, μιας και λίγες λεπτομέρειες έχουν διαρρεύσει από τους χακτιβιστές.
Για να γίνει αντιληπτό το εύρος της επίθεσης, όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα δημοσιοποιημένα στοιχεία που έχουν αξιολογηθεί, φαίνεται ότι οι Anonymous επιδίωξαν και απέκτησαν πρόσβαση σε εξυπηρετητές (Servers) της Βουλής όπου ευρίσκονται τα στοιχεία και οι κωδικοί πρόσβασης ΟΛΩΝ των Βουλευτών (εν ενεργεία και μή) αλλά και υπηρεσιών διαχείρισης της Βουλής. Αξιοποιώντας τα στοιχεία αυτά φαίνεται ότι απέκτησαν επιπλέον πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό υπολογιστών στελεχών της Βουλής, εργαζομένων, Υπουργών, Βουλευτών, κ.α. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι διαθέτουν ΠΛΗΡΗ λίστα όλων των usernames που χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση στους υπολογιστές της Βουλής, ακόμα και του ίδιου του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά αλλά και του κ.Ευάγγελου Βενιζέλου. Είναι σαφές ότι αναλύοντας τα στοιχεία προκύπτει ότι βρισκόμαστε  ίσως μπροστά σε μία  από τις πλέον ισχυρές κυβερνοεπιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα! Η επίθεση φαίνεται ότι είναι σε ιδιαίτερα προχωρημένο στάδιο, με τους χακτιβιστές να διαθέτουν πρωτόγνωρες δυνατότητες, που δεν μας είχαν συνηθίσει μέχρι σήμερα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η επίθεση “έπιασε” στον ύπνο τους αρμοδίους μιας και οι Anonymous είχαν προειδοποιήσει για επιθέσεις στις 15/6/2013 ενώ φαίνεται ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε 2 ημέρες πριν. Μεταξύ άλλων φαίνεται ότι οι χακτιβιστές παρακολουθούν τις διαδικτυακές κινήσεις των Βουλευτών αλλά και την ηλεκτρονική τους αλληλογραφία, με κυβερνο-οπλα όπως αναφέρουν στην προκήρυξή τους, ενώ προκαλούν λέγοντας ότι πλέον θα ασχοληθούν με τον κάθε ένα ξεχωριστά (υπονοώντας ευθέως ότι διαθέτουν στοιχεία για όλους). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου