Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ.....................

Το 'βαλε στα πόδια ο Σαμαράς> Σχέδιο χαρακίρι κάνει μάγκες Βενιζέλο-Κουβέλη




Όλες οι πληροφορίες οδηγούν στην εκτίμηση ότι οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι συμφωνούν στη συμβιβαστική πρόταση που  άρχισε να συζητείται από χθες τη νύχτα, όπως έγραψε το Capital.gr, για λύση στην ΕΡΤ με το υπάρχον προσωπικό της. 
Σύμφωνα με αυτή την πρόταση, η οποία να σημειωθεί ότι έπεσε στο τραπέζι από στελέχη και των τριών κομμάτων, οι απολυμένοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί της ΕΡΤ θα κληθούν να υπογράψουν δίμηνες συμβάσεις έργου ώστε να εκπέμψει προσωρινό πρόγραμμα η δημόσια ραδιοτηλεόραση μέχρι να ψηφισθεί το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ.
Από τη διαδικασία αυτή, θα εξαιρεθούν οι «ειδικών θέσεων», οι διπλοθεσίτες και όσοι υπέγραψαν συμβάσεις το τελευταίο 11μηνο –δηλαδή επί τρικομματικής κυβέρνησης. Οπως προκύπτει, απ΄αυτή τη λύση εξαιρούνται αυτομάτως οι άλλες κατηγορίες πρώην εργαζομένων στην ΕΡΤ – δηλαδή το προσωπικό του περιοδικού Ραδιοτηλεόραση, τα μουσικά σύνολα και οι διοικητικές υπηρεσίες. Επίσης, το νέο πρόγραμμα δεν θα εκπέμπει με την ένδειξη της ΕΡΤ.
Κατά τους υπολογισμούς, αυτή η πρόταση μειώνει κατά πολύ τον αριθμό των δίμηνων συμβάσεων που θα ζητηθούν –στις περίπου 700.

Επιπλέον, δεν προσκρούει τον σκόπελο του ΣτΕ (αφού θεωρεί δεδομένο ότι οι σημερινοί εργαζόμενοι έχουν απολυθεί).
Επίσης, δεν θέτει θέμα εξεύρεσης «από αλλού» των 2.000 απολύσεων στο δημόσιο τομέα που είναι η δέσμευση της κυβέρνησης μέχρι το τέλος του μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου