Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΣΑΜΑΡΑ ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ Η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ.............

Καταρρέει η Μέρκελ>Η BMW μετακομίζει στις ΗΠΑ για φτηνότερο φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα!




Angela Merkel German Chancellor Angela Merkel (R) inspects the car production section accompanied by Stanislaw Tillich, Governor of the State of Saxony, during a visit of the BMW auto assembly plant on November 5, 2010 in Leipzig, Germany. Later Merkel and BMW Chairman Norbert Reithofer officially inaugurated BMW's committment to invest EUR 400 million to expand production at Leipzig and to mass produce a BMW electric car.
Kαι βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή. Το άγριο ξύλο που πρόκειται να φάει η Μέρκελ και ο Σόιμπλε από Αμερικανούς και Αγγλους δεν θάχει προηγούμενο. Σήμερα οι Financial Times κυκλοφορούν με μια σοκαριστική είδηση για την Γερμανία αλλά και την Ευρώπη που ονειρεύεται η Μέρκελ: Η ΒΜW μετακομίζει στις ΗΠΑ!
Κι αυτό λίγους μήνες πριν τις γερμανικές εκλογές. «Οταν η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW σκεφτόταν πού να κατασκευάσει εργοστάσιο εντάσεως ενέργειας για την κατασκευή ανθρακονημάτων για το αστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο i3 που θέλει να εισάγει στην αγορά, δεν πέρασε πολλή ώρα μέχρι να επιλέξει τη Μόουζες Λέικ στην Ουάσιγκτον.
Το εργοστάσιο των 100 εκατ. δολ., που θα λειτουργεί με την εταίρο της στην κοινοπραξία SGL Group, λειτουργεί με υδροηλεκτρική ενέργεια την οποία παράγουν τα φράγματα στον κοντινό ποταμό Κολούμπια. Το ηλεκτρικό ρεύμα που παράγουν κοστίζει μόλις 3 σεντς του δολαρίου ανά κιλοβατώρα.
Για τις αντίστοιχες ηλεκτρικές ανάγκες στν Γερμανία, όπου μεταφέρεται το ελαφρύ ανθρακόνημα για επεξεργασία και τελική κατασκευή, το κόστος θα ήταν εξαπλάσιο.
Το σχετικά υψηλό κόστος ενέργειας της Ευρώπης αποτελεί όλο μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» για τη βιομηχανία της ηπείρου, που φοβάται ότι χάνει σταθερά ανταγωνιστικότητα, ειδικά σε κλάδους εντάσεως ενέργειας.
Πέρσι, οι τιμές του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ ήταν περίπου 4 φορές χαμηλότερες σε σχέση με την Ευρώπη και οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος ήταν περίπου 50% χαμηλότερες».
Περίπου 58% των βιομηχάνων που συμμετείχαν σε πρόσφατη έρευνα της Accenture φοβούνται ότι η ευρωπαϊκή βιομηχανία σε τρία χρόνια θα παραμένει μη ανταγωνιστική από ενεργειακής πλευράς σε σύγκριση με τις ΗΠΑ, την Κίνα ή τη Ρωσία.
Δεν υπάρχει πιο χειροποστή απόδειξη για το που οδήγησε την Ευρώπη η πολιτική Μέρκελ-Σόιμπλε. Να δείτε που τους περιμένει εκλογική πανωλεθρία.
Φυσικά ο αντίκτυπος της πτώσης της Μέρκελ θα έχει συνέπειες και στο εσωτερικό πολιτικό τοπίο. Τα καλύτερα έρχονται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου