Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ.............ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ

ΝΑ!! ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ NA ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ!! ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ "ΠΕΣΟΥΝ" ΟΠΟΙΟΙ "ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ" ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!! ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΑΘΩΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΦΙΟΥ ΤΟΥ


 


ΣτΕ: Νόμιμο το κούρεμα των ομολόγων 

 Εντός ορίων του Συντάγματος και των νομοθετικών προβλέψεων είναι το κούρεμα των ομολόγων του Δημοσίου που έγινε το 2012, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας.

 Όπως αναφέρεται στην ίδια πηγή, η απόφαση δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη και επομένως δεν έχει διατυπωθεί το πλήρες σκεπτικό της Ολομέλειας του ΣτΕ, ωστόσο η βασική επιχειρηματολογία για την απόφαση του ΣτΕ είναι πως το κούρεμα δικαιολογείται για λόγους δημοσίου συμφέροντος.


Σημειώνεται πως στο ανώτατο δικαστήριο είχαν προσφύγει περισσότεροι από 7.000 επενδυτές, μεταξύ των οποίων φυσικά πρόσωπα, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων κ.λπ.

Στις αιτήσεις τους, σύμφωνα πάντα με την Ελευθεροτυπία, υποστήριζαν ότι το κούρεμα, που οδήγησε σε υπερβολική μείωση της περιουσίας τους, τους επιβλήθηκε αναγκαστικά, χωρίς διαπραγμάτευση, παρά τις αντιρρήσεις τους και με διαδικασίες που δεν συνάδουν προς το μοντέλο της εθελοντικής συμμετοχής.

Επικαλούνταν ότι το κούρεμα παραβιάζει σειρά διατάξεων του Συνταγματικού Χάρτη, από την αρχή της αναλογικότητας και τη θεμελιώδη αρχή της εμπιστοσύνης του πολίτη προς το κράτος μέχρι την οικονομική ελευθερία και την προστασία της περιουσίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου