Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ

Άλιμος, 19.06.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ψήφισμα - κάλεσμα του Δήμου Αλίμου, των εκπαιδευτικών και των γονέων, για την απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας για κατάργηση του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου και τη μη ίδρυση του 6ου Νηπιαγωγείου.
Γιατί τα παιδιά μας χρειάζονται άμεσα τα νέα σχολεία που μας ακυρώνουνε!
        Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός έστειλε την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013, επιστολή διαμαρτυρίας στον Υφυπουργό Παιδείας Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, ζητώντας επειγόντως συνάντηση μαζί του.
        Επίσης, την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013, στις 11.00 το πρωί, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αλίμου, μαζί με όλους τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τα συλλογικά τους όργανα, διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας (Σταθμός Νερατζιώτισσα-Μαρούσι).

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

Ο Δήμος Αλίμου από κοινού με το σύνολο των γονέων και των εκπαιδευτικών των σχολείων του, όπως εκφράζονται από τα συλλογικά τους όργανα,
                                 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ
για το σχέδιο απόφασης του υφυπουργού παιδείας κου Θεόδωρου Π. Παπαθεοδώρου για κατάργηση του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου.
Το σχολείο αυτό υφίσταται στα χαρτιά επί δέκα περίπου έτη από την ίδρυσή του και επί τέσσερα περίπου έτη βρίσκεται ενταγμένο στον προγραμματισμό κατασκευών του ΟΣΚ για ανέγερση του κτηρίου του στο Ο.Τ. 370.
Σήμερα ωστόσο που αφενός ο ΟΣΚ μας διαβεβαιώνει ότι επιτέλους έχει την οικονομική δυνατότητα να κατασκευάσει το κτήριο και αφετέρου, λόγω αύξησης του μαθητικού πληθυσμού, τούτο έγινε απολύτως αναγκαίο για τα παιδιά μας, το υπουργείο αιφνιδιαστικά και χωρίς καμιά προηγούμενη επικοινωνία με τον Δήμο καταργεί το σχολείο.
Αποτέλεσμα τούτου είναι το τραγελαφικό, ο ΟΣΚ να αδυνατεί να προωθήσει την κατασκευή του κτηρίου χωρίς την ίδρυση του σχολείου και το υπουργείο να ζητά την ύπαρξη χρηματοδότησης του κτηρίου για να μην καταργήσει το σχολείο.

Ομοίως διαμαρτυρόμαστε

Για την μη ίδρυση του 6ου Νηπιαγωγείου Αλίμου, παρά τις τεκμηριωμένες εισηγήσεις του Δήμου μας, την θετική πρόταση της 4ης Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης, τις επανηλειμμένες οχλήσεις μας και ενημερώσεις προς το Υπουργείο Παιδείας και την αποδοχή από τον ΟΣΚ του αιτήματός μας μετά από αυτοψία στο οικόπεδο που διαθέτει ο Δήμος.
Και εδώ το υπουργείο ζητά την ύπαρξη χρηματοδότησης ΕΣΠΑ για την ίδρυση και ο ΟΣΚ την ύπαρξη ίδρυσης για την κατασκευή, χωρίς να υπάρχει αλληλοενημέρωση και συντονισμός.

Ζητάμε άμεσα

• Την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης κατάργησης του 8ου Δημοτικού και την έναρξη των εργασιών κατασκευής του κτηρίου.
• την άμεση υπογραφή της ίδρυσης του 6ου Νηπιαγωγείου Αλίμου, προκειμένου να απεμπλακούν οι εργασίες κατασκευής και να μπορεί ο Δήμος έως τότε να αναζητήσει κτήριο προς ενοικίαση.
• Το Υπουργείο Παιδείας να γίνει πρώτα ουσιαστικό προς την κοινωνία και δευτερευόντως τυπικό προς τους γραφειοκρατικούς κανόνες των Βρυξελών.

Όσοι υπογράφουμε το παρόν,

δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε δυναμικά και ως ενιαίο σύνολο για την ικανοποίηση των παραπάνω αναγκών σχολικής στέγης των παιδιών μας.

ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΔΕΧΘΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ ΠΟΥ ΕΚΛΗΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ

Σύλλογος Εκπ/κων Πρωτοβάθμιας Αλίμου, Αργυρούπολης – Ελληνικού, ο «Θουκυδίδης»
ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας
Ένωση Γονέων Αλίμου
Σύλλογοι Γονέων 1ου – 2ου – 3ου – 4ου – 5ου Γυμνασίων Αλίμου
Σύλλογοι Γονέων 1ου – 2ου – 3ου – 4ου ΓΕΛ Αλίμου
Σύλλογοι Γονέων 1ου – 2ου – 3ου – 4ου – 5ου – 6ου – 7ου – 9ου Δημοτικών Σχολείων Αλίμου
Σύλλογος Γονέων Μουσικού Σχολείου Αλίμου


Από το Γραφείο Τύπου &

Δημοσίων Σχέσεων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου