Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΓΕΡΑ Η ΜΕΡΚΕΛ.....................

Παίζει με την φωτιά ο Σαμαράς αρνούμενος το αντιρατσιστικό.
Η οργή των Εβραικών Κοινοτήτων.




 

Το ένα χαστούκι μετά το άλλο για την κυβέρνηση Σαμαρά εξαιτίας της άρνησής της να ψηφίσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Μόλις την Τετάρτη ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου (WJC), Ronald S. Lauder,  εξέφρασε την απογοήτευσή του  για τη συνεχιζόμενη αδυναμία της Ελλάδας να θεσπίσει νέα νομοθεσία για την καταπολέμηση του μίσους, του ρατσισμού και της άρνησης του Ολοκαυτώματος. Oπως όλα δείχνουν στο συγκεκριμένο θέμα η κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά και μάλιστα σε μια εύφλεκτη γειτονιά, όπως είναι η δική μας με τον Εντογάν να αναζητεί τρόπους να αποφύγει την αιματοχυσία στο εσωτερικό της Τουρκίας, η οποία τις τελευταίες ώρες συγκλονίζεται από τις διαδηλώσεις.
 «Είναι πολύ ανησυχητικό το γεγονός ότι τα μεγάλα κόμματα στην Αθήνα δεν είναι προφανώς σε θέση να βρουν μια συμβιβαστική λύση σχετικά με το σημαντικό αυτό θέμα. Οι έμποροι του μίσους και οι εξτρεμιστές, όπως οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής δεν είναι μόνο μια απειλή για τις μειονότητες όπως οι Εβραίοι. Είναι μια απειλή για τη δημοκρατία στο σύνολό της. Ως εκ τούτου, θα έπρεπε να αντιμετωπισθούν σθεναρά από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, και με την πλήρη δύναμη του νόμου », δήλωσε ο Lauder.
Τον Μάρτιο του 2013, η WJC πραγματοποιήσε μια συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στην  Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της οποίας προέτρεψε «τις ελληνικές αρχές να αναλάβουν σοβαρές και συντονισμένες δράσεις κατά της άρνησης του ολοκαυτώματος, του αντισημιτισμού του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και να εφαρμόσουν όλα τα συναφή με την ευρωπαϊκή νομοθεσία σε αυτόν τον τομέα. Ο δε πρόεδρος της Ελληνικής Εβραϊκής Κοινότητας Δαυίδ Σαλτιέλ είχε συνάντηση με τον Σαμαρά στην οποία υπογράμμισε την επικινδυνότητα της ακροδεξιάς και αντισημιτικής Χρυσής Αυγής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου