Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.....................

Οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται! …και μεταξύ δωσίλογων υπάλληλων, προέχει η αλληλεγγύη

H κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ, με καθοριστικό τον ρόλο των Δένδια-Ρουπακιώτη, συνέβαλε στην απαγωγή του Πολιτικού Πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαϊλά από ελληνικές-τουρκικές-αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και την έκδοση του στην Τουρκία.
Η κυβέρνηση Σαμαρά αποκάλυψε για μια ακόμη φορά το αποκρουστικό τρομοκτρατικό της πρόσωπο, υλοποιώντας την συμφωνία Σαμαρά-Ερντογάν για την παράδοση με κάθε τρόπο Τούρκων-Κούρδων αγωνιστών που είχαν ζητήσει Πολιτικό Άσυλο στη χώρα μας, έχοντας διαφύγει του ανθρωποκυνηγητού ενός κράτους που προηγουμένως τους είχε συλλάβει, βασανίσει, κλείσει στα απάνθρωπα λευκά κελιά και απειλήσει με εκτέλεση.
Στο πλαίσιο αυτό, τα περιστατικά συλλήψεων πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία πυκνώνουν και οδηγούν στα...
δικαστήρια τους Τούρκους αγωνιστές με πρόθεση την έκδοση τους. Μετά τις άμεσες παρεμβάσεις δικηγόρων και πολιτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, μέχρι πρόσφατα είχε αποφευχθεί μια τέτοια εξέλιξη.
Όμως το Σύνταγμα και οι Νόμοι της χώρας, το Διεθνές Δίκαιο γίνονται κουρελόχαρτο χωρίς καμιά αξία την εποχή του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Για να ξεπεραστούν τα όποια νομικά κολλήματα, αναλαμβάνουν δράση οι μυστικές υπηρεσίες και όχι φυσικά «κάποιο παρακράτος, που δρα ως πιόνι των ξένων μυστικών υπηρεσιών σε μια χώρα ξέφραγο αμπέλι, που κυβερνά ο πρωθυπουργός του yes men»! Οι ευθύνες της απαγωγής και παράδοσης του συναγωνιστή πολιτικού πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαϊλά, μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, βαραίνουν πρωταρχικά και κύρια την ελληνική κυβέρνηση, προσωπικά τους τρείς πολιτικούς αρχηγούς Σαμαρά-Βενιζέλο-Κουβέλη, τους Υπουργούς Δένδια-Ρουπακιώτη.
Έτσι λοιπόν, ενώ όλοι αυτοί διαφημίζουν το δημοκρατικό τους προφίλ παρουσιάζοντας «αντιραστιστικούς νόμους», επαναλαμβάνουν τα όσα ζήσαμε στην παράδοση Οτσαλάν, προχωρώντας σε μια γκαγκστερικού τύπου απαγωγή που ξυπνά της μνήμες από το σκάνδαλο της απαγωγής των Πακιστανών μεταναστών από ξένες μυστικές υπηρεσίες, με την συνέργεια της κυβέρνησης Καραμανλή. Ας θυμηθούμε: «Το βράδυ της Πέμπτης, 30 Μαΐου 2013, ένα σκηνικό βίαιης απαγωγής εκτυλίχτηκε στα Εξάρχεια, στο σημείο όπου καταλήγει η οδός Σόλωνος, με θύμα έναν τούρκο πολιτικό πρόσφυγα. Ενώ ο πρόσφυγας Υ.Β. που μόλις είχε αποχωρήσει από κοντινό μικρό κουρδικό εστιατόριο της περιοχής, διέσχιζε το δρόμο, 5 άνδρες πετάχτηκαν από ένα αυτοκίνητο, που περίμενε σταματημένο από ώρα - όπως λένε οι μάρτυρες- στην άκρη του δρόμου, του επιτέθηκαν, τον ακινητοποίησαν, τον ξυλοκόπησαν άγρια και τον έσπρωξαν στο αυτοκίνητο με τη βία, φράζοντας του το στόμα για να μην ακούγεται.
Οι φωνές του πρόσφυγα κινητοποίησαν παρόλα αυτά τους περαστικούς και κάποιοι από αυτούς ειδοποίησαν την Άμεση Δράση, ενώ στο σημείο μαζεύτηκε κόσμος και κατέφθασαν αμέσως και άλλοι πρόσφυγες από το κοντινό εστιατόριο. Από τη στιγμή εκείνη ξεκίνησε μια δραματική προσπάθεια εντοπισμού του απαχθέντα. Κινητοποιήθηκαν δικηγόροι, φορείς, μέλη οργανώσεων και μέλη του Κοινοβουλίου με συνεχείς επικοινωνίες με όλες τις πιθανές υπηρεσίες, που θα μπορούσαν να εμπλέκονται στο επεισόδιο. Η αστυνομία στο σύνολο της αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει οποιαδήποτε γνώση για το περιστατικό (παρότι πρόκυψε ότι είχε ειδοποιηθεί από τις 10.30 ). Τόσο τα αρμόδια για την περιοχή τμήματα, το αρμόδιο Τμήμα Ασύλου, το Τμήμα Απελάσεων, όσο και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) αρνήθηκαν την οποιαδήποτε γνώση ή σχέση και υπονόησαν εσωτερικές αντιθέσεις των προσφυγικών οργανώσεων. Οι αλλεπάλληλες επικοινωνίες με το αρχηγείο της αστυνομίας οδήγησαν στο ίδιο μηδενικό αποτέλεσμα.
Τις μεσημεριανές ώρες αναρτήθηκε στο Indymedia κείμενο πολίτη που περιέγραφε τα περιστατικά και έδινε τα στοιχεία (πινακίδα) του αυτοκινήτου της απαγωγής. Από την δημοσιοποίηση της πινακίδας πρόεκυψε ότι το αυτοκίνητο ανήκει στην ελληνική αστυνομία! Όμως, οι αστυνομικοί διευθυντές εξακολουθούν μέχρι στιγμής να υποστηρίζουν ότι δεν γνωρίζουν σε ποιά υπηρεσία ανήκει και ότι δεν υπάρχει πληροφόρηση για το περιστατικό. Ο δε αρχηγός της αστυνομίας, κάτω από τις πιέσεις, ανέθεσε την έρευνα για το ζήτημα στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας των Εξαρχείων (!!!). Την ίδια στιγμή από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες στάλθηκε κατεπείγουσα έκκληση (αίτηση ασφαλιστικών μέτρων) προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την αποτροπή της επιστροφής ή επαναπροώθησης του πρόσφυγα στην Τουρκία».
Τελικά, σύμφωνα με τη μαρτυρία του απαχθέντα συναγωνιστή, μετά από μια μεγάλη διαδρομή κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν αρκετές αλλαγές αυτοκινήτων και συνοδών, που άλλοτε μιλούσαν ελληνικά-τουρκικά-αγγλικά, θα περάσει τα σύνορα και θα παραδοθεί στο αστυνομικό τμήμα Ανδριανούπολης. Έτσι τελειώνει η τρομοκρατική επιχείρηση της απαγωγής-παράδοσης του και αρχίζει για όλους εμάς η μεγάλη μάχη να τον γλυτώσουμε από την εκδικητική μανία του τουρκικού κράτους και να μπλοκάρουμε τις επόμενες απαγωγές-παραδόσεις συναγωνιστών που σχεδιάζονται.
Εμείς απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του αγωνιστή Μπουλούτ Γιαϊλά και την οριστική διακοπή των συλλήψεων και διώξεων των πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία και το Κουρδιστάν. Πρέπει να γιγαντώσουμε την πάλη μας για την ανατροπή της αντεργατικής-τρομοκρατικής αστικής πολιτικής και της κυβέρνησης.
Δεν χωρούν πια αυταπάτες και δε μπορεί να καλλιεργούνται ψευδαισθήσεις. Αυτή είναι η αστική Ελλάδα του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.
ΔΕΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ - ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ, ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ
Αυτή είναι η Ευρώπη Φρούριο που σηκώνει τείχη του Αίσχους στον Έβρο και πνίγει μετανάστες στα νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου για να σταματήσει τα ποτάμια της προσφυγιάς-μετανάστευσης που γεννά η καπιταλιστική κρίση, οι ιμπεριαλιστικοί πολέμοι που συμμετέχει και η καταλήστευση του φυσικού πλούτου και της υπεραξίας του κόσμου της εργασίας.
Αυτή είναι η διεθνή συνεργασία τρομοκράτησης των λαών, που ονομάζει τους κοινωνικούς και απελευθερωτικούς αγώνες «τρομοκρατία», τον εργαζόμενο λαό-εσωτερικό εχθρό και τους μετανάστες ασύμμετρη απειλή, υλοποιώντας Προληπτικούς Πολέμους εναντίον μας, ώστε να επιβάλλει την Καπιταλιστική Ιμπεριαλιαστική Νέα Τάξη Πραγμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο. Από το 1989 εφορμά από τα Βαλκάνια έως το Ιράκ, από το Αφγανιστάν έως τη Βόρεια Αφρική και το Μάλι για να επιβάλλει το δίκιο και τα συμφέροντα του καπιταλιστικού κόσμου, άλλοτε με τη σημαία του ΝΑΤΟ, του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, και άλλοτε σχηματίζοντας Συμμαχίες Προθύμων Εισβολεών –ενδεικτικά τα όσα σχεδιάζονται για την Συρία και όχι μόνο. Κρίκος στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας είναι το ελληνικό κράτος που παίζει καθοριστικό ρόλο. Χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρονται μεταξύ άλλων στην έκθεση του υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α όπου σύμφωνα με την αρθρογραφία “εκφράζεται ανησυχία για τα ελληνικά σύνορα με την Τουρκία, αλλά και αναφορές στα τρομοκρατικά χτυπήματα στη χώρα μας. Στην έκθεση εκφράζεται ανησυχία για τα ελληνικά σύνορα με την Τουρκία, καθώς οι ελληνικές Αρχές καταβάλουν προσπάθειες να ελέγξουν την λαθρομετανάστευση, αλλά το εγχείρημα ειναι δύσκολο και η δυνατότητα επιτυχίας περιορισμένη. Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνεται ότι οι πρόσφατες εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο και τη Βόρεια Αφρική συνέβαλαν στην αύξηση του ρεύματος παράνομων μεταναστών προς την Ελλάδα. Η έκθεση υπογραμμίζει ότι αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες εκπαίδευσαν μέλη του ελληνικού Λιμενικού στην Αθήνα, τον Πειραιά, την Κρήτη, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη, και η συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στη συνεργασία αυτή περιγράφεται ως «ευρεία και συνολική»”.
H ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
Δεν αποτελεί περιστατικό άγνωστο στην ελληνική κυβέρνηση που είχε ως πρωταγωνιστές το παρακράτος ή ξένες μυστικές υπηρεσίες που παραβίασαν την «εθνική κυριαρχία».
Είναι ένα ακόμη επεισόδιο του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, που ασκώντας με ενιαίο τρόπο την αστική πολιτική εντός και εκτός συνόρων, και δρώντας σε περιβάλλον βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης επιδιώκει τη δουλοποίηση του κόσμου της εργασίας για να επιβάλλει τους νέους μονόδρομους της καπιταλιστικής κερδοφορίας, συμμετέχοντας στις βάρβαρες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις διεκδικώντας μερίδιο από την παγκόσμια καταλήστευση των λαών και είναι έτοιμος να θυσιάσει τους εργαζόμενους και την νεολαία ως κρέας στα κανόνια, καθώς οι ανταγωνισμοί οξύνονται. Βασικό όμως μέλημα του συνόλου του αστικού κόσμου είναι να καταστείλλει τους κοινωνικούς αγώνες, να εξαφανίσει την κοινωνική αντίδραση και αμφισβήτηση, να ακυρώσει τη δυνατότητα κοινωνικής ανατροπής και Απελευθέρωσης που γεννά η εποχή μας.
Η απαγωγή και η παράδοση επομένως του Πολιτικού Πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαϊλά είναι ένα μήνυμα, είναι ένα πλήγμα στην εργατική τάξη της χώρας μας και διεθνώς. Ο συναγωνιστής Μπουλούτ Γιαϊλά διώκεται εδώ και χρόνια γιατί είναι Επαναστάτης.
Έννοια και Ιδιότητα που έχουν βγει Εκτός Νόμου σε Ανατολή και Δύση. Εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας και θέλουμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός σύγχρονου εργατικού διεθνιστικού κινήματος, πραγματική απειλή για τους κυρίαρχους.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου