Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΓΡΑΜΜΑ.......................

"Κύριε Σαμαρά, πώς σε μια νύχτα αλλάζετε τη ζωή μου;" - ΕΡΤογάν... Πώς να κρυφτείς απ' τα παιδιά; Ετσι και αλλιώς τα ξέρουν όλα. Και σε κοιτάζουνε με μάτια σαν και αυτά...

Συγκλονιστικό γράμμα από τον 11χρονο Νικηφόρο Παπαδόπουλο - 
που είδε τον πατέρα του να χάνει τη δουλειά του- προς τον Αντώνη Σαμαρά


Το ΧΩΝΙ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΧΡΥΣΑΛΚΗΣΤΙΣ ΜΠΑΛΑΜΟΥΤΗ

«Πώς να κρυφτείς απ' τα παιδιά; Ετσι και αλλιώς τα ξέρουν όλα. Και σε κοιτάζουνε με μάτια σαν και αυτά...» τραγουδά ο Διονύσης Σαββόπουλος. Στη δική μας περίπτωση τα μάτια που σε κοιτάνε και σου χαράζουν την ψυχή με το ερωτηματικό και συνάμα μελαγχολικό βλέμμα τους, είναι αυτά του 11χρονου Νικηφόρου.

Του μικρού και, παράλληλα μεγαλωμένου απότομα Νικηφόρου, ο οποίος όταν έμαθε πως ο πατέρας του (δημοσιογράφος στην ΕΡΤ) εν μια νυκτί βρέθηκε στο δρόμο, αποφάσισε να του συμπαρασταθεί με το δικό του τρόπο. Δεν πήγε στο σχολείο του. Θυσίασε μια ημέρα εκπαίδευσης για να ταχθεί αλληλέγγυος στον αγώνα του πατέρα του. Έστω και με τη φυσική του παρουσία. Αρκεί ο πατέρας του να ξέρει πως βρίσκεται στο πλευρό του. Αλλά και με ένα ακόμα συγκλονιστικότερο τρόπο. Μέσα από ένα γράμμα που απευθύνει στον άνθρωπο που έλαβε την απόφαση του στιγμιαίου θανάτου της ΕΡΤ.

Τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά. «Κύριε Σαμαρά πώς αποφασίζετε μέσα σε μία νύχτα να κλείσετε την ΕΡΤ; Πώς σε μία νύχτα αλλάζετε τη ζωή μου και τη ζωή χιλιάδων παιδιών;» αναρωτιέται με συστολή μπροστά στην κάμερα της ΕΡΤ και τα βουρκωμένα από τη συγκίνηση μάτια των παρουσιαστών. «Ζητάω δουλειά για όλους τους πατεράδες και της μανάδες της Ελλάδας. Ζητάω δουλειά για εμένα αύριο. Το δικαιούμαι και το απαιτώ» καταλήγει για να συμπυκνώσει μέσα σε μόλις τρεις...
φράσεις το ελάχιστο που πρέπει κάθε κυβέρνηση να διασφαλίζει. Αυτό που η πολιτική των μνημονίων έχει αποδομήσει πλήρως.

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ

Στο γράμμα του ο μικρός Νικηφόρος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σήμερα δεν πήγα σχολείο γιατί προτίμησα να είμαι εδώ μαζί σας, δίπλα στον πατέρα μου, που είναι δημοσιογράφος της ΕΡΤ και εδώ και δύο μέρες είναι χωρίς δουλειά. Κύριε Σαμαρά πώς αποφασίζετε μέσα σε μία νύχτα να κλείσετε την ΕΡΤ; Πώς σε μία νύχτα αλλάζετε τη ζωή μου και τη ζωή χιλιάδων παιδιών; Ζητάω δουλειά για όλους τους πατεράδες και τις μανάδες της Ελλάδας. Ζητάω δουλειά για μένα αύριο. Το δικαιούμαι και το απαιτώ.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου