Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΑΤΙΜΕ ΘΕΕ

Κάνοε καγιάκ: Κηδεύτηκε ο Κιλιγκαρίδης

Κηδεύτηκε το απόγευμα σε κλίμα οδύνης και βαθύτατου πένθους ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης, ο οποίος απεβίωσε την περασμένη Τετάρτη στην Πολωνία από οξεία λευχαιμία.
Το «ύστατο χαίρε» στον Έλληνα παγκόσμιο πρωταθλητή είπαν η .....
οικογένεια, φίλοι και λοιποί συγγενείς, συναθλητές και εκατοντάδες πολιτών που βρέθηκαν στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.
Ο 37χρονος αθλητής, με συμμετοχή στους τέσσερις τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες και μεγάλες επιτυχίες στα παγκόσμια πρωταθλήματα, σκεπασμένος στο φέρετρό του με την ελληνική σημαία, χειροκροτήθηκε από το πλήθος των ανθρώπων που βρέθηκαν στο Ωραιόκαστρο για να τον αποχαιρετίσουν.
«Μέχρι πριν φύγει στην Πολωνία, για τους τελευταίους αγώνες, ήταν καλά στην υγεία του και σε πολύ καλή φόρμα», είπε στο περιθώριο της νεκρώσιμης ακολουθίας ο προπονητής του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου, Ισαάκ Βεργενίδης.
Ο Κιλιγκαρίδης είχε μεταβεί στην Πολωνία για αγώνες, όμως έπεσε σε κώμα και διαγνώστηκε ότι έπασχε από οξεία λευχαιμία, ενώ χαρακτηρίστηκε κλινικά νεκρός και την περασμένη Τετάρτη αποσυνδέθηκε από τα μηχανήματα που τον κρατούσαν στη ζωή, καθώς αυτή η διαδικασία δεν προβλέπεται στην πολωνική νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου