Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ??

Eκλογές; Ποιες εκλογές;

venizelos-kouvelis
Πολλά σενάρια δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες ώρες σχετικά με τα γεγονότα της ΕΡΤ. Είναι από αυτά, ίσως και το πλέον ευφάνταστο είναι ότι κινδυνεύει η συνοχή της κυβέρνηση και πως μπορεί να οδηγηθούμε σε εκλογές.
Ειλικρινά δεν το νομίζω και η εξήγηση είναι πολύ απλή.
Αν ήμασταν στη θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου ή του Φώτη Κουβέλη θα σκεφτόμασταν έστω το σενάριο να ρίξουμε την κυβέρνηση, να πάμε σε εκλογές και να μείνουμε εκτός βουλής ή στην καλύτερη περίπτωση να περάσουμε από σαράντα κύματα για να ξαναμπούμε και μάλιστα περισσότερο αποδυναμωμένοι;
Απλά σαν καλοί ηθοποιοί και υποτιθέμενοι αριστεροί αισθάνονται αναγκασμένοι για τα προσχήματα να δηλώσουν αντίθετοι προσπαθώντας με νιαουρίσματα να δηλώσουν την παρουσία τους.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται απόλυτος ηγεμόνας σε ένα έρημο απομεινάρι. Σε κάτι που θυμίζει πολιτικό κόμμα. Θυμίζει λίγο πολύ το...
Γιάννη Ζίγδη της ΕΔΗΚ. Αν όμως προκαλέσει εκλογές τότε δε θα τον θυμίζει απλά, αλλά θα αποτελεί τη συνέχειά του πραγματώνοντας το “ένας είναι ο αρχηγός, ένας είναι ο οπαδός”.
Όσο για το Φώτη Κουβέλη, ουδεμία σχέση έχει με αυτό που λέμε αριστερά και για αυτό οι πραγματικοί αριστεροί τον εγκαταλείπουν. Απεναντίας σύμφωνα με διάφορα έντυπα ετοιμάζονται να βρουν εκεί πολιτικό καταφύγιο στηλοβάτες της ισχυρής Ελλάδας του Κώστα Σημίτη όπως ο Νίκος Χριστοδουλάκης. Με κάτι τέτοιες “ποιοτικές” προσθήκες και την τουρκο-Μαρία να έχει αναλάβει εργολαβικά την αποδόμηση ή καλύτερα τη μυθοποίηση της ελληνικής ιστορίας, ο κυρ-Φώτης θα δει το κόμμα του, αυτό το όνειδος για την αριστερά, να μοιάζει με εκείνες τις ποδοσφαιρικές ομάδες που έκαναν ένα πέταγμα στην Α’ Εθνική και την άλλη χρονιά επέστρεφαν από εκεί που ήρθαν.
Δε νομίζω λοιπόν ότι στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ θα κουνηθούν πολύ. Σαν καλά οικόσιτα που είναι θα γαυγίσουν, θα τρέξουν, θα χοροπηδήξουν…ΑΛΛΑ μέσα στο φράχτη. Αν τον διαβούν, χάθηκαν. Και το ξέρουν.
Δεν έφυγαν από την κυβέρνηση σε πολύ χειρότερες συνθήκες. Τώρα θα το κάνουν;
Εκτός κι αν επιχειρήσουν μέσω ενός τέτοιου πολιτικού εντυπωσιασμού να απο-μνημονιοποιηθούν και να διασωθούν πολιτικά. Είναι όμως πολύ δύσκολο. Κανείς δεν τους πιστεύει πλέον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου