Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ

Οι άνθρωποι είναι το ίδιο και περισσότερο επικίνδυνοι και από το όργανό τους, τους νεοναζί της χρυσής αυγής… Συνελήφθη δημοσιογράφος σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ με ομιλητή τον γενικό γραμματέα του νεοφιλελευθέρου ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη

Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 
Συνέβη πριν λίγη ώρα και είναι πραγματικά απίστευτο και πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Μόνο σε χώρες με ολοκληρωτικά καθεστώτα και σε τριτοκοσμικές χώρες μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος και διευθυντής της sfedona.gr Λάκης Γιαννιδάκης βρισκόταν στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου και κάλυπτε δημοσιογραφικά την σημαντική πολιτική εκδήλωση της Νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ με κεντρικό ομιλητή τον...
γενικό γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη.
Η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία Κατερίνα Φαρμάκηείχε υποβάλλει μήνυση για ένα πολιτικό άρθρο του συνεργάτη μαςΦώτη Νικολακόπουλου.
Το γεγονός αυτό δεν ήταν σε γνώση του Λάκη Γιαννιδάκη. Την ώρα λοιπόν που ο διευθυντής της sfedona.gr κάλυπτε την ομιλία του Ν.Ανδρουλάκη , η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ειδοποίησε την αστυνομία απαιτώντας την άμεση σύλληψή του με τη διαδικασία του αυτόφωρου.
Πράγμα που έγινε.
Περιπολικό της αστυνομίας με επικεφαλή τον Αξιωματικό υπηρεσίας του Α.Τ. Κορίνθου έφτασε στο χώρο της πολιτικής εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε από τον Λάκη Γιαννιδάκη να τον ακολουθήσουν στην αστυνομία.
Αυτή τη στιγμή ο Λάκης Γιαννιδάκης βρίσκετε υπό κράτηση στο ΑΤ Κορίνθου.
Ενώ το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις,  πολλά κορυφαία θεσμικά πρόσωπα της πόλης τον έχουν επισκεφθεί εκφράζοντας την συμπαράστασή τους και ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή του.
Από sfedona
Τίναξε στον αέρα την εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ η Φαρμάκη 
Η πολιτική είναι για λίγους και η Κατερίνα Φαρμάκη απέδειξε σήμερα πως δεν είναι μία απο αυτούς. Η αψυχολόγητη ενέργειά της να καλέσει την αστυνομία για την αυτόφωρη σύλληψη του δημοσιογράφου Λάκη Γιαννιδάκη, στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου -την ώρα που διεξαγόταν ο διάλογος, λίγο πριν τις εκλογές για την ανάδειξη των νέων κομματικών οργάνων και ενώ στο βήμα ήταν ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Νίκος Ανδρουλάκης- τίναξε στον αέρα την εκδήλωση και μετέφερε -μοιραία- το κέντρο βάρους, από την πολιτική συζήτηση στο παραπολιτικό γεγονός.
Άσχετα αν η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αισθανόταν να έχει δίκιο για να ενεργήσει έτσι (που δεν είχε), η επιλογή να κάνει αυτή την ενέργεια την ώρα που γινόταν μια σημαντική κομματική διαδικασία ήταν εντελώς λανθασμένη. Η εικόνα των αστυνομικών να προσέρχονται για να συλλάβουν τον δημοσιογράφο (τραγική ειρωνεία το γεγονός πως εκείνη ακριβώς την ώρα ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφερόταν στις δημοκρατικές καταβολές του ΠΑΣΟΚ και στο δικαίωμα υπεράσπισης του δημόσιου λόγου) ήταν μια εικόνα που έπρεπε να αποφευχθεί. Αν μη τι άλλο για την προστασία του κόμματος και της συζήτησης που διεξαγόταν. Είναι χαρακτηριστικό ότι απο την στιγμή που έγινε το περιστατικό και για όλη την υπόλοιπη ώρα που κράτησε η εκδήλωση, κύριο θέμα συζητήσεων ήταν η σύλληψη του δημοσιογράφου.
Την τιμή του ΠΑΣΟΚ έσωσε ο υποψήφιος για την Νομαρχιακή Επιτροπή Νίκος Νικολόπουλος που κατήγγειλε πρώτος το γεγονός (δεχόμενος και προσωπική επίθεση απο τον σύζυγο της πρώην βουλευτού και αντιδήμαρχο Κορινθίων Γιώργο Φαρμάκη), αλλά και η υποψήφια βουλευτίνα στις εκλογές του 20012 Κατερίνα Δικητόλια, η οποία επίσης καταδίκασε το γεγονός και καταχειροκροτήθηκε όταν -την ώρα που την κατέβαζαν βεβιασμένα απο το βήμα- είπε: "Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ που δεν αρέσει στον κόσμο".
Το εκπληκτικό της ιστορίας είναι πως ο Λάκης Γιαννιδάκης συνελήφθη όχι για ένα δικό του άρθρο, αλλά για ένα που αναδημοσίευσε από άλλη ιστοσελίδα. Το άρθρο αυτό ασκεί κριτική στην κοινοβουλευτική θητεία της Κατερίνας και κάνει σχόλια για την (υπερ)δραστηριότητα τη δική της και του συζύγους της στην πορεία προς τις εσωκομματικές εκλογές για τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Το άρθρο ΕΔΩαναφέρει -μεταξύ άλλων- πως "σε αυτές τις εκλογές ασχολούνται συστηματικά και πολιτικά πρόσωπα που κατά το παρελθόν ξεσήκωσαν τους Κορίνθιους με τις πολιτικές επιλογές τους! Για παράδειγμα ακούσαμε ότι η πρώην βουλευτής Κ. Φαρμάκη είναι ιδιαίτερα «κινητική» και ετοιμάζει το κλίμα για τις εκλογές της νομαρχιακής!!! ".
Σε ό,τι αφορά την δίωξη κατά του Λάκη Γιαννιδάκη (η οποια θα καταπέσει αναμφίβολα, αφού ουδέν μεμπτόν στοιχειοθετείται) επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά πως τα πολιτικά πρόσωπα είναι μαθημένα να δέχονται μόνο καλά λόγια και επαίνους και να μην ανέχονται την καλόπιστη (ή ακόμα και την κακόπιστη) κριτική. Όμως η δημοσιότητα αυτά έχει. Όπως λέει και ο λαός μας: και τα καλά δεχούμενα και τα κακά δεχούμενα. Εκτός κι αν πιστεύει η Κατερίνα Φαρμάκη και η κάθε Κατερίνα Φαρμάκη πως πολιτική σημαίνει μόνον 8000 μισθός, αστυνομικοί φιλιππινέζες, και πολυτελή αυτοκίνητα τον 2000 κυβικών....
Γιώργος Γουγάς από politis-news 
ΜΕΣΩ "ΤΟ ΓΡΕΚΙ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου