Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Η.......ΚΟΤΑ

Ο Χαλαστάνης με επίσημο έγγραφο των γαλλικών αρχών αποτέλειωσε τον Παπακωνσταντίνου!


Νέο έγγραφο των Γάλλων «αποτελειώνει» τον Παπακωνσταντίνου: Ολα έγιναν με τον πλ


Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε το απόγευμα της Τρίτης ο πρέσβης Δημήτρης Χαλαστάνης προσκομίζοντας στην προανακριτική επιτροπή έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας με το οποίο γίνεται σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει με τον πλέον επίσημο τρόπο, μέσω αλληλογραφίας και πρωτοκόλλου, την αποκαλούμενη λίστα Λαγκάρντ.
Συγκεκριμένα ο κ. Χαλαστάνης ζήτησε πριν λίγες ημέρες, παρέλαβε και κατέθεσε στη Βουλή αντίγραφο της αίτησης που είχε καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας στη Γαλλία στις 13 Σεπτεμβρίου του 2010.
Με το έγγραφο αυτό που φέρει την υπογραφή του τότε γενικού γραμματέα του υπουργείου Ηλία Πλασκοβίτη η Ελλάδα ζητούσε από τους Γάλλους να αποστείλουν επισήμως και με βάση τη διακρατική συμφωνία που ισχύει μεταξύ των δύο κρατών όλα τα στοιχεία που είχαν στην κατοχή τους για τα ονόματα των Ελλήνων που διατηρούν καταθέσεις στο εξωτερικό. Οπως είναι γνωστό οι γαλλικές Αρχές ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της ελληνικής πλευράς και λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 29 Σεπτεμβρίου έστειλαν στην Ελλάδα την πολύκροτη λίστα.
Προφανώς πρόκειται για την επισφράγιση της ενδοσυνεννόησης που υπήρξε μεταξύ των δύο χωρών και απλώς οι Γάλλοι για να είναι και τυπικά καλυμμένοι ζήτησαν να διατυπωθεί και εγγράφως το αίτημα της Ελλάδας προκειμένου να μας σταλούν τα στοιχεία.
Το έγγραφο αυτό η αποστολή του οποίου ήταν προφανώς σε γνώση του τότε αρμόδιου υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σε συνδυασμό με το επίσημο πρωτόκολλο των Γάλλων για την παράδοση του cd που είχε κατατεθεί πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή πάλι από τον κ. Χαλαστάνη, δημιουργούν πλέον τη βεβαιότητα ότι τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ ήρθαν με απολύτως νόμιμο τρόπο και άρα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν χωρίς κανένα πρόβλημα αρχικά για έλεγχο και στη συνέχεια για την είσπραξη εσόδων από παράνομη εξαγωγή αδήλωτων και αφορολόγητων ποσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου