Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΗΣ SIEMENS


ΣΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΤΗΣ SIEMENS ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ. ΤΟ ΞΕΤΥΛΙΓΟΥΜΕ!



Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ. 

ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ; 

Αποκαλύπτουμε νέο έγγραφο-φωτιά!!

Siemens-samaras
του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr

Ο Κων/νος Μητσοτάκης, όπως είχε καταγγείλει ο ίδιος, το 1993 τον έριξε από την Πρωθυπουργία ο Α. Σαμαράς, μετά από «συνωμοσία και φυσικά προδοσία και η συνωμοσία ήταν συνωμοσία πολιτικών συμφερόντων».

Ποια πολιτικά συμφέροντα όμως ήταν αυτά που εξυπηρετούσε ή υπηρετούσε ο Α. Σαμαράς; 

Ανατρέχοντας στα γεγονότα, θα δούμε ότι λίγες μέρες πριν από την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ελάμβανε χώρα ο περίφημος διαγωνισμός για τις ψηφιακές παροχές του ΟΤΕ. 

Σε αυτόν τον διαγωνισμό, ενεπλάκη ξαφνικά η SIEMENS, της οποία όμως την προσφορά απέρριψε ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Μάνος. 

Η συνάντηση που είχε η SIEMENS αλλά και επιστολή που έστειλε η συγκεκριμένη εταιρεία προς τον κ. Μάνο, απέβη άκαρπη, με αποτέλεσμα η πολυεθνική εταιρεία SIEMENS να απευθυνθεί με επιστολή της στις 30 Αυγούστου 1993, προσωπικά στον ίδιο τον τότε Πρωθυπουργό Μητσοτάκη ζητώντας του να παρέμβει προσωπικά (γίνεται αναφορά δυο φορές), προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας, κ. Μάνου και να καταχωρήσει τον διεθνή διαγωνισμό 7753/92 των ψηφιακών παροχών (1´100 χιλ.) του ΟΤΕ στην SIEMENS.

Ο Κ. Μητσοτάκης, προφανώς δεν ενέδωσε σε αυτή την απαράδεκτη επιστολή της SIEMENS, όλως αιφνιδίως όμως και συμπτωματικώς, μετά από λίγες ημέρες ο Σαμαράς ρίχνει την κυβέρνηση!!!

Ως γνωστόν ο Α. Σαμαράς αμέσως μετά κατέβηκε με την Πολιτική Άνοιξη στις εκλογές, δίνοντας την ευκαιρία στον Α. Παπανδρέου να... νεκραναστηθεί και να κερδίσει και πάλι τις εκλογές. 

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Μητσοτάκης έλεγε: "Η Πολιτική Άνοιξη" δεν πάει για να κερδίσει τις εκλογές. Η ΠΟΛΑΝ ένα στόχο μπορεί να έχει, να βλάψει τη ΝΔ βοηθούντος και του εκλογικού νόμου».

Ο Σαμαράς όμως, δεν έριξε μόνο τον Μητσοτάκη από την εξουσία αλλά κυρίως βοήθησε τα μέγιστα την SIEMENS, η οποία μετά τον ερχομό του Α. Παπανδρέου στην εξουσία, κέρδισε τον διαγωνισμό ψηφιακών παροχών και κυκλωμάτων του ΟΤΕ.

Πρόσωπο «κλειδί» στην όλη υπόθεση είναι τότε υπουργός Οικονομικών Στέφανος Μάνος, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο της SIEMENS για την άρνησή του να αποδεχτεί και την πρόταση και –προφανώς- να ενδώσει στις πιέσεις της γερμανικής εταιρείας.

Ο Σ. Μάνος, δέχτηκε επιπλέον και το «κάρφωμα» των Γερμανών της SIEMENS προς τον Μητσοτάκη. Πότε όμως ξεφύτρωσε η SIEMENS; Από το... πουθενά;

Μέχρι τουλάχιστον τον Μάρτιο του 1993 δεν είχε εμφανιστεί στο προσκήνιο για τον διαγωνισμό του ΟΤΕ. Αντιθέτως, όπως αποκαλύπτεται από επιστολή του Σ. Μάνου προς τον τότε υπουργό Μεταφορών Θεόδωρο Αναγνωστόπουλο (απεβίωσε πριν από λίγο καιρό), την οποία δημοσιεύουμε αποκλειστικά, στο διαγωνισμό του ΟΤΕ τον Μάρτιο του '93 εμφανίζονται να συμμετέχουν άλλες εταιρείες, όχι όμως η SIEMENS. Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα ονόματα της Ιαπωνικής ΝΤΤ, της Γαλλικής SOFRECOM, της Αγγλικής B.T.Teleconsutt και της Γερμανικής Deutsche Telepost Consulting GmbH. Η SIEMENS όχι μόνο παρουσιάστηκε τελευταία αλλά και κέρδισε τον διαγωνισμό μόνον κατόπιν της πτώσεως της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τον Σαμαρά!!!

Η επιστολή του Στέφανου Μάνου προς τον τότε υπουργό Μεταφορών, μεταφέρει και το ζωηρό ενδιαφέρον του τότε υπουργού Οικονομικών για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, ζητώντας να επισπευστούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου.

Η επιστολή έχει ως εξής:

manos-angn-
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
8 Μαρτίου 1993
Α.Π. 1584
Κύριο θ. Αναγνωστόπουλο
Υπουργό Μεταφορώνκαι Επικοινωνιών

Αγαπητέ Θεόδωρε,
Την 23.7.92 έγινε από τον ΟΤΕ ο μειοδοτικός διαγωνισμός 7753 για τηνπρομήθεια περίπου 950.000 ψηφιακών παροχών και 150.000 ψηφιακών κυκλωμάτων.
Ο διαγωνισμός αυτός είναι σημαντικός διότι η έκβαση του θα επηρεάσει τόσο τεχνολογικά όσο και οικονομικά τις προμήθειες ψηφιακού υλικού του ΟΤΕ.

Επειδή ακριβώς ο διαγωνισμός αυτός έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι ανάγκη η αξιολόγηση των προσφορών να γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή και ιδεωδώς, από οργανισμούς η : κρίση των .οποίων θα είναι και θα θεωρείται από όλους αδιάβλητη.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΤΕ καθηγητής κ. Κουρεμένος, εισηγήθηκε στο ΔΣ του ΟΤΕ να ζητηθεί από τον Ιαπωνικό Οίκο ΝΤΤ η παροχή υπηρεσιών συμβούλου για την αξιολόγηση των προσφορών του διαγωνισμού 7753. Μετά την έναρξη των σχετικών διαπραγματεύσεων, η ΝΤΤ δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να αναλάβει το έργο αυτό, επειδή προτίθεται να συμμετάσχει στο διαγωνισμό αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ.

Έκτοτε δεν γνωρίζω τι έγινε. Είναι πάντως ανάγκη να λήξει το ταχύτερο η εκκρεμότης του, διαγωνισμού, (εκκρεμότης που συμβάλλει στο καλλιεργούμενο κλίμα σκανδαλολογίας) κατά τρόπο διαφανή και αδιάβλητο και είναι επίσης ανάγκη μέχρις ότου λήξει η εκκρεμότης να αναστείλει ο ΟΤΕ εκείνες τις προμήθειες υλικού που θα μπορούσαν να επηρεασθούν από την έκβαση του, διαγωνισμού 7753. Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΟ κ. Κυριαζής ενετόπισε ένα αριθμό οργανισμών που θα μπορούσαν να αναλάβουν την αξιολόγηση των προσφορών αντί της ΝΤΤ. Αναφέρω τη Γερμανική Deutsche Telepost Consulting GmbH, τη Γαλλική SOFRECOM και την Αγγλική B.T.Teleconsutt. Ασφαλώς υπάρχουν και άλλοι. Για την ομαλή έκβαση της αξιολόγησης του διαγωνισμού θα είναι χρήσιμο να ενημερωθούν και οι διαγωνιζόμενοι για την επιλογή του συμβούλου.

Θα ήθελα να σε παρακαλέσω να παρέμβεις στη διοίκηση του ΟΤΕ και να τονίσεις την σημασία που αποδίδει η Κυβέρνηση στη γρήγορη λήψη όλων των αποφάσεων που θα επιτρέψουν την οριστικοποίηση του διαγωνισμού 7753 και να επισημάνω ότι μεγάλες καθυστερήσεις σημειώνονται επίσης και στην εκτέλεση του συμφωνημένου με την Ε.Κ. crash programme με εξαίρεση τις παραγγελίες υλικού που φαίνεται να προχωρούν με γρήγορες διαδικασίες.

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ

 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ

MANOS-STEFANOS
Ο άνθρωπος-κλειδί στην όλη υπόθεση, Στέφανος Μάνος οφείλει να μιλήσει για εκείνη την περίοδο και να αποκαλύψει τι συνετελέσθη στον ΟΤΕ. 

Έσκασε στα χέρια του η ...βόμβα του ΟΤΕ και η πτώση της κυβέρνησης έγινε λόγω ΟΤΕ και όχι λόγω Σκοπίων, όπως κάποιοι ανόητοι εξακολουθούν να πιστεύουν.

Τι πιέσεις δεχτήκατε από την γερμανική εταιρεία κ. Μάνο; Μιλήστε λοιπόν για το τι παίχτηκε εκείνη την εποχή πίσω από τις πλάτες του λαού, με πρωταγωνιστή τον Σαμαρά.


ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΗΣ SIEMENS ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ

MAKELIO-1MAKELEIO-2MAKELEIO-3
Η ...σχέση SIEMENS-Σαμαρά αποκαλύφθηκε και από το makeleio.gr με δώρα μεγάλης αξίας στο σπίτι του Αντώνη Σαμαρά στη Κηφισιά, που έστελνε τακτικά από τα γραφεία της Siemens στο Μαρούσι, ο γιος του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Τα τιμολόγια που έφευγαν από την Siemens Ελλάς με την υπογραφή της Γραμματέως του Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου, πήγαιναν ως «δώρα» στον τότε επικεφαλής της Πολιτικής Άνοιξης, στην βίλα του στη Κηφισιά!

Ενδεικτικά αναδημοσιεύουμε τρία δελτία αποστολή, όπως δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Makeleio. Σε ξεχωριστές χρονολογίες. Ιανουάριος 2002, Δεκέμβριος 2005, Δεκέμβριος 2007.
"Ελεύθερη Ώρα", indobserver.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου