Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ο ΜΑPΑΜ ΜΑΣ ΠΗΔΗΣΕ.............


HABEMUS (M)APAM!!!


Του Μιχάλη Τζανάκη

 Περιμένοντας τον «άσπρο καπνό» απ’ το υπουργείο Οικονομικών, όπου τα μπλε και πράσινα «Στουρνάκια» -συγγνώμη «στρουμφάκια», χορεύουν γύρω απ’ τη Τομσον-Χιονάτη, προκειμένου να δούμε επιτέλους σε πόσες δόσεις θα πληρώσουμε το «Χαράτσι»- ξέρετε εκείνον το νεοβενιζελικό φόρο που ο εμπνευστής του το αποκάλεσε «ασφάλιστρο κινήτρου» και στις λυπητερές αναγράφεται ως αρκτικόλεξο «ΕΕΤΗΔΕ». Αυτό, το χαράτσι που θα ίσχυε δύο χρόνια, αν και αντισυνταγματικό, θα το καταργούσε ο Σαμαρο-Πινόκιος, αλλά δεν πρέπει να «εκτροχιαστούμε», τώρα που βρήκαμε τη «σειρά» μας και τα έσοδα καλπάζουν.

Αυτές τις μέρες η Παγκόσμια Κοινή Γνώμη δυο αγωνίες και ωδίνες είχε. Η μια ήταν στο Βατικανό και η άλλη στην Αθήνα. Αυτοί έχουν τους «Πάπες» ν’ ασχολούνται κι εμείς έχουμε τους «Μάπες». Εκεί κάθε πεντακόσια χρόνια παραιτείται και κανείς «Πάπας». Εδώ ούτε σε χίλια χρόνια δεν παραιτείται κανείς «Μάπας».

Πάντως και οι «Πάπες» και οι «Μάπες» παίζουν καλά το θέατρο. Συζητάνε- υποτίθεται- «συνεδριάζουν», «διαπραγματεύονται», «ψηφίζουν», «εξαντλούνται» προκειμένου να κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Η μεγάλη πλάκα, βέβαια, δεν είναι οι συνεδριάζοντες  «πάπες» και «μάπες», αλλά οι χαχόλοι  και το πόπολο που ασχολείται με το αν ο καπνός θα είναι «άσπρος» ή «μαύρος» ή αν ο Στουρνάρας θα βάλει το χαράτσι σε τέσσερις, έξι ή οκτώ δόσεις.

Στημένα συνεργεία να δίνουν «έκτακτα» δελτία έξω απ’ το Βατικανό κι έξω απ’ το Υπουργείο Οικονομικών της Ελλαδογερμανίας.

Οι «Παπομάπες» έχουν κι άλλα κοινά χαρακτηριστικά. Είναι επιρρεπείς σε «σκάνδαλα» και εν γένει στη διαφθορά. Εκεί τα «καρδιναλιοειδή» έχουν «προτιμήσεις» και ασελγούν σε μικρές ηλικίες, εδώ τα «Τσοχατζοειδή και Παπαγεωργοπουλοειδή» δεν έχουν ιδιαίτερες προτιμήσεις. Ασελγούν σε εκατομμύρια ανθρώπους αδιακρίτως.

Οι Πάπες κάνουν προγραμματισμένα το «κήρυγμα» τους απ’ το γνωστό «παράθυρο» του Βατικανού, ενώ εδώ οι Μάπες έχουν περισσότερα «παράθυρα» στη διάθεση τους. Ξεκινούν το κήρυγμα τους απ’ το «παράθυρο» του Καμπουράκη το πρωί και καταλήγουν σ’ αυτό του Πρετεντέρη το βράδυ.

Το μόνο σημείο που υπερέχει ο «Πάπας» εκεί σε σχέση με τον «Μάπα» εδώ είναι ότι βγαίνει ενίοτε βόλτα με το «ανοικτό» αυτοκίνητο- έστω με αλεξίσφαιρο κλωβό- για να «ευλογήσει» τους πιστούς, ενώ εδώ οι δικοί μας δεν το διανοούνται καν, καθότι παντού τους κυνηγούν.

Για όσους αγωνιούν πάντως για την πορεία των «σκληρών» διαπραγματεύσεων κυβέρνησης- τρόικας, μην αγχώνονται. Θα βγει «άσπρος» καπνός. Άλλωστε οι καμινάδες στη χώρα μας ντουμάνιασαν φέτος. Τόση τοξική αιθαλομίχλη παράγεται στη χώρα μας και θ’ αγχωνόμαστε για την καμινάδα του Πάπα.

Δεν έχουμε να «ζηλέψουμε» τίποτα από εσάς κύριοι

Habete papam?

Habemus mapam!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου