Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ..............


Κακουργήματα για τα εικονικά τιμολόγια του ALTER

 Με διώξεις κακουργηματικού αλλά και πλημμεληματικού χαρακτήρα εναντίον 13 συνολικά προσώπων, μεταξύ των οποίων ο εκδότης Γιώργος Κουρής, ο γιος του Ανδρέας και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ALTER και ήδη προφυλακισμένος Κώστας Γιαννίκος, κλείνει ένα μέρος της σκοτεινής ιστορίας των πλαστών - εικονικών φορολογικών στοιχείων και τιμολογίων του τηλεοπτικού σταθμού ALTER καθώς και τριών ακόμα εταιριών.

Το οικονομικό τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών παραπέμπει σε κύρια ανάκριση τους πρώην μετόχους του σταθμού, μέλη του ΔΣ καθώς και συγγενικά τους πρόσωπα. Την ίδια στιγμή προσδιορίζεται δίκη για τα πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα καθώς υπήρχε ο κίνδυνος της παραγραφής. ...


Ο έλεγχος και ο επανέλεγχος

Η υπόθεση των εικονικών τιμολογίων μπήκε και βγήκε από το αρχείο καθώς σε αυτήν εμπλέκονται και πρώην στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Είναι ενδεικτικό ότι ο αρχικός έλεγχος του ΣΔΟΕ βεβαίωσε πρόστιμα 50 εκατ. ευρώ ενώ ο επανέλεγχος του 2008 τα έβγαλε όλα «λάδι». Ένας από τους δύο ελεγκτές στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ο οικονομικός επιθεωρητής, γνωστός ως και ο κύριος Γενικός, έχει ήδη παραπεμφθεί για τον «εικονικό» επανέλεγχο του ALTER, αλλά και άλλων επιχειρήσεων και δήμων μαζί με 13 ακόμα στελέχη στην ελληνική δικαιοσύνη. Ο φάκελος του βρίσκεται σε ειδικό ανακριτή, οποίος ελέγχει τα κακουργήματα. Στο μεσοδιάστημα, το 2012, ο κατηγορούμενος κύριος Γενικός επιβραβεύτηκε από τον κ.Βενιζέλο και τοποθετήθηκε αντιπρόεδρος σε επιτροπή που συστάθηκε για να ελέγξει το βρώμικο χρήμα
Η υπόθεση των τιμολογίων του ALTER διαχωρίστηκε για το πλημμέλημα (αφορά στην τέλεση των πράξεων πριν από το 2004), καθώς υπήρχε κίνδυνος παραγραφής.
Το συγκεκριμένο σκέλος της υπόθεσης θα εκδικασθεί στο Z' Mονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 17 Μαΐου 2013. Στο εδώλιο θα καθίσουν οι Θ. Αθανασούλης, Γ. Βαλσαμίδης, Κ. Γιαννίκος, Γιώργος Κουρής, Ανδρέας Γ. Κουρής, Δ. Κούτρας, Α. Σακελλίων, Ε. Τριανταφύλλου, Μ. Τσακίρη, Διαμανίδης, Καμπούγερης και Κατσογιάννης. Τα αδικήματα για τα οποία βαρύνονται είναι έκδοση και αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων κατ' εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, ηθική αυτουργία στην ανωτέρω πράξη και απλή συνέργεια.

Για τα κακουργήματα θα διενεργηθεί ανάκριση, ενώ οι εισαγγελικές Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες.
@ Γράφει ο Π. Δ. (leaks.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου