Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Βόμβες από την Ελευθεροτυπία.


20130330-223239.jpgΔιαβάστε το πρωτοσέλιδο άρθρο – κόλαφο της Κυριακάτικης. Μήπως είναι συνωμοσιολόγοι;
ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ
ΟI ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ απαιτούν καθαρές κουβέντες, σε κάθε κατεύθυνση. Λίγες μέρες πριν, σημειώναμε τα εξής:
“ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ που κυβέρνησαν τον τόπο τα τελευταία τρανταεπτά χρόνια δεν διατηρούν ψήγμα, καν, ηθικής νομιμοποίησης. Επειδή αποδεδειγμένα υπέθαλψαν την ατιμωρησία και, 
με μία άγνωστη εξαίρεση μεταξύ 2004-5, διέπρεψαν στο «κουκούλωμα». H δε αξιωματική αντιπολίτευση επειδή, παρα μία έντιμη προσπάθεια για διαφάνεια που κατέβαλε για τη διαλεύκανση της υπόθεσης SIEMENS, επιχειρεί να «εκπολιτιστεί». Επισκεπτόμενη πλέον δημόσια όσους, στο παρελθόν, δίκαια, κατηγορούσε. Με τον τρόπο αυτό όμως δεν ενισχύει μόνο όσους υποστηρίζουν ότι ευτύχησε, όταν έβρεχε «μίζες», να μην της δίνει κανείς σημασία, απλά και μόνο λόγω αμελητέου εκλογικού ποσοστού. Δείχνει την αδήριτη ανάγκη να γεννηθεί, έγκαιρα, μία πραγματικά εναλλακτική, μία θετική εθνική πολιτική επιλογή”.
ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΓΚΗ, πέρα και πάνω από την καθημερινή επιβίωση κάθε κοινωνού, είναι το πιό σημαντικό ζήτημα. Και αντί να ασχολούμαστε συστηματικά με το πώς θα μπορέσει να γεννηθεί μια θετική εναλλακτική πολιτική επιλογή, όταν κάθε στιγμή μπορεί να είναι το προεκλογικό “παρα πέντε”, εξακολουθούμε να ασχολούμαστε με κόμματα και πολιτικούς που φέρουν ακέραια την ευθύνη για την σημερινή κατάντια. Για τις συνεχείς εθνικές και οικονομικές ήττες, την ατιμωρησία των μελών της τεράστιας συμμορίας στην οποία συμμετείχαν και η οποία καταλήστεψε και εξακολουθεί να κατασπαταλά τους πόρους του τόπου. Για αυτούς που μαζί τα φάγανε και, δυστυχώς, μαζί εξακολουθούν να τα τρώνε. Χωρις, καν, να προσφερουν οραμα, προοπτικη.
ΟΣΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ στην Ελλάδα επενδύοντας χρήμα και κόπο, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν καθημερινά την συνδικαλιστική, πολιτική και επιχειρηματική αλητεία των μελών αυτής της μεγάλης σπείρας που καταλήστεψε και κατέστρεψε την μεταπολιτευτική Ελλάδα. Την υπονόμευση των νοσταλγων της γενιάς της μεταπολίτευσης. Καθίστανται μάρτυρες της ξεδιαντροπιάς και της εξάρτησης ανεπάγγελτων οι οποιοι, αν και δεν πλήρωσαν ποτέ μισθό, διέπρεψαν στην πολιτικη κανοντας «λαμπρές» καριέρες, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και ας υπονόμευσαν πλήθος αναπτυξιακών δυνατοτήτων, όπως για παράδειγμα της εξερεύνησης και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα μόλις αυτή είχε, στα σοβαρά, ξεκινήσει.
ΟΙ ΝΕΡΟΒΡΑΣΤΕΣ κουβέντες της δηθεν πολιτικής ευπρέπειας πρέπει να σταματήσουν. Και τη θέση τους να πάρουν η ιστορική μνήμη και συγκεκριμένες προτάσεις. Με αρχή, μέση και τέλος.
ΟΙ ΣΕΛΙΔΕΣ αυτής της εφημερίδας είναι ανοιχτές σε κάθε τεκμηριωμένη πρόταση. Eiναι περα και πανω από κομματα.
ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΥΜΕ στην δική σας δυνατότητα να παίρνετε θέση. Να εκφραστειτε θετικά, πέρα και πάνω από προσωπικές αντιπαραθέσεις και συμφέροντα, μέσα από το μεγάλο, πλουραλιστικό, ανεξάρτητο και ανήσυχο πολιτικό καφενείο που είναι η εφημερίδα που κρατάτε στα χέρια σας. Η ευκαιρία είναι εδώ. Αδράξτε την. Συμμετέχετε. Μην παραιτείστε. Kαι αφού διαβάσετε τον μεγάλο Αλεξανδρινό, θυμηθειτε και τον μεγαλο Περση, τον Ομαρ Καγιάμ:
“Σαν να’τανε φτιαγμένος για το κέφι σου ο κόσμος ζήσε, λες και τον είχανε ξομπλιάσει για την αφεντιά σου μόνο.
Μα μην το λησμονάς πως δεν εισ’ αλλο από μια χούφτα χιόνι, στην αμμουδιά στρωμένο μία-δυο μέρες, που θα λειώσει”.
Χ.Α.Ος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου