Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΔΗΛΑΔΗ, ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ, ΝΑΙΝΕΚΟΣ


Οργή στην Κύπρο για τον Σαμαρά


Ο Αντώνης ΣαμαράςΟ Αντώνης Σαμαράς
“ Εγκατέλειψε την Κύπρο στις διαπραγματεύσεις, τάχθηκε στο πλευρό της Μέρκελ, αρνήθηκε τη βοήθεια προς τον Κυπριακό λαό και εξαφανίσθηκε για μέρες ο Έλληνας πρωθυπουργός ”


Το βράδυ της περασμένης Κυριακής, αν κανείς παρακολουθούσε στην κυπριακή τηλεόραση τις συζητήσεις πριν από την τελική οδυνηρή απόφαση για το Eurogroup θα διέκρινε με ευκολία την οργή όλων ανεξαιρέτως των συνομιλητών, αναλυτών, πολιτικών και δημοσιογράφων για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της Κύπρου. 

Τα χθεσινά λόγια του ...
γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού ότι "θα προτιμούσα να μην ανοιχθεί το θέμα της στάσης της Ελλάδας έναντι της Κύπρου" είναι ενδεικτικά της αντίληψης που επικρατεί στην μεγαλόνησο για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά εγκατέλειψε τη Λευκωσία βορά στα νύχια των δανειστών. Αλλά ακόμη και ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης Πάμπος Χαραλάμπους όταν ρωτήθηκε στο πλαίσιο ραδιοφωνικής συζήτησης αν η κυπριακή κυβέρνηση αισθάνεται ικανοποιημένη "έστριψε δια του αρραβώνος", παραπέμποντας στις δηλώσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών Αντώνης Σαμαράς τάχθηκαν στο πλευρό των δανειστών και της Γερμανίας, εγκαταλείποντας την Κύπρο, αλλά και το ότι σε συνεννόηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο αρνήθηκαν να χορηγήσουν βοήθεια ύψους 2 δισ. ευρώ. Πριν από λίγες ημέρες ο ίδιος ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου μιλώντας σε εκπομπή του ΡΙΚ στην Κύπρο επέρριψε ευθύνες στην ελληνική πλευρά καταγγέλλοντας ότι ενώ η Κύπρος ζήτησε βοήθεια ύψους 2 δισ. ευρώ από την Ελλάδα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος ήταν άτεγκτος σε ό,τι αφορά στην άρνησή του να παράσχει βοήθεια στην Κύπρο. 

Το Periodista.gr επικοινώνησε με διάφορους παράγοντες στην Κύπρο, οι οποίοι μίλησαν με τα χειρότερα λόγια για την στάση της κυβέρνησης Σαμαρά και χρησιμοποίησαν βαριές εκφράσεις, ενώ αναφέρθηκαν και στην οργή του κυπριακού λαού. Οι Κύπριοι έχουν καταλάβει ότι ο Αντώνης Σαμαράς και η τρικομματική κυβέρνηση των μερκελιστών στην Αθήνα, πόνταραν πολιτικά, είτε στην υποταγή της Κύπρου στους δανειστές μέσω της καταστροφικής απόφασης του Eurogroup, είτε στην χρεοκοπία της Κύπρου για να χρησιμοποιήσουν το παράδειγμα της μεγαλονήσου ως εργαλείο κατατρομοκράτησης του ελληνικού λαού και ως μέσο πολιτικής διάσωσης των ίδιων. Δεν ήταν είναι λίγοι εκείνοι που χαρακτήρισαν τη στάση της Αθήνας "προδοτική", ενώ δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (για τον οποίο φαίνεται ο πατριωτισμός είναι μεγαλοστομίες και φανφάρες) εξαφανίσθηκε για να εμφανιστεί για λίγο μετά την καταστροφική για την κυπριακή οικονομία απόφαση του Eurogroup.

Ο Αντώνης Σαμαράς και οι αυλικοί του είναι πολύ "πατριώτες" στα λόγια, στο facebook και στο twitter, όταν, όμως, έρχεται η στιγμή για να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις τότε τάσσονται στο πλευρό εκείνων που στρέφονται εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου και ως γνήσιοι υποτελείς κρύβονται από πίσω τους. Ας κάνουν έναν κόπο να επικοινωνήσουν με Κυπρίους για να μάθουν από πρώτο χέρι πως βράζει από οργή η μεγαλόνησος για τον Γερμανόφιλο Έλληνα πρωθυπουργό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου