Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΟΙ ΚΩΛΟΙ


Σπουδαστές κράτησαν «όμηρο» τον Τζαβάρα... Το Φοιτητικό Κίνημα "ξυπνάει"...

Για πάνω από τρεις ώρες βρέθηκε εγκλωβισμένος το βράδυ της Παρασκευής μέσα στο στούντιο της Ολυμπιακής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης Πύργου ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κώστας Τζαβάρας καθώς περίπου 200 σπουδαστές του ΤΕΙ απέκλεισαν την είσοδο του σταθμού διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο «Αθηνά».
Ο κ. Τζαβάρας εμφανίστηκε στο... κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΟΡΤ στις εννέα και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα περίπου 200 σπουδαστές απέκλεισαν την είσοδο του σταθμού φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας να συναντηθεί αντιπροσωπεία τους μαζί του.
Στη συνέχεια κατέφθασε αστυνομική δύναμη από τον Πύργο και την Αμαλιάδα, ωστόσο  τελικά ο υπουργός δέχθηκε να μιλήσει με αντιπροσωπεία των σπουδαστών και για αρκετή ώρα παρέμειναν στα γραφεία της ΟΡΤ συζητώντας το επίμαχο θέμα του ΤΕΙ Πύργου.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης στο χώρο έξω από το στούντιο της ΟΡΤ έφτασαν να στηρίξουν τον αγώνα των σπουδαστών αρκετοί κάτοικοι της περιοχής. Στην κινητοποίηση  βρέθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη η οποία  μίλησε με τους σπουδαστές αλλά και με τον υπουργό και επιχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα μεταφέροντας τη συζήτηση που είχε με τον κ. Τζαβάρα για τα αιτήματα των σπουδαστών.
Οι συνομιλίες συζήτηση του Κώστα Τζαβάρα με τους σπουδαστές καταγράφηκαν από την τηλεοπτική κάμερα και ένα αντίτυπο του περιεχομένου της κασέτας θα δοθεί σε εκπροσώπους των σπουδαστών, ώστε να έχουν στα χέρια τους τις εικόνες με τις δεσμεύσεις που όπως είπαν έλαβαν για μεγαλύτερη πίεση και προσπάθεια στο θέμα του ΤΕΙ.
Ο  πρόεδρος της ΟΡΤ βγήκε επίσης στην είσοδο του κτιρίου και ζήτησε οποιαδήποτε πράξη διαμαρτυρίας να γίνει εκτός του χώρου του καναλιού, ώστε οι εργαζόμενοι του σταθμού να δουλέψουν ανεμπόδιστα.
Τελικά οι φοιτητές αποχώρησαν αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο να απομακρυνθεί ο Κώστας Τζαβάρας στις 12:30 τα μεσάνυχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου