Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013


Τρόικα: Σας κοροιδεύει ο Στουρνάρας!!! .

Τρόικα προς Στουρνάρα: Μη βάζετε ασπίδα τους μικροοφειλέτες
Εκνευρισμός επικρατεί στα επιτελεία της τρόικας για τον επικοινωνιακό χειρισμό των διαπραγματεύσεων από την ελληνική κυβέρνηση και ιδιαίτερα από τον Γιάννη Στουρνάρα. Οι διαρροές και η προσπάθεια αλλαγής εκμετάλλευσης των πιέσεων προς άλλη κατεύθυνση έχουν προκαλέσει αντιδράσεις οι οποίες δεν αποκλειεται να οδηγήσουν σε αποχώρηση της τρόικας πριν την ολοκλήρωση των συζητήσεων.
Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει να μιλά για διαπραγματεύσεις ενώ στην ουσία πρόκειται για τυπικη διαδικασία αξιολόγησης του προγράμματος και για την ενεργοποίηση των ρητρών που έχουν προβλεφθει και συμφωνηθεί από όλα τα εμπλεκόμενα μέλη σε περίπτση αδυναμίας εκπλήρωσης των δημοσιονομικών στόχων. Παράλληλα η εμμονή της κυβέρνησης στην ασυλία των μεγαλοοφειλετών έχει ενοχλήσει την τρόικα η οποία προτείνει στοχευμένα μέτρα.
Τις προτάσεις της τρόικας για τον ιδιαίτερο χειρισμό των μεγαλοοφειλετών συστηματικά παρερμηνεύει η κυβέρνηση και τις διαρρέει ως συνολική αντιμετώπιση των οφειλετών. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνει να παραμείνουν στο απυρόβλητο όσοι συστηματικά έκλεβαν το Δημόσιο χρησιμοποιόντας σαν ασπίδα τους μικροοφειλέτες και τους πληγέντες από την κρίση.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η τελευταία διαρροή σύμφωνα με την οποία η τρόικα αρνείται να συνυπογράψει τις νέες πιο ελαστικές διατάξεις για ρυθμίσεις χρεών. Σύμφωνα με την κυβέρνηση η τρόικα ζητά:
-ο αριθμός των δόσεων να μην ξεπερνά τις 12 ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις να μπορεί να αυξηθεί στις 24.
-ο αριθμός των δόσεων να αυξάνεται εφόσον ο φορολογούμενος έχει να προσφέρει εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία προς εξασφάλιση της οφειλής.
-το επιτόκιο της ρύθμισης να είναι σχετικά υψηλό προκειμένου να λειτουργεί ως αντικίνητρο για τους οφειλέτες.
-να αποκλείονται πλήρως από τη ρύθμιση όσοι στο παρελθόν δεν έχουν επανειλημμένως φανεί συνεπείς σε ρυθμίσεις που τους έχουν χορηγηθεί.
Η τρόικα επισημαίνει στο e-mail που έστειλε ότι πρέπει να υπάρχει κλιμάκωση της ρύθμισης και διαχωρισμός μικρών και μεγάλων οφειλετών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου