Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ


«Ερώτηση στη Βουλή για την καθυστέρηση στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων του δημοσίου»

Για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εφαρμογή των νόμων που προβλέπουν συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων του δημοσίου κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής Ν.Δ. στη Β΄ Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Ο κος Βαρβιτσιώτης τονίζει ότι μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί τρεις νόμοι που στοχεύουν στην αναγκαία αναδιάρθρωση του κράτους, μέσω των προβλέψεων τους για συγχώνευση ή κατάργηση φορέων, ενώ  νέο σχετικό νομοσχέδιο έχει ήδη προαναγγελθεί από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όπως, όμως, αναφέρει, παρά τους φιλόδοξους στόχους που έχουν τεθεί ανά περίοδο οι καταργήσεις ή συγχωνεύσεις φορέων του δημοσίου είτε εκτελούνται με ιδιαίτερη βραδύτητα,  είτε δεν υλοποιούνται καθόλου. «Επειδή η πολιτική των οριζόντιων περικοπών των εισοδημάτων των εργαζομένων δεν μπορεί να συνεχισθεί και η υπερφορολόγηση των εισοδημάτων έχει εξαντλήσει την φοροδοτική ικανότητα των πολιτών, κρίνεται επείγουσα η υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, ανάμεσα τους και η συγκεκριμένη» , υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
Απευθυνόμενος προς τον αρμόδιο Υπουργό, ο κος Βαρβιτσιώτης, ρωτά ποιες και πόσες είναι συνολικά μέχρι σήμερα οι συγχωνεύσεις ή καταργήσεις των νομικών προσώπων του δημοσίου που έχουν ολοκληρωθεί, καθώς και αν υπάρχει απολογισμός της εφαρμογής των προηγούμενων νόμων. Παράλληλα, ζητά να πληροφορηθεί και το σχετικό χρονοδιάγραμμα για την κατάργηση και  συγχώνευση φορέων, που προβλέπει ο πρόσφατος νόμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου