Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ


Άρθρο-καταπέλτης του antinews κατά των 3 μπουμπουκιών της ΝΔ





Kάτι τόσο αυτονόητο, όπως η άρση ασυλίας ενός βουλευτή που χτύπησε έναν συνάδελφό του, και μάλιστα γυναίκα μπροστά στα μάτια χιλιάδων τηλεθεατών, μετατράπηκε σε μείζον πολιτικό θέμα και μάλιστα σε εσωκομματικό πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας.
Τι χρειαζόταν δηλαδή για να καταλάβουν οι βουλευτές που ψήφιζαν ότι είναι αυτονόητη η άρση της ασυλίας του «ψευτόμαγκα» Κασιδιάρη; Αφού και ο ίδιος το ζήτησε ώστε να πάει η υπόθεση στα τακτικά δικαστήρια. Κι όμως, ο γραμματέας της ΝΔ, Μ. Κεφαλογιάννης και οι βουλευτές Ι. Ιωαννίδης, υφυπουργός Αθλητισμού καθώς και ο βουλευτής Βοιωτίας, Ι. Καράμπελας, ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας. Τι δεν καταλαβαίνουν δηλαδή; Οτι ένας υμνητής του ναζισμού με εμφανή προβλήματα συμπεριφοράς χτύπησε μια γυναίκα;
Ακόμη κι αν προκλήθηκε από την Λ. Κανέλλη, ακόμη κι αν η βουλευτής του ΚΚΕ δεν είναι «αγαπητή» σε ορισμένους κύκλους, η ουσία είναι ότι ένας άντρας(;) χτύπησε μια γυναίκα και πρέπει να λογοδοτήσει γι’ αυτό. Προς τι λοιπόν η αντίδραση των τριών βουλευτών και στη συνέχεια οι δικαιολογίες τους;
Είναι δυνατόν ο υφυπουργός Αθλητισμού να λέει ότι ψήφισε όχι εκ παραδρομής; Οτι έκανε λάθος δηλαδή; «Εκ παραδρομής στην ονομαστική ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του βουλευτή Ηλίας Κασιδιάρη ψήφισα ΄΄όχι΄΄ ενώ έχοντας ιδία γνώμη του επεισοδίου σαφέστατα η πρόθεσή μου ήταν να ψηφίσω ΄΄ναι΄΄». Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά για το πώς μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει το όχι από το ναι.
Ο δε κ. Καράμπελας είπε: «Έκανα λάθος, ήθελα να περάσω άλλα μηνύματα. Αν ψήφιζα αυτή τη στιγμή θα ψήφιζα υπέρ της άρσης ασυλίας του Ηλ. Κασιδιάρη. Ήθελα να περάσω το μήνυμα στην κοινωνία ότι δεν αρκεί μια καταδίκη από ένα ακροατήριο για να καταδικάσουμε τη βία, αλλά συνολική καταδίκη από όλη την κοινωνία. Έκανα φάουλ κομματικό, το παίρνω επάνω μου». Αλλά λόγια ν’ αγαπιώμαστε δηλαδή.
Και πάμε στον γραμματέα της ΝΔ ο οποίος εκ της θεσμικής του θέσης έπρεπε να είναι και παράδειγμα προς μίμηση. Σε δηλώσεις του είπε ότι επέλεξε την αρνητική ψήφο ώστε να δώσει στον κ. Κασιδιάρη «την ευκαιρία να ζητήσει συγγνώμη μέσα στη Βουλή κάτι που δεν έκανε εδώ και μήνες», ενώ πρόσθεσε ότι «αν η ψήφος του παρεξηγείται ως άφεση αμαρτιών, τότε ασφαλώς και δεν είναι». Επίσης, ερωτηθείς αν ήταν συνειδητή η στάση του απάντησε ότι «συνειδητή είναι η πράξη καταδίκης, συνειδητή δεν είναι η πράξη της ψήφου».
Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε, διότι οι φήμες λένε ότι ο κ. Κεφαλογιάννης εμφανίζεται δυσαρεστημένος από άλλες φήμες περί αντικατάστασής του από τη θέση του γραμματέα.
Κι ενώ κοιτάζουμε το δέντρο χάνουμε το δάσος. Αυτό που έχει φτιάξει επιμελώς η Χρυσή Αυγή και το οποίο νομιμοποιεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού τη χειροδικία σε βάρος του άλλου, και ειδικά όταν αυτός ο άλλος είναι γυναίκα. Διότι όταν συνέβη το περιστατικό, πολλοί ήταν εκείνοι που είπαν ότι «καλά της έκανε της Κανέλλη», λες και ο αντρισμός μετριέται με χτυπήματα σε γυναίκες. Αντί λοιπόν το συνταγματικό τόξο συνταγματικά να καταδικάσει τέτοια φαινόμενα, ο ένας κάνει λάθος, ο δεύτερος δεν κατάλαβε και ο τρίτος είναι δυσαρεστημένος. Τι να πει κανείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου