Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ????


Βασικός Χρηματοδότης της Σαμαρικής ΠΟΛΑΝ η SIEMENS, για αυτό και τον κρατά από τους όρχεις η ΜΕΡΚΕΛ.



ΙΔΙΟΧΕΙΡΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΡΟΣ ΣΕΚΕΡΗ: «Ο Κιουλάφας (Διευθύνων Σύμβουλος & Γενικός Διευθυντής ΟΤΕ) μας ζήτησε γύρω στο 1’-2’ (εκατομμύρια) δρχ» !
Ο Ηλίας Γεωργίου, Γενικός Διευθυντής Τηλεπικοινωνιών τηςSiemens (επί Χριστοφοράκου), ο οποίος ήδη για την υπόθεση είναι υπόδικος και κατέβαλε 700.000 ευρώ ως εγγύηση για να αφεθεί ελεύθερος,  όταν βρισκόταν στη γερμανική εταιρεία  απέστειλε τον Οκτώβριο του 1997 ιδιόχειρο σημείωμα στον Ευάγγελο Σέκερη, ο οποίος τότε ήταν επιφορτισμένος με το θέμα των συμβάσεων ΟΤΕ-SIEMENS-INTRACOM (Kόκκαλης). Το σημείωμα αυτό, ο Γεωργίου το γνωστοποιούσε και στους Καραβέλα –Σταυριανό. Ο μεν Καραβέλας, εκείνο το διάστημα ήταν Οικονομικός Γενικός Διευθυντής Επικοινωνιών της Siemens, ο δε Σταυριανός, Διευθυντής του Τομέα Επικοινωνιών της γερμανικής εταιρείας. Σήμερα, ο Καραβέλας είναι φυγόδικος στο εξωτερικό, ενώ ο Σταυριανός υπόδικος.
Το ενημερωτικό σημείωμα προς τον Σέκερη, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Ποιος είναι ο  Ευάγγελος Σέκερης;  σημαίνον στέλεχος της γερμανικής εταιρείας στη χώρα μας, και μπατζανάκης του Α. Σαμαρά (έχει παντρευτεί την μικρότερη αδερφή της συζύγου του Γεωργίας) που κρατάει στα χέρια του σημαντικές λεπτομέρειες, οι οποίες επιβεβαιώνουν την υποτελή εξάρτηση του Έλληνα Πρωθυπουργού από την Siemens.

Ο Πρωθυπουργός δείχνει δέσμιος της Siemens, φοβούμενος χιονοστιβάδα αποκαλύψεων. Τα μέχρι σήμερα στοιχεία πάντως, εμφανίζουν στοιχεία σχέσης διαπλοκής του κ. Σαμαρά με την γερμανική εταιρεία.  
Ιδού πού φαίνεται να εμπλέκεται το όνομα του Σαμαρά με τη Siemens:
1.     Κουκούλωσε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens. Ενώ, η ομόφωνη απόφαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής καταλόγισε το ποσό των 2 δις ευρώ στην SIEMENS ως χρηματική αποζημίωση για την ζημιά που προκάλεσε στο δημόσιο, ο κ. Σαμαράς στις 23/8/2012 «κούρεψε» τον εξωδικαστικό συμβιβασμό δια του Στουρνάρα, στο ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρώ!!! Με την ενέργειά του αυτή ο κ. Σαμαράς προκάλεσε το κοινό αίσθημα και ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο. Ενήργησε υπέρ των συμφερόντων της Siemens, την ώρα μάλιστα που είχε έτοιμη την ομόφωνη απόφαση της εξεταστικής επιτροπής, η οποία είχε ήδη καταλογίσει το ποσό των 2 δις ευρώ στην γερμανική εταιρεία! Να επισημανθεί ότι την επομένη του εξωδικαστικού συμβιβασμού ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με την Μέρκελ! Προφανώς, με την ενέργειά του αυτή θέλησε να δώσει τα διαπιστευτήρια της αξιοπιστίας του στη γερμανίδα καγκελάριο!!!  Μέχρι σήμερα όμως, αν και έχουν περάσει 7 μήνες από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, κ. Σαμαράς δεν φαίνεται να διεκδικεί ούτε καν τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Μήπως η Siemens θα μας αποζημιώσει όπως μας …αποπλήρωσαν οι Γερμανοί το κατοχικό δάνειο;
2.     Καρατζαφέρης: «Ο Σαμαράς είναι στις λίστες της Siemens». Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης είχε δηλώσει επί λέξει, σε ραδιοφωνικό σταθμό: «Ο κ. Σαμαράς αναφέρεται μέσα στις λίστες της SIEMENS. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Από ‘κει και πέρα η οποιαδήποτε δικαιολογία δική του, δεν πείθει. Είπε ο κ. Σαμαράς ότι “ενδιαφερόμουνα για κάποιον συγγενή μου που ήταν στέλεχος της SIEMENS για να προωθηθεί”». Για να κληθεί ο Σαμαράς από συγγενή του να τον προωθήσει στηSiemens, αν μη τι άλλο σημαίνει ότι επικοινώνησε με υψηλά ιστάμενα στελέχη της γερμανικής εταιρείας ώστε να επιτύχει τον σκοπό του. Άρα, γνώριζε πρόσωπα και πράγματα μέσα στην Siemens.
3.     Ο σύμβουλος του Σαμαρά, σε στενές σχέσεις με τη Siemens! Αλλά και ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Παπασταύρου, που φέρεται να είναι συνδιαχειριστής του επενδυτικού fund 550 εκατομμυρίων δολαρίων, φαίνεται πως έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τη Siemens, σύμφωνα με ανακοίνωση-καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ   ότι έγινε προσπάθεια να αποτραπεί η διερεύνηση του προέλευσης των 550 εκατομμυρίων δολαρίων!
4.     Καραβέλας: Χρηματοδότης της ΠΟΛ.ΑΝ;
Ο Καραβέλας, από τα σημαντικότερα στελέχη της SIEMENS λέγεται ότι υπήρξε χρηματοδότης της Πολιτικής Άνοιξης του κόμματος που ίδρυσε ο Σαμαράς μετά την αποχώρησή του από την ΝΔ.

5.     Δώρα από τη Siemens κατευθείαν στο σπίτι του Σαμαρά
Ήδη το έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ για τα δώρα που έφταναν  στο σπίτι του Αντώνη Σαμαρά στη Κηφισιά, από την Siemens, όταν ήταν επικεφαλής της Πολιτικής Άνοιξης! Τα δώρα έστελνε τακτικά από τα γραφεία της Siemens στο Μαρούσι, ο γιος του Μιχάλη Χριστοφοράκου!  Τα δελτία αποστολής έφευγαν από την Siemens Ελλάς με την υπογραφή της Γραμματέως του Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου!

Ολόκληρο το ρεπορτάζ με τρομακτικές αποκαλύψεις  εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου