Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΓΙΔΙΑ, ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΑ


Τα γαλάζια και πράσινα γίδια μόνο αηδία κι αγανάκτηση προκαλούν....


Αν δεν ήταν στην εξουσία με τη βοήθεια των

 μεταμφιεσμένων ακροδεξιών του Κουβέλη, 

θα ήταν απλά γελοίοι. 


Tο μυαλό τους και ένα ευρώ.





Χαίρονται γι' αυτά που συμβαίνουν στην Κύπρο, γιατί πιστεύουν ότι έτσι θα τη γλυτώσουν οι ίδιοι. 

Επειδή βγάζουν αυτό το συμπέρασμα, ταιριάζει η παροιμία το μυαλό τους και ένα ευρώ, γιατί η λίρα θα αξίζει περισσότερο. 

«Μην αντιστέκεστε, πληρώστε, υποχωρήστε, συμβιβαστείτε. Οι αφέντες είναι ισχυροί» μας λένε οι νέοι ταγματασφαλίτες. Ευχαριστούμε πολύ για την πληροφορία.

Αυτοί είναι ισχυροί. Όπως ήταν το 1941 οι παππούδες τους. 

Εσείς τι είστε, που τους προσκυνάτε; 
Δειλοί, συνεργοί σε έγκλημα, δοσίλογοι, ή όλα αυτά μαζί;

Με θράσος μας έλεγαν, ότι το κούρεμα καταθέσεων είναι πρόταση της Αριστεράς. 
Γίνεται όμως μέσα στην Ευρωζώνη, και στα πλαίσια του Μνημονίου. Να υποθέσω, ότι η ΕΕ είναι κάποια κομμουνιστική οργάνωση; 

Κάνουν δε το εξής σόφισμα. Ταυτίζουν αυθαίρετα τη δωσίλογη πολιτική ηγεσία με τη λαϊκή πλειοψηφία! 

«Αγνοούν» ότι η απόφαση των Κυπρίων είναι ΟΧΙ και αυτοί με την απάτη και τον εκβιασμό ψηφίζουν ΝΑΙ. Γιατί δεν αφήνουν τον κόσμο να αποφασίσει; Αυτούς αφορά άμεσα το Μνημόνιο.    

Γιατί φοβούνται, ότι οι Κύπριοι θα επιλέξουν έξοδο από την παγίδα του ευρώ. Θα επιλέξουν ένα νόμισμα που συμφέρει το νησί και όχι το Βερολίνο. Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου λχ κατανοεί, ότι το ευρώ ευθύνεται σε μεγάλο μέρος για την σημερινή κατάσταση. Είναι κομμουνιστής;
Η ΕΕ όπως και ο καπιταλισμός γενικότερα, έχει εγγενείς αδυναμίες και μια αντίληψη που γεννά κρίσεις. Η διαρκής καταστροφή των φτωχών προς όφελος των πλουσίων, δεν είναι αποτέλεσμα τύχης αλλά σκοπός μιας πολιτικής, που εκμεταλλεύεται κι αδικεί. 

Οι Κύπριοι έκαναν ένα μεγάλο βήμα, όταν ανάγκασαν τους δικούς τους κηφήνες να πουν ΟΧΙ. Η αντίδραση των Γερμανών ήταν σκληρή αλλά αναμενόμενη. Το επόμενο σωστό βήμα θα ήταν να βγουν από την ΕΕ και να φτιάξουν ένα νόμισμα που θα ανταποκρίνεται στη δική τους οικονομία.

Δεν είναι κάτι εύκολο αυτό, αλλά είναι η λύση, που θα έδινε μεσοπρόθεσμα ώθηση στην ανάπτυξη. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Κύπρος, η Ελλάδα κι οι υπόλοιπες χώρες αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα μόλις υιοθέτησαν κοινό νόμισμα. Τα πλούσια κράτη βλέπουν τα άλλα ως αποικίες. Δεν είμαστε ένας φτωχός νομός της Γερμανίας, αλλά ένα προτεκτοράτο της, και δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει αυτό, όσο υπάρχει καπιταλισμός δηλαδή ανισότητα.
Ακόμη για να χρεοκοπήσεις δεν έχει σημασία το ποσό. Η αδυναμία πληρωμής βρίσκεται στο ότι την συγκεκριμένη στιγμή δεν μπορεί να αποπληρωθεί κάποιο χρέος. Έτσι πχ μπορεί ένα κράτος να χρωστά 1000 δις και να μην έχει πρόβλημα εφόσον πληρώνει στην ώρα του, και το ίδιο να χρωστά 1 δις και να γίνει πανικός. Αυτό είναι χαρακτηριστικό της ελεύθερης (παρα)οικονομίας.


Αφήνω δε εκτός το γεγονός, ότι το χρέος στην Ελλάδα, δεν είναι των εργαζόμενων αλλά των κηφήνων. Στην Κύπρο είναι των Τραπεζών. Κάποιοι έφαγαν τα χρήματα με κακοδιαχείριση, ή με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν και τώρα οι φτωχοί θα πληρώσουν το μάρμαρο. Γιατί; Να μην πληρώσουν τίποτα στους απατεώνες τοκογλύφους. Να τα ζητήσουν από αυτούς που τα φάγανε.

Λένε, ότι αν δεν πάρουν τα χρήματα, ο κόσμος θα πεινάσει. 

Μα εδώ δεν παίρνουν χρήματα οι κύπριοι, ΧΑΝΟΥΝ. 

Που πάνε αυτά που χάνουν; 
Μάλιστα  για 10 δις έβαλαν στο χέρι πολλαπλάσια ποσά σε καταθέσεις. Ποιόν κοροιδεύουν; 

Δημιουργήθηκε στην Κύπρο ΤΩΡΑ το πρόβλημα, γιατί βρήκαν τον κατάλληλο άνθρωπο. Όπως στην Ελλάδα βρήκαν το ΓΑΠ και το Σαμαρά. Είναι γνωστό ότι η Ελληνική κυβέρνηση έδωσε πισώπλατα χτυπήματα όχι φυσικά στο συνεργάτη τους αλλά στους Κύπριους. 

Αν κουρεύονταν μόνο οι πλούσιοι καταθέτες θα πανηγύριζα. Σκοτίστηκα για τα λεφτά των πλουσίων.Πλούσιος γίνεται κάποιος, συνήθως με την εκμετάλλευση των συνανθρώπων του. Σιγά λοιπόν μη λυπηθώ, επειδή πχ θα χάσει ο Μπενίτο χρήματα. 


Όμως δυστυχώς δεν είναι έτσι. Οι πλούσιοι θα φύγουν εκτός ΕΕ. 

Θα πάνε σε εξωτικά μέρη, θα παραθερίσουν τα λεφτά τους σε χώρες «ασφαλείς». 

Ορισμένοι ήξεραν από πριν και την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια. Οι φτωχοί δεν έχουν πια καμία εγγύηση για τις καταθέσεις τους. Το Μνημόνιο «θεωρεί επένδυση με ρίσκο» τα λεφτά στις Τράπεζες. Το τι σημαίνει αυτό το καταλαβαίνουμε, εκτός αν έχουμε το «μυαλό» του μπουμπουκιού. Στο εξής θα μπορούν βάσει αυτής της λογικής να φορολογούνται.

Ότι αυτό θα επεκταθεί είναι πλέον κοινό μυστικό. 

Οι Ευρωπαίοι το λένε και μετά το διαψεύδουν για να μετρήσουν αντιδράσεις. Κάθε φορά που είναι να πάρουν κι από ένα νέο μέτρο που λεηλατεί τα φτωχά εισοδήματα δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα τρομοκρατίας.

Το πιο άσχημο είναι το ότι δεν θα σταματήσουν εδώ. Η Κύπρος, όπως κι εμείς θα πάμε για την επόμενη δόση. Τα χρήματα τα κούρεψαν. Τι θα ζητήσουν μετά οι τοκογλύφοι; Όπως φαίνεται, η ηγεσία της Κύπρου παρέδωσε τους εργαζόμενους στην αβεβαιότητα, το χάος και την αδιάκοπη καταστροφή.
Η λύση; 

Να στείλουμε στο διάολο Μνημόνια, ΕΕ, Κηφήνες. 

Να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις. 

Άλλωστε εμείς τους ταΐζουμε, δεν μας «σώζουν» αυτοί. 

Ως πότε θα δουλεύουμε γι αυτούς ενώ εκείνοι θα δουλεύουν εμάς; 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου