Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ???


Ποια κουφαλίτσα θα τολμούσε να αγγίξει τον ..Κόκκαλη;




Στο απυρόβλητο λόγω παραγραφής τυχόν αδικημάτων, παρά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα και τις δηλώσεις βουλευτών, παρέμεινε τελικά η προγραμματική σύμβαση 8004/1997 μεταξύ ΟΤΕ και Intracom, η οποία είχε απασχολήσει την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens. Πρόκειται για μία συμφωνία την οποία «συναντούν» αρκετά συχνά οι εφέτες ειδικοί ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση δωροδοκίας της Siemens, καθώς η 8004/97 και η 8002/97 για την ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ υπογράφτηκαν την ίδια περίοδο και θεωρούνται «αδελφές». 
Η μεγάλη διαφορά τους, όμως, είναι το γεγονός ότι για την προγραμματική σύμβαση Intracom - ΟΤΕ δεν είχε γίνει καμία απολύτως ενέργεια, προκειμένου να ξεκινήσει ένας έλεγχος από τις αρμόδιες Αρχές. Σήμερα, 15 χρόνια μετά την υπογραφή τής προγραμματικής σύμβασης, είναι γεγονός η παραγραφή πιθανών αδικημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα,
Πηγές από όλες τις βαθμίδες της Δικαιοσύνης αναφέρουν ότι καμία προκαταρκτική έρευνα δεν ξεκίνησε ποτέ, παρά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα, ιδίως το Σεπτέμβριο του 2010, όταν ο Σ. Κόκκαλης κατέθεσε στο Κοινοβούλιο ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση δωροδοκιών της Siemens.
Η σύμβαση 8004/97 ΟΤΕ - Intracom, που υπογράφτηκε τον Δεκέμβριο 1997, δεν αποκλείεται να αποτελεί τη μεγαλύτερη σύμβαση όλων των εποχών. Όπως έχει αναφερθεί, το αρχικό τίμημά της έφτανε τα 222,7 δισ. δρχ., ενώ η τελική αξία ανήλθε στα 328,3 δισ. δρχ. (963,7 εκατ. ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου