Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΟΤΑΝ Η ΝΜΑΛΑΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ


Έτσι θα πάει στα ….πέντε χρόνια, η απονομή σύνταξης.



Εντός των ημερών πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή ένα νέο Σχέδιο Νόμου, όπου με το Σχέδιο «Αριάδνη» μέρος 1ο Αρ.9 και Αρ.10 ανοίγει τον δρόμο για «νόμιμες» απολύσεις μόνο όσων ασχολούνται με την απονομή συντάξεων.
Την στιγμή που οι υπάλληλοι των ασφαλιστικών Ταμείων έχουν προς το παρόν εξαιρεθεί των απολύσεων, λόγω του ελάχιστου αριθμού τους και του τεράστιου όγκου συντάξεων που πρέπει να επεξεργαστούν, στο πλαίσιο ενός «δαιδαλώδους» Συνταξιοδοτικού με χιλιάδες εξαιρέσεις και αλλεπάλληλες τροποποιήσεις, η Κυβέρνηση για άλλη μία φορά βρίσκει τον τρόπο για να ….καθυστερούν  .
Συγκεκριμένα με το Νομοσχέδιο αυτό, όσοι υπάλληλοι απασχολούνται με την απονομή Συντάξεων, σε περίπτωση λάθους, εσκεμμένου ή ακούσιου θα τιμωρούνται με:
-φυλάκιση από 3μήνες έως 6 χρόνια
-παρακράτηση από τον μισθό τους του ποσού του λάθος και
-απόλυση.

Σε περίπτωση που ο υπάλληλος θελήσει να προσφύγει στην δικαιοσύνη, αυτό δεν θα είναι καθόλου εύκολο γιατί θα πρέπει πρώτα να πληρώσει το 50% του λάθος ποσού και όταν δικαιωθεί από το δικαστήριο τότε θα του επιστραφεί.
Όλα αυτά την στιγμή που η απονομή νέων συντάξεων καθυστερεί ήδη από 1 έως 3 χρόνια σε κύριους και επικουρικούς φορείς.
Η εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου με αυτόν τον τρόπο, θεωρεί προκαταβολικά ενόχους για απάτη όσους υπαλλήλους ασχολούνται με την απονομή συντάξεων και οδηγεί πρακτικά σε μεγαλύτερες καθυστερήσεις απονομής συντάξεων.

Πάντως σήμερα στις 4 το απόγευμα, απόστρατοι και εν ενεργεία αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν συγκέντρωση για… καφέ διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, και πορεία – βόλτα προς τη Βουλή,  για τις περικοπές στις συντάξεις και τις αποδοχές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου