Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Π,ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Π. Κουρουμπλή στην πορεία διαμαρτυρίας των Ελλήνων νεοπροσφύγων  Ποντίων και Βορειοηπειρωτών στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα, ο κοιν. εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και βουλευτής Β΄ Αθήνας Παναγιώτης  Κουρουμπλής παρευρέθηκε στην πορεία που πραγματοποίησαν ομογενείς του Πόντου και της Βορείου Ηπείρου από την Πλατεία Αριστοτέλους προς το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις συντάξεις τους.

Ο Π. Κουρουμπλής μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ως Έλληνας αισθάνομαι προσβολή και ως πολίτης ντροπή για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στις συντάξεις των Ελλήνων Ποντίων και Βορειοηπειρωτών. Τα δύο αυτά “κομμάτια” του ελληνισμού  δοκιμάστηκαν πολύ σκληρά για αιώνες στο βωμό της υπεράσπισης της ελληνικής τους συνείδησης. Σήμερα, η τροϊκανή πολιτική της υπονόμευσης κάθε στήριξης προς τους αδυνάτους δυστυχώς δεν άφησε άθικτους από το “δρεπανηφόρο” της κατάργησης των κοινωνικών δικαιωμάτων ούτε αυτούς τους πολύπαθους φορείς του ελληνισμού.
Καλούμεθα όλοι, πέρα από μικροπολιτικές λογικές, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα προκειμένου η ιστορία κάποτε να μη μας απονείμει τον τίτλο του πατροκτόνου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου