Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ


ΣΕ ΦΙΑΣΚΟ ΚΑΙ ΝΑΥΑΓΙΟ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ EUROGROUP ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ!


ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΕΛΙΚΑ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ! ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΤΟ ΝΟΜ/ΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ!
ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΥΠΟΙΚ Μ. ΣΑΡΡΗΣ
ΒΑΤΕΡΛΩ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, EUROGROUP, ΕΥΡΩΖΩΝΗ, ΔΝΤ, ΗΠΑ!
Έγκυροι παρατηρητές τόνιζαν ότι οι Κυπριακές εξελίξεις αντιπροσωπεύουν μια πρώτης τάξεως ήττα για το Eurogroup , τη Γερμανία, την ευρωζώνη, το ΔΝΤ και τις ΗΠΑ, η οποία μπορεί να μετατραπεί σε Βατερλώ και να επιφέρει την πλήρη (ελπιδοφόρα) ματαίωση των αποφάσεων του Eurogroup!
Στο μεταξύ η Μέρκελ προσπαθεί απεγνωσμένα να εμποδίσει μια προσέγγιση της Κύπρου με τη ..
Ρωσία, προκειμένου η Λευκωσία, με Ρωσική βοήθεια, να ακολουθήσει ένα δρόμο εκτός τρόικας και τροϊκανής χρηματοδότησης.
Σε φιάσκο και σε ναυάγιο οδηγούνται οι κατάπτυστες και νεοαποικιακές αποφάσεις του Eurogroup αναφορικά με την Κύπρο, στις οποίες κατά ένα πολιτικά εγκληματικό τρόπο συμφώνησε και η κυβέρνηση Σαμαρά.


Tο νέο Κυπριακό κυβερνητικό νομοσχέδιο με το "βελτιωμένο" κούρεμα (πάνω από 20 χιλ.) φαίνεται κι αυτό ακόμα, να μην μπορεί να συγκεντρώσει με κανέναν τρόπο την πλειοψηφία στην Κυπριακή Βουλή, πράγμα που αναγνώρισε ευθέως και ο ανεκδιήγητος Πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης.
Είναι αρκετά πιθανόν η Κύπρος να καταστεί η αχίλλειος πτέρνα όλου του σημερινού αντιδραστικού ευρωζωνικού και ΕΕ οικοδομήματος και η αφορμή για θετικές ανατρεπτικές εξελίξεις που μπορεί να επεκταθούν και στην Ελλάδα και σε όλη τη Νότια Ευρώπη.
Στη συνέχεια η Iskra προς πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών της , χωρίς κρίσεις και σχόλια, παραθέτει ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες.
ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ
ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ...
Δραματικές είναι οι στιγμές στην Κύπρο, μετά και την παραδοχή του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη ότι δεν εξασφαλίζεται στη Βουλή η απαιτούμενη πλειοψηφία για το νομοσχέδιο που αφορά το κούρεμα των καταθέσεων. Η ψηφοφορία τελικά θα γίνει απόψε, παρά τις πληροφορίες που προηγήθηκαν ότι θα μετατεθεί για την Τετάρτη.
Με δεδομένο ότι δεν εξασφαλίζεται πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων υπέρ του σχεδίου κουρέματος των καταθέσεων, η κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη φαίνεται ότι προσανατολίζεται στην αποχή των βουλευτών του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) από την ψηφοφορία, ώστε το νομοσχέδιο να καταψηφιστεί με μεγάλη πλειοψηφία και να σταλεί μήνυμα στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στη Λευκωσία. Ο πρόεδρος όρισε για το απόγευμα της Τρίτης νέα συνάντηση πολιτικών αρχηγών σε μια προσπάθεια να τους πείσει.

Στη Μόσχα μεταβαίνει, πιθανώς εντός της ημέρας, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής. Στη ρωσική πρωτεύουσα αναμένεται και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ προσπαθεί να ανακόψει μία ρωσική βοήθεια στο σχέδιο διάσωσης της Κύπρου. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος Αναστασιάδης με την κ. Μέρκελ, η γερμανίδα καγελάριος φέρεται να επέμεινε ότι οι διαπραγματεύσεις για το σχεδο διάσωσης πρέπει να διεξαχθούν αποκλειστικά και μόνο από την τρόικα.
 
Τέλος, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ εμφανίζεται να στηρίζει την πρόταση για ελάφρυνση του κουρέματος στις μικρές καταθέσεις.
ΥΠΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΓΙΑ ΡΩΣΙΑ
Τις θέσεις της κυπριακής κυβέρνησης μετά την πρωτοφανή απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων θα μεταφέρει στο Ρώσο ομόλογό του, Αντόν Σιλουάνοφ ο υπουργός Οικονομικών,Μιχάλης Σαρρής, ο οποίος αναχώρησε νωρίς το απόγευμα για τη Μόσχα.
 
Η συνάντηση Σαρρή - Σιλουάνοφ είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη το μεσημέρι.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Σαρρής υπέβαλλε την παραίτησή του στον πρόεδρο Αναστασιάδη, πριν αναχωρήσει για τη Ρωσία.
 Στην ρωσική πρωτεύουσα ο κ. Σαρρής ταξιδεύει μαζί με τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Χρίστο Μαυρέλη και τον Μάριο Χατζιγιαννάκη, διοικητικό σύμβουλο της Λαϊκής Τράπεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου