Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΠΟΙΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ????


Βατερλώ στο Χρηματιστήριο.Μας έχουν ξεγραμμένους οι αγορές.





Σοκ από το βατερλώ του Χρηματιστηρίου.
Οι απώλειες παραπαίμπουν στην έλλειψη εμπιστοσύνης των αγορών για την επάνοδο της χώρας στο δρόμο της ανάπτυξης. Τα σενάρια της δραχμής, η προσφυγή στην Παγκόσμια Τράπεζα για τους ανέργους αποκαλύπτουν μια χώρα στα όρια της διάλυσης.
Την ίδια στιγμή η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία παραμένει στο σκοτάδι μια και ο ίδιος ο Σαμαράς δεν είχε το σθένος να βάλει λουκέτο στα άθλια κρατικά κανάλια που αποτελούν την βιτρίνα της χώρας μας. Η ΝΕΤ παίζει πό το πρωί Μένουμε Ελλάδα και συνεντεύξεις του Λευτέρη Παπαδόπουλου.
Την ίδια στιγμή οι νταβατζήδες επιστρέφουν δριμύτεροι στην λεία τους με την στήριξη του σκοτεινού παρακράτους της μεταπολίτευσης που βρήκε φιλόξενο καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ιδού το ρεπορτάζ του Capital.gr για την κατρακύλα του Χρηματιστηρίου.

Τη στήριξη των 970 μονάδων διασπά καθοδικά τη Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, κινούμενος σε αρνητικό έδαφος από την έναρξη των συναλλαγών.

Με αρνητικό πρόσημο διαπραγματεύεται το σύνολο σχεδόν των τίτλων στον FTSE25, ενώ μόλις τρεις μετοχές (ΟΠΑΠ, Eurobank Properties και Coca-Cola Hellenic) υποχωρούν σε ποσοστό μικρότερο του 1%.

Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες ποσοστιαίες απώλειες καταγράφουν οι τίτλοι των Alpha Bank (-7,76% στα 0,904 ευρώ), Eurobank (-7,09% στα 0,38 ευρώ) και Ελλάκτωρ (-7,58 στα 1,83 ευρώ), ενώ πτωτικά σε ποσοστό άνω του 5% κινούνται οι τίτλοι των Τρ. Πειραιώς, Τρ. Κύπρου, ETE, ΜΕΤΚΑ, MIG.

Ακολουθούν, υποχωρώντας άνω του 4%, οι μετοχές των ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Jumbo, FF Group, Frigoglass και Μυτιληναίος.

Η απουσία εγχώριων καταλυτών και ο αδύναμος τζίρος ενδεχομένως να αυξήσουν τη συσχέτιση του Χ.Α. με την πορεία των χρηματιστηρίων του εξωτερικού, σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities.

Το ενδιαφέρον της αγοράς αυτή την εβδομάδα, όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, στρέφεται στην αξιολόγηση της τρόικας, στο χρονοδιάγραμμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων για το δ’ τρίμηνο του 2012, από εισηγμένες όπως οι Τιτάν, S&B και ΟΠΑΠ.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 961,51 μονάδες με απώλειες 2,92%. Νωρίτερα υποχωρούσε έως και 2,94% στις 961,32 μονάδες.

Για τον τραπεζικό δείκτη οι απώλειες διευρύνονται σε 6,19% στις 153,40 μονάδες. Νωρίτερα ο δείκτης υποχωρούσε σε νέο χαμηλό εννέα μηνών, στις 153,16 μονάδες (-6,42%).

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 21,3 εκατ. τεμαχίων, ο τζίρος διαμορφώνεται σε 31,11 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 119 μετοχές υποχρεώνονται σε απώλειες, 19 ενισχύονται και 9 διαπραγματεύονται αμετάβλητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου