Κυριακή 17 Μαρτίου 2013


Θα είναι όλοι συνένοχοι και συμμέτοχοι στην προδοσία; Θα ..δείξει.



Η κυβέρνηση του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στερείται μιας ψήφου στην Βουλή για να περάσει το νομοσχέδιο για «κούρεμα» των καταθέσεων. Τα κόμματα ΔΗΣΥ- ΔΗΚΟ διαθέτουν 28 ψήφους , ενώ απαιτούνται 29 ψήφοι. Από την άλλη, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κάποιες διαρροές. Τα κόμματα ΑΚΕΛ , ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ και οι Οικολόγοι θα ταχθούν, όπως διαφάνηκε από τις δηλώσεις των ηγετών τους, εναντίον.

Αργά απόψε ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του προέδρου Αναστασιάδη με τους αρχηγούς των κομμάτων, ενώ συνεχίζεται σύσκεψη με τους τραπεζίτες. Αύριο το πρωί ο πρόεδρος θα ενημερώσει την Ολομέλεια της Βουλής, από την οποία μάλλον θα απουσιάσουν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ, για το νομοσχέδιο για «κούρεμα» των καταθέσεων.

O γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, τόνισε πως ο καθένας κάνει τις επιλογές του και διαλέγει τον δρόμο που θέλει να ακολουθήσει. «Αφού έτσι λειτουργούμε ο καθένας ευθύνεται για τις όποιες αποφάσεις».

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, τόνισε πως είναι αρνητικά τα νέα δεδομένα και το κόμμα του θα εξετάσει το πρωί της Κυριακής, 17 Μαρτίου, τη νέα τάξη πραγμάτων.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν σημείωση πως όντως τα δεδομένα είναι άσχημα αλλά χρειάζονται μελετημένους χειρισμούς για να εξέλθει η Κύπρος της δύσκολης κατάστασης. Δεν πρόκειται, είπε, να μπω στη διαδικασία να κρίνω την Ευρώπη και να τοποθετηθώ στα περί αλληλεγγύης αλλά ως ΔΗΚΟ θα δούμε όλα τα ενδεχόμενα που έχουμε ενώπιόν μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου