Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΛΑΚΑ


Ο ΗΛΙΘΙΟΣ "ΜΑΣΗΣΕ" ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ!! ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ!! ΟΙ "ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΟΙ" ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!! ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΛΑΚΑ!!!

Αναπάντεχο άλμα τις εισπράξεις φόρων!
  
Έπιασαν οι απειλές!! Συνεχίζεται το φαινόμενο "οι ασθενέστεροι πληρώνουν, οι ισχυροί όχι"
Θετική έκπληξη, αλλά και… μυστήριο αποτελεί για το υπουργείο οικονομικών η αναπάντεχη μεγάλη αύξηση των εισπράξεων φόρων από τις εφορίες της χώρας, σε σημείο που να ξεπεράσουν τον μηνιαίο στόχο κατά 67% τον Ιανουάριο και κατά 20% - 30% το Φεβρουάριο!

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Γενικής  Διεύθυνσης Πολιτικής Εισπράξεων, παρά τη λειτουργία των ΔΟΥ με ελλιπές προσωπικό τα φορολογικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 21,5% το Φεβρουάριο και συνολικά κατά 15,2% στο δίμηνο.

Στον αντίποδα όμως, σημαντική κάμψη εσόδων σημειώθηκε από τον ΦΠΑ και τα τελωνεία, αντανακλώντας την περαιτέρω υποχώρηση της εσωτερικής κατανάλωσης.

Όσο αφορά την πληρωμή των φόρων όμως, αυτό που συνέβη δεν το έχουν εξηγήσει ακόμα ούτε οι αρμόδιες υπηρεσίες, δεδομένου ότι όλο το προηγούμενο διάστημα η εικόνα ήταν στο άλλο άκρο.

Φαίνεται όμως ότι ακόμα και φορολογούμενοι με μεγάλη δυστοκία, έκαναν «τα αδύνατα – δυνατά» για να καλύψουν ληξιπρόθεσμα χρέη τους, φοβούμενοι τις απειλές που εξαπέλυσε ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός από τα μέσα Ιανουαρίου για διώξεις και κατασχέσεις.

Ένα φαινόμενο που διατηρείται πάντως είναι ότι «οι οικονομικά ασθενέστεροι πληρώνουν, ενώ οι ισχυροί όχι», όπως δείχνει η αύξηση των εισπράξεων από πολύ μικρές ΔΟΥ σε συνδυασμό με το ότι οι ΔΟΥ Μεγαάλων Επιχειρήσεων και κάποιες ΦΑΕ ρίχνουν τον μέσο όρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου