Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΕΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ, ΠΑΡΑΥΤΑ.........


Τους έπιασαν κανονικά στον… ύπνο τους Κύπριους.


Χθες η Μέρκελ έλεγε “είναι ανεύθυνο να μην ασχοληθούμε με την Κύπρο”….. Κι άρχισαν οι …“υπευθυνότητες” που δημιουργούν όμως πανικό  στα υποκαταστήματα των κυπριακών και μη τραπεζών, που έχουν έδρα στην Κύπρο, καθώς οι καταθέτες σπεύδουν μαζικά να κάνουν ανάληψη οποιουδήποτε ποσού, χωρίς όμως να έχουν αυτή τη δυνατότητα.
Οι λογαριασμοί είναι στην ουσία παγωμένοι, ενώ τα ΑΤΜ δεν δίνουν μετρητά. Πληροφορίες από τη μεγαλόνησο αναφέρουν ότι επιχειρείται να παρακρατηθεί ήδη η εφάπαξ εισφορά, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο μέτρο πρέπει να περάσει από τη Βουλή μέχρι τη Δευτέρα, ώστε το πρωί της Τρίτης, που θα ανοίξουν ξανά οι τράπεζες, να μην υπάρξει bank run.
Στο μεταξύ τρόμος επικρατεί και στην Ελλάδα λόγω Καθαράς Δευτέρας. Οι Έλληνες τρέμουν ότι μπορεί να πάθουν τα ίδια.
Εργαλείο για την επίθεση στις κυπριακές καταθέσεις ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής ο οποίος είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε gay πάρτι στα Κατεχόμενα!.
Οι διεθνείς δανειστές και η Κύπρος συμφώνησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, σε εφάπαξ εισφορά 9,9% για τις καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες άνω των 100.000 ευρώ και σε 6,7% για τις καταθέσεις που είναι κάτω από τις 100.000 ευρώ.


Ακόμα και οι συνεργατικές τράπεζες που ήταν ανοιχτές το Σάββατο έχουν πλέον κλείσει και εκφράζονται φόβοι για μαζική απόσυρση καταθέσεων από Ρώσους και Άγγλους πολίτες. Σε αρκετά μάλιστα τραπεζικά καταστήματα υπήρξε ένταση μεταξύ των πολιτών που έσπευσαν στις τράπεζες.

Συμφωνήθηκε επίσης να φορολογηθούν οι τόκοι των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου